Το Top-Ten της Δεκαετίας


Μια δεκαετία κλείνει και σύμφωνα η βρετανική εφημερίδα Guardian έκανε ένα αφιέρωμα στα δέκα σημαντικότερα πρόσωπα της πρώτης δεκαετίας του 21ου αιώνα.

Πρόκειται για μια αρκετά ετερόκλητη ομάδα ανθρώπων, στην οποία περιλαμβάνεται ο νούμερο ένα καταζητούμενος του κόσμου, αστέρες των σπορ, του κινηματογράφου, πολιτικοί.
Πρώτος στη δεκάδα είναι ο…

Οσάμα μπιν Λάντεν, ο οποίος κατάφερε να χτυπήσει στην καρδιά της Νέας Υόρκης, σκορπώντας το θάνατο και ανοίγοντας ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της ανθρωπότητας.

Ακολουθεί ο David Beckham, που τη δεκαετία αυτή αναδείχθηκε σε super star των γηπέδων, βγάζοντας εκατομμύρια. Από τη λίστα αυτή δεν θα μπορούσε να λείπει και το προεδρικό ζεύγος των ΗΠΑ, μιας και ο Μπαράκ Ομπάμα είναι ο πρώτος Αφροαμερικανός πρόεδρος που εκλέχθηκε στη χώρα, ενώ η σύζυγός του Michelle έχει κλέψει τις καρδιές των Αμερικανών με το δυναμισμό και το στυλ της.

Έκπληξη ίσως προκαλέσει η εμφάνιση της μικρούλας Madeleine Mccann στη λίστα αυτή του Guardian, γεγονός όμως είναι ότι η μυστηριώδης εξαφάνισή της από το δωμάτιο που παραθέριζε με την οικογένειά της στην Πορτογαλία, συγκίνησε χιλιάδες ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Στα δέκα σημαντικότερα πρόσωπα της δεκαετίας περιλαμβάνονται επίσης οι:
Sarah Jessica Parker, η Britney Spears, o…Harry Potter, ο μάγειρας Jamie Oliver, ο Tony Blair και οι ιδρυτές της Google, Sergery Brin και Larry Page.
trelokouneli