Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο στο δρόμο της επιτυχίας

Ο βραβευμένος ηθοποιός Λεονάρντο Ντι Κάπριο πρωταγωνιστεί στο νέο ριμέικ της ταινίας «Υπέροχος Γκάτσμπυ» και το Home Cinema κάνει μια μικρή αναδρομή στην υπέροχη καριέρα του γνωστού ηθοποιού.

Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο (Leonardo DiCaprio) γεννήθηκε στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια το Νοέμβριο του 1974. Πέρασε την παιδική του ηλικία κοντά στη μητέρα του, αφού οι γονείς του χώρισαν ένα χρόνο μετά τη γέννησή του. 

Ο Ντι Κάπριο ακολούθησε το δρόμο που άνοιξε ο μεγαλύτερος ετεροθαλής αδερφός του, Άνταμ Φάραρ, στο χώρο του θεάματος και σε μικρή ηλικία πήρε μέρος σε εκπαιδευτικές ταινίες και διαφημίσεις. 


Η τηλεοπτική του καριέρα ξεκίνησε το 1990 στη σειρά «Parenthood». Έκτοτε εμφανίστηκε σε πολλές σειρές όπως «The New Lassie» και «Roseanne» καθώς και στη μεγάλη σειρά της εποχής, «Santa Barbara». 


Το 1991 έκανε το κινηματογραφικό του ντεμπούτο με την κωμωδία τρόμου «Critters 3». Η ταινία δεν είχε καλή τύχη στην κινηματογραφική διαμονή της και κυκλοφόρησε απευθείας σε βίντεο. Ακολούθησαν γκεστ εμφανίσεις, 23 στο σύνολό τους, στη σειρά «Growing Pains» στις αρχές της δεκαετίας του '90. 


Το 1992 ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο τον επέλεξε ανάμεσα σε 400 νέους ηθοποιούς για να παίξει στην ταινία «Αγεφύρωτες Σχέσεις» μαζί με την Έλεν Μπάρκιν και τον ίδιο. 


Σε ηλικία μόλις 19 ετών, το 1993, έλαβε την πρώτη του υποψηφιότητα για Όσκαρ και Χρυσή Σφαίρα στην κατηγορία β' ανδρικού ρόλου για την ταινία «Τι Βασανίζει τον Γκίλμπερτ Γκρέιπ»με πρωταγωνιστή τον Τζόνι Ντεπ
Στην ταινία ο Ντι Κάπριο υποδύθηκε τον νοητικά ανάπηρο αδερφό του Ντεπ. Ο σκηνοθέτης Λάσε Χάλστρομ παραδέχτηκε ότι αρχικά έψαχνε για έναν λιγότερο όμορφο ηθοποιό, αλλά δέχτηκε τον Ντι Κάπριο καθώς αποδείχτηκε ο πιο αποδοτικός ανάμεσα στους υπόλοιπους ηθοποιούς που έκαναν δοκιμαστικό και φυσικά δικαιώθηκε. Η ταινία αποδείχτηκε μεγάλη καλλιτεχνική και εισπρακτική επιτυχία. 


Γνωρίζατε ότι…
η Σάρον Στόουν είχε αναλάβει να πληρώσει την αμοιβή του Λεονάρντο Ντι Κάπριο στην ταινία«Γρήγορη και Θανάσιμη», σε σκηνοθεσία Σαμ Ράιμι, γιατί η εταιρία Sony Pictures δεν ήταν σίγουρη πως ήθελε τη συμμετοχή του; 


Ο πρωταγωνιστικός του ρόλος ήρθε το 1996 στην ταινία «Romeo + Juliet», μια μοντέρνα εκδοχή του ομότιτλου έργου του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, από τον αυστραλό σκηνοθέτη Μπαζ Λούρμαν. 


Ένα χρόνο αργότερα, το 1997, έγινε παγκοσμίως γνωστός με την ταινία «Τιτανικός» υπό τη σκηνοθετική μαεστρία του Τζέιμς Κάμερον και με συμπρωταγωνίστρια την Κέιτ Γουίνσλετ. Η ταινία βραβεύτηκε με 11 Όσκαρ, από τα 14 που ήταν υποψήφια, και ο Λεονάρντο έλαβε τη δεύτερη υποψηφιότητά του για Χρυσή Σφαίρα. Είναι γεγονός πως ο Ντι Κάπριο αρχικά είχε αρνηθεί να συμμετάσχει στην ταινία, στην πορεία όμως, άλλαξε γνώμη, όταν πείστηκε από τον Κάμερον, ο οποίος πίστευε ακράδαντα στις υποκριτικές του ικανότητες. 


Έχει συνεργαστεί με τον Γούντι Άλεν κάνοντας μια καμέο εμφάνιση στην καυστική σάτιρα«Διασημότητες» το 1998, ενώ την ίδια χρονιά έλαβε... 


... το πρώτο του Χρυσό Βατόμουρο για την ταινία «Ο Άνθρωπος με τη Σιδερένια Μάσκα»,παρά το βραβείο και τις αρνητικές κριτικές η ταινία γνώρισε μεγάλη εισπρακτική επιτυχία. 



Το 2000 πρωταγωνίστησε στην ταινία «Η Παραλία», βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Αλεξ Γκάρλαντ, από τον σκηνοθέτη του «Trainspotting» και «Slumdog Millionaire», Ντάνι Μπόιλ. Η ταινία περιελάμβανε ένα αστραφτερό καστ με τους Τίλντα ΣουίντονΓκιγιόμ Κανέ και Ρόμπερτ Καρλάιλ. 


Το 2002 συνεργάστηκε με τον προικισμένο και πετυχημένο σκηνοθέτη Στίβεν Σπίλμπεργκ στην κωμωδία «Πιάσε Με Αν Μπορείς» με συμπρωταγωνιστές τους Τομ Χανκς και Κρίστοφερ Γουόκεν. Η ταινία έτυχε θερμής αποδοχής τόσο από τους κριτικούς όσο και στο box office, ενώ ο Ντι Κάπριο έλαβε την τρίτη του υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα στην κατηγορία α' ανδρικού ρόλου σε κωμωδία ή μιούζικαλ. 


Την ίδια χρονιά, ο Λεονάρντο εμφανίστηκε στην ιστορική ταινία «Οι Συμμορίες της Νέας Υόρκης» σε σκηνοθεσία Μάρτιν Σκορσέζε, τοποθετημένη στα μέσα του 19ου αιώνα στην περιοχή «Πέντε Σημεία» της Νέας Υόρκης. Η ταινία είχε μεγάλη επιτυχία και ήταν υποψήφια για 10 Όσκαρ. Η ερμηνεία του Ντι Κάπριο αν και έλαβε καλές κριτικές, δεν κέρδισε κάποιο σημαντικό βραβείο καθώς επισκιάστηκε από τον συμπρωταγωνιστή του, Ντάνιελ Ντέι Λιούις.


Το 2004 ήταν η χρονιά του. Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο βραβεύτηκε με τη Χρυσή Σφαίρα α' ανδρικού ρόλου για την ερμηνεία του στην ταινία «Ιπτάμενος Κροίσος» και ήταν και πάλι υποψήφιος για Όσκαρ α’ ανδρικού ρόλου. 


Δύο από τις τελευταίες του ταινίες, που γυρίστηκαν το 2010, «Το Νησί των Καταραμένων» 


και «Inception», έχουν συμπεριληφθεί ανάμεσα στις μεγαλύτερες εμπορικές επιτυχίες της καριέρας του. 


Το 2011, ο Ντι Κάπριο υποδύθηκε τον αμφιλεγόμενο πρώτο διευθυντή του FBI των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζέι Έντγκαρ Χούβερ, στην ταινία του Κλιντ Ίστγουντ με τίτλο «J. Edgar» Για την ερμηνεία του έλαβε υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα α' ανδρικού ρόλου. 


Πρόσφατα, το 2013, κυκλοφόρησε σε DVD και Blu-ray φορμά το γουέστερν «Django, ο Τιμωρός» του ανατρεπτικού σκηνοθέτη Κουέντιν Ταραντίνο. 

Ο Ντι Κάπριο έχει μια εταιρία παραγωγής, την «Appian Way Productions», η οποία περιλαμβάνει την παραγωγή των ταινιών «Το Ορφανό» (2009) και «Κοκκινοσκουφίτσα» (2011). 

Όσο αφορά την προσωπική του ζωή ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο είχε πάντα μακροχρόνιες σχέσεις όπως φαίνεται. 

Για αρκετά χρόνια είχε δεσμό με τα μοντέλα Κρίστεν Ζανγκ και Έμμα Μίλερ. 


Το 2001 γνωρίστηκε με τη Βραζιλιάνα μοντέλο Ζιζέλ, με την οποία είχε σχέση μέχρι το 2005. 

Mε το μοντέλο Μπαρ Ραφαέλι είχε δεσμό για έξι χρόνια από το Νοέμβριο του 2005 έως και το Μάιο του 2011. 

Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο είναι φίλος με την Κέιτ Γουίνσλετ, τη συμπρωταγωνίστριά του στις ταινίες «Τιτανικός» και «Ο Δρόμος της Επανάστασης». 

Ο Δρόμος της Επανάστασης (2008)
Δραματική
Αμερική 1955: Ένα παντρεμένο ζευγάρι, ο Φρανκ και η Έιπριλ Γουίλερ, δεν μπορούν να συμβιβαστούν με τη ζωή που κάνουν, καθώς νιώθουν πως δεν έχουν τίποτα κοινό με τους γείτονες τους στο Κονέκτικατ όπου κατοικούν. Ο γάμος τους δοκιμάζεται, καθώς έρχονται αντιμέτωποι με τις αποτυχίες και τις ανασφάλειες τους και σταδιακά καλούνται να συμβιβαστούν με τη μονότονη καθημερινότητα τους. 

Πληροφορίες ΙΜDb, Wikipedia
Επιμέλεια: Χριστίνα Φωτιάδη 

in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εκφραστείτε ελεύθερα, πείτε ότι θέλετε αλλα μην βρίζετε χυδαία για να μην μπαίνουμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, κάτι που δεν το θέλουμε!

Ευχαριστούμε...