Πανελλήνιες: Μεταναστεύει στη Γερμανία η "πρώτη των πρώτων"

Στη Γερμανία επιλέγει να συνεχίσει τις σπουδές της η 18χρονη Αλεξία Παπαϊωάννου που αναδείχτηκε πρώτη στις φετινές πανελλήνιες εξετάσεις

Έχοντας συγκεντρώσει 19.728 μόρια, η 18χρονη Αλεξία Παπαϊωάννου αναδείχτηκε η "πρώτη των πρώτων" στις φετινές πανελλήνιες εξετάσεις και έχει ήδη πάρει την απόφασή της να μεταναστεύσει για σπουδές στη Γερμανία.
Η 18χρονη Αλεξία, μιλώντας στην Καθημερινή, αποδίδει την απόφασή της αυτή ως "μία αλλαγή, ένα τόλμημα τώρα που είμαι νέα".
Ήδη έχει εξασφαλίσει υποτροφία για τη συνέχιση των σπουδών της, αλλά γελώντας για τους υψηλούς βαθμούς της επισημαίνει πως δεν νιώθει "φυτό".
Ο χαμηλότερος βαθμός της μεταξύ των έξι μαθημάτων είναι το 19,3 στη Νεοελληνική Γλώσσα - Έκθεση, ενώ ο γενικός βαθμός πρόσβασής της έκλεισε στο 19,75.
"Είμαι υπερβολικά τελειομανής και έχω την αίσθηση του καθήκοντος" επισημαίνει. "Στην αρχή, στα πρώτα σχολικά χρόνια, διαβάζεις για να διαβάζεις.
Σταδιακά νομίζω ότι μπορεί ένας μαθητής να εμβαθύνει στη σχολική γνώση, φτάνει να έχει ουσιαστικές βάσεις. Αυτές, άλλωστε, χρειάζονται για την επιτυχία στις εξετάσεις.
Η παπαγαλία μπορεί να σε βοηθήσει ακόμη και να εισαχθείς σε κάποιο ΑΕΙ, όμως αποτελεί μια επιφανειακή, συγκυριακή γνώση", υπογραμμίζει.
Η Αλεξία πήρε υποτροφία για σπουδές στη Γερμανία από τη Γερμανική Υπηρεσία Ακαδημαϊκών Ανταλλαγών στην Αθήνα.
"Θα δω που θα με δεχτούν. Επέλεξα να σπουδάσω στο εξωτερικό επειδή θέλω να κάνω μια αλλαγή, θέλω να τολμήσω να ζήσω στο εξωτερικό τώρα που είμαι νέα.
Έως πέρυσι έλεγα να μείνω στην Ελλάδα, να το παλέψω εδώ. Αλλά ας μη συνδέσουμε την επιλογή μου να σπουδάσω στο εξωτερικό μόνο με την οικονομική κρίση στη χώρα μας και τις δυσκολίες που υπάρχουν για τους νέους.
Νομίζω ότι η απόφασή μου ερμηνεύεται καλύτερα από τη διάθεση που έχουμε όλοι για αλλαγή. Οι σπουδές στο εξωτερικό είναι μία φάση της ζωής.
Από την άλλη, όλοι είμαστε πλέον πολίτες του κόσμου, πολίτες της Ευρώπης", προσθέτει, τονίζοντας πως δεν ξέρει αν θα αντέξει να ζει στη Γερμανία.
"Δεν θα βάλω ποτέ καμία χώρα πάνω από την Ελλάδα. Πάντα θα την κουβαλώ...", καταλήγει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εκφραστείτε ελεύθερα, πείτε ότι θέλετε αλλα μην βρίζετε χυδαία για να μην μπαίνουμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, κάτι που δεν το θέλουμε!

Ευχαριστούμε...