Get the style: Σε ποιον τα πουλάς τα μούσια; – Γιατί τα γένια… ήρθαν για να μείνουν

leonidas
Από όταν θυμάσαι τον εαυτό σου, πιτσιρίκι δηλαδή, έβλεπες τον πατέρα σου να ξυρίζεται. Περίμενες τότε να έρθει και η δική σου σειρά να πιάσεις το ξυράφι και τον αφρό.
Γράφει ο Γιώργος Μιχαηλίδης
Η ώρα δεν άργησε, άλλωστε τα ρημάδια τα χρόνια περνούν γρήγορα και κάπου εκεί στα 13-14 στέκεσαι αποφασισμένος μπροστά από τον καθρέφτη. Με συνοπτικές διαδικασίες και περίσσιο θάρρος, εξαφανίζεις εκείνο το –ομολογουμένως αντιαισθητικό- χνουδωτό μουστάκι από… προσώπου γης.
Ωστόσο δεν ήταν η μυρωδιά του αφρού, ή η αίσθηση του φρέσκου και καθαρού δέρματος που σε έκανε να αισθάνεσαι μεγάλος άνδρας. Το αντίθετο μάλιστα! Καθόσουν μπροστά από τον καθρέφτη και φανταζόσουν το πρόσωπό σου με γένια. Και ο μόνος τρόπος να φτάσεις σε εκείνο το στάδιο ήταν το ξύρισμα που θα δυνάμωνε τις τρίχες σου.
«Και πού θα κυκλοφορείς σαν βάρβαρος» είπε σε μένα ο πατέρας μου όταν του εξομολογήθηκα πως όταν μεγαλώσω θα έχω συνέχεια γένια. Αυτός άλλωστε ξυριζόταν σχεδόν κάθε μέρα. Το πρόσωπό του γυάλιζε από καθαριότητα και ελάχιστες φορές τον θυμάμαι με γένια τριών τεσσάρων ημερών. Συνήθως στις διακοπές του Αυγούστου όπου και έκλεινε το γραφείο.
Τέλος πάντων, αρκετά με την ιστορική αναδρομή, γένια βγάλαμε, οι 25+ θυμόμαστε τους εαυτούς μας να έχουμε ξυριστεί ελάχιστες φορές. Με τα βίας θα ξεπερνούν τα δάχτυλα των χεριών.
Από τότε τα πειράματα ήταν πολλά για όλους μας. Γένια τριών ημερών, επιμελώς ατημέλητο λουκ, γενειάδα, μουσάκι, μέχρι και μουστάκι δοκίμασαμε. Τίποτα όμως δεν συγκρίνεται με το παχύ (ουχί παπαδίστικο) μούσι το οποίο έχει δεχθεί και την κατάλληλη περιποίηση. Κάτι σαν Τζέραλντ Μπάτλερ από τους 300, ένα πράμα, του οποίου το σχήμα προσαρμόζεις ανάλογα με το σχήμα του προσώπου σου, σε μακρόστενο, ή πιο τετραγωνισμένο.
Όμως με τρίχες θα ασχολούμαστε; Αν είναι δικές μας, ναι! Σε δείχνουν πιο αρρενωπό, πιο σοβαρό και μην ξεχνάμε… αρέσουν και στις γυναίκες!
Τα γένια όμως δεν είναι απλό πράγμα. Έχουν πλεονεκτήματα αλλά μαζί με αυτά και ευθύνες! Ας διαβάσουμε λοιπόν τον πεντάλογο… της τρίχας για κάθε άνδρα που θέλει να έχει τριχωτό πρόσωπο.
Φτάνουν όμως τα πρέπει και τα μη. Πάμε μία βόλτα μέχρι το Χόλιγουντ και να δούμε μερικούς τύπους γενειάδας που μπορεί να μας εμπνεύσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εκφραστείτε ελεύθερα, πείτε ότι θέλετε αλλα μην βρίζετε χυδαία για να μην μπαίνουμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, κάτι που δεν το θέλουμε!

Ευχαριστούμε...