Τα 57 εκατ. της... Ρεάλ και η άπιαστη ρήτρα

Στα 57 εκατ. ευρώ εκτοξεύτηκε το κόστος της απόκτησης του Νεϊμάρ από τη Σάντος, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της Μπαρτσελόνα.


Αλήθεια είναι ότι ο ισπανικός σύλλογος δεν ήθελε να ξοδέψει τόσα πολλά για ν' αποκτήσει τον 21χρονο Βραζιλιάνο άσο, εξ ου και η αρχική πρόταση που κατέθεσε προς τη βραζιλιάνικη ομάδα δεν ξεπερνούσε τα 40 εκατ. ευρώ. Η εμπλοκή ωστόσο της Ρεάλ Μαδρίτης στις διαπραγματεύσεις, η οποία ήταν λίγο έως πολύ αναμενόμενη, ανέτρεψε τα δεδομένα και ανέβασε στα ύψη την τιμή πώλησής του.

Η επικοινωνιακή ήττα...
Οι Καταλανοί δεν είχαν άλλη επιλογή μπροστά σε μια τέτοια απειλή. Για να αποφύγουν την επικοινωνιακή ήττα σε μια υπόθεση που, μέσω του καταλανικού Τύπου, είχαν παρουσιάσει ως τελειωμένη πριν από την ώρα της, αναγκάστηκαν ν' ακολουθήσουν τους "μερέγχες" και, ποντάροντας στην επιθυμία του παίκτη να παίξει γι' αυτούς, αύξησαν κατά 1/3 την προσφορά τους.
Η κίνησή τους αυτή αποδείχθηκε το σημείο - κλειδί, αφού διαφορετικά θα είχαν χάσει τόσο τον ποδοσφαιριστή όσο και τις εντυπώσεις.
Οι προκαταβολές και οι εμπορικές συμφωνίες...
Από την Μπαρτσελόνα δεν διευκρινίστηκε επ' ακριβώς τι πήγαινε πού, ποια δηλαδή ήταν η αποζημίωση που έλαβε Σάντος για να τον αποδεσμεύσει και τι ποσοστό πήραν οι διάφορες εταιρίες που είχαν δικαιώματα επί του Νεϊμάρ.
Ειπώθηκε μονάχα ότι τα 10 εκατ. που δόθηκαν ως προκαταβολή προέρχονται από το δάνειο που πήρε ο σύλλογος, ενώ τα υπόλοιπα 47 εκατ. θα αποπληρωθούν σε χρονικό ορίζοντα τριών ετών, τα περισσότερα εκ των οποίων ευελπιστούν να θα αποσβέσουν με εμπορικές συμφωνίες. Αν μάλιστα κρίνει κανείς από τις δεκάδες χιλιάδες φιλάθλων (περίπου 55.000) που βρέθηκαν στο "Καμπ Νου" για την παρουσίασή του, όλα βαίνουν καλώς.
 
"Δεν αξίζω τα λεφτά μου..."
Ο ίδιος ο Νεϊμάρ, εμφανώς έξω από τα νερά του στην πρώτη συνέντευξη που παραχώρησε ως ποδοσφαιριστής των "μπλαουγκράνα", έσπευσε να τόνισε ότι "δεν αξίζω 57 εκατομμύρια". Οι πρωταθλητές Ισπανίας πάντως τον κοστολογούν ήδη στα 190 εκατομμύρια ευρώ για όποια ομάδα ενδιαφέρεται να τον αγοράσει μέσα στην επόμενη 5ετία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εκφραστείτε ελεύθερα, πείτε ότι θέλετε αλλα μην βρίζετε χυδαία για να μην μπαίνουμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, κάτι που δεν το θέλουμε!

Ευχαριστούμε...