Σαρώνουν Avatar και Σέρλοκ Χολμς

Τα καλύτερα Χριστούγεννα της ιστορίας του ζει το Χόλιγουντ



Στα πιο επικερδή Χριστούγεννα της ιστορίας εξελίσσονται τα φετινά για το Χόλιγουντ. Το Avatar συνεχίζει να εντυπωσιάζει στα ταμεία, ενώ ιδιαίτερα ενθαρρυντικό είναι to ντεμπούτο του Σέρλοκ Χολμς.
Η περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας του Τζέιμς Κάμερον είχε μαζέψει 160 εκατ. δολάρια έως και την Παρασκευή. Σύμφωνα με τις προβλέψεις, θα βγει νικητής στη μάχη του σαββατοκύριακου, με εισπράξεις που θα φτάσουν και ενδεχομένως θα ξεπεράσουν εκείνες του πρώτου τριημέρου προβολής. Το Avatar αναμένεται να σπάσει το φράγμα των 200 εκατ. δολ. έως το βράδυ της Κυριακής και πλέον βάζει πλώρη για τις πρώτες θέσεις του καταλόγου με τις μεγαλύτερες εισπρακτικές επιτυχίες όλων των εποχών. Στην τρίτη θέση βρίσκεται ο "Πόλεμος των Άστρων", με εισπράξεις 460 εκατ. δολ., στη δεύτερη ο "Σκοτεινός ιππότης", με 533 εκατ. δολ. και στην κορυφή ο "Τιτανικός", πάλι του Τζέιμς Κάμερον, με 600 εκατ. δολάρια. Μόλις εννέα ταινίες έχουν καταφέρει να κερδίσουν περισσότερα από 400 εκατ. δολ. στις ΗΠΑ.
Η επιτυχία του Avatar δεν στάθηκε εμπόδιο για τον Σέρλοκ Χολμς. Παρά το γεγονός ότι αντιμετωπίζει έναν "οδοστρωτήρα" στα ταμεία, η ταινία που αναβιώνει τις περιπέτειες του Λονδρέζου ντετέκτιβ εισέπραξε σχεδόν 25 εκατ. δολάρια την Παρασκευή, πρώτη ημέρα προβολής της και αναμένεται να έχει περισσότερα από 65 εκατ. δολ. στο ταμείο μέχρι τη Δευτέρα. Πρόκειται αδιαμφισβήτητα για μια μεγάλη επιτυχία -την πρώτη τέτοιου μεγέθους στην καριέρα του σκηνοθέτη, Γκάι Ρίτσι- και απόδειξη ότι ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ είναι πλέον σταρ. Ήδη βρίσκεται στα σκαριά το σίκουελ.
Εν τω μεταξύ, η  20th century Fox έχει έναν ακόμη λόγο να γιορτάζει, πέρα από την πορεία του Avatar. Η παιδική ταινία "Alvin and the Chipmunks: The Squeakquel", είχε κάνει εισπράξεις 41 εκατ. δολαρίων από την Τετάρτη έως και την Παρασκευή και υπολογίζεται ότι θα φέρει στο στούντιο ακόμη 30 εκατ. δολ. μέχρι τη Δευτέρα.
Ύστερα από όλα αυτά, το τριήμερο που διανύουμε αναμένεται να είναι το πιο επικερδές στην ιστορία, με εισπράξεις για το top 10 που θα ξεπερνούν τα 290 εκατ. δολάρια. Και οι επιτυχίες συνεχίζονται, αφού η εβδομάδα ανάμεσα στα Χριστούγεννα και στην πρωτοχρονιά είναι παραδοσιακά "χρυσή" για το σινεμά καθώς τα σχολεία είναι κλειστά, ενώ άδεια έχουν και πολλοί ενήλικες.
 enet.gr