Τι σημαίνει η κατάληξη .com στα domains & που εξυπηρετεί;

Πλέον, τέτοια δημοτικότητα που έχει πάρει το Internet, τα .com domains πλέον δεν εξυπηρετούν το σκοπό για τον οποίο είχανε δημιουργηθεί... 

Η κατάληξη com στα domains δεν βγαίνει ούτε από τη λέξη "common" (= κοινό), ούτε από τη λέξη "communication" (= επικοινωνία) και ούτε από τη λέξη "computer" (= υπολογιστής) που νομίζουνε μερικοί. 

κατάληξη comΤο ενδιαφέρον της υπόθεσης, είναι ότι το.com είχε δημιουργηθεί, ώστε να περιγράφει ιστοσελίδες οι οποίες είχαν εμπορική σημασία. Το .com βγαίνει από τη λέξη commercial. 

Όταν δημιουργήθηκε το internet, τέτοιου είδους καταλήξεις, χρησιμοποιήθηκαν για να περιγράψουν τι σκοπό εξυπηρετούσε η κάθε ιστοσελίδα, μιας και ήταν μόνο μερικές εκατοντάδες. 

Έτσι, η κατάληξη .com είχε σκοπό να χρησιμοποιηθεί (και χρησιμοποιήθηκε στην αρχή), σε ιστοσελίδες οι οποίες παρείχαν κυρίως υπηρεσίες internet. 

Δηλαδή οι πρώτες καταλήξεις που χρησιμοποιήθηκαν στην αρχή, εξυπηρετούσαν ως ένα είδος κατηγοριοποίησης των ιστοσελίδων. 

Μετέπειτα όμως που άρχισε να αποκτάει δημοτικότητα το internet, οι εταιρίες που παρείχαν τα domains, πλέον σταμάτησαν να χρησιμοποιούνε διάφορα κριτήρια για να κατοχυρώσει κάποιος έναdomain με κατάληξη com

domain με κατάληξη com

Κοινώς, πλέον μπορούσε οποιοσδήποτε να πάρει ένα τέτοιο domain, ανεξάρτητα με το αν θα το χρησιμοποιούσε για εμπορικούς σκοπούς, ανεξάρτητα με το αν είχε κάποιου τύπου επιχείρηση ή όχι και αν θα το χρησιμοποιούσε για αυτήν. 

Τα domains με κατάληξη com δεν έχουν στην ουσία καμία διαφορά με τα .net , .info, .org κλπ, παρά μόνο στην ιδεολογία ή οποία κι αυτή πλέον δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα την σήμερον ημέρα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εκφραστείτε ελεύθερα, πείτε ότι θέλετε αλλα μην βρίζετε χυδαία για να μην μπαίνουμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, κάτι που δεν το θέλουμε!

Ευχαριστούμε...