Χανιά | “Παίρνει τα πάνω του” το αεροδρόμιο | Και κάποιοι θέλουν να το πουλήσουν… | Photos

ryan thes1Απογειώθηκε χθες το πρώτο αεροπλάνο της Ryanair για Θεσσαλονίκη, εγκαινιάζοντας το δρομολόγιο Χανιά – Θεσσαλονίκη – Χανιά της ιρλανδικής εταιρείας χαμηλού κόστους.

Παράλληλα, ένα «γιγάντιο» ρωσικό αεροσκάφος τύπου JUMBO 747-400, προσγειώθηκε επίσης χθες στο Ι. Δασκαλογιάννης, μεταφέροντας 500 περίπου επιβάτες από τη Μόσχα.
russia1
Το μεγαλύτερο αεροπλάνο του κόσμου στα Χανιά
Ο συγκεκριμένος τύπος αεροσκάφους, που με μήκος 70,4 μέτρα και ύψος 18,9 μέτρα, είναι ο μεγαλύτερος στον κόσμο, μπορεί να «φιλοξενηθεί» μόνο σε 210 αεροδρόμια παγκοσμίως, ένα από τα οποία είναι και το δικό μας.
Έχει χωρητικότητα 522 επιβατών και πετάει με μέση ταχύτητα 572 μιλίων/ ώρα (περίπου 920 χλμ).
russia2
Σύμφωνα με πληροφορίες του zarpa.gr, το συκγκριμένο αεροπλάνο θα βρίσκεται στο αεροδρόμιο των Χανίων κάθε Πέμπτη και Κυριακή.
russia3
russia4
Με χαμόγελα και λουλούδια η πτήση για Θεσσαλονίκη
ryan thes2Μια έκπληξη περίμενε τους πρώτους επιβάτες της Ryanair από Χανιά για Θεσσαλονίκη. Το πλήρωμα του αεροπλάνου, υποδεχόταν τον κόσμο προσφέροντας τριαντάφυλλα, για τα εγκαίνια του (πολυαναμενόμενου) δρομολογίου, που ήταν χθες.
Η πρώτη πτήση για Θεσσαλονίκη είχε πολύ ικανοποιητική για την εποχή πληρότητα ενώ γεμάτο ήταν το αεροπλάνο που ήρθε αργότερα το βράδυ από την Θεσσαλονίκη.
Οι πτήσεις από και προς Θεσσαλονίκη, θα πραγματοποιούνται καθημερινά εκτός Σαββάτου.
Φωτογραφίες: Foto Mpouzis Chania

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εκφραστείτε ελεύθερα, πείτε ότι θέλετε αλλα μην βρίζετε χυδαία για να μην μπαίνουμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, κάτι που δεν το θέλουμε!

Ευχαριστούμε...