Ρεβεγιόν με λάμψη και ουσία

Το δείπνο των γιορτών σε λαμπερά ξενοδοχεία και φινετσάτα εστιατόρια




Στολίδια, λαμπιόνια, κάλαντα, γλυκά και δώρα θα χαρίσουν τη λάμψη τους στο εορταστικό κλίμα των ημερών. Η μυρωδιά από τα γιορτινά τραπέζια είναι μεθυστική. Τα ξεχωριστά μενού που ετοίμασαν οι δημιουργικοί σεφ ξεχειλίζουν από φαντασία. Η καλή διάθεση και τα λαμπερά χαμόγελα επιβάλλονται πριν αφεθείτε στον αφρό των ημερών, που θα σας παρασύρει τρυφερά στη μαγεία της ατμόσφαιρας. Πολλές οι προτάσεις για την έξοδό σας, τόσο απόψε, όσο και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Χαρά και προσδοκία. Επιλογή από εντυπωσιακά ξενοδοχεία, φινετσάτα εστιατόρια με γκουρμέ μενού, μέχρι πιο απλές και χαλαρές προτάσεις που εκφράζουν την ελληνική παράδοση. Όλα είναι εδώ. Χρόνια Πολλά! 







King George Palace,



Βασ. Γεωργίου Α3, Σύνταγμα, τηλ.: 210 3258979

Tudor Hall 

Παραμονή Χριστουγέννων: Kαλωσόρισμα με γαλλική σαμπάνια. Βασιλικά χτένια και χαβιάρι Osetra. Βελουτέ από πράσινα σπαράγγια με κάστανο, χειμωνιάτικη τρούφα και τραγανή σφολιάτα. Πράσινα ραβιολάκια αστακού με lemongrass, βασιλικό και σάλτσα από το όστρακό του. Φιλέτο γλώσσας σε μουσελίν από μανιτάρια ζιρόλ και σάλτσα Γκρενομπλάζ. Σορμπέ μανταρίνι με άρωμα μέντας. Φιλέτο από ελάφι με σάλτσα από κρασί Syrah, τραγανή πολέντα με τρούφα , λαχανικά και μήλο καραμελιζέ. Χριστουγεννιάτικος κύβος σοκολάτας Νyagbo Valrhona με καραμελωμένο φύλλο και χαβιάρι μάνγκο. Καφέ ή τσάι. Μινιαρντίς.

* Τιμή 240 ευρώ ανά άτομο. 

Παραμονή Πρωτοχρονιάς: Kαλωσόρισμα με γαλλική σαμπάνια. Τερίνα φου γκρα και καραβίδες σε δροσερή σάλτσα από χαβιάρι Beluga. Κρέμα παρμεντιέ με ψητές γαρίδες και λευκή τρούφα. Αστακός ψητός με φινόκιο, ραβιολάκια νισουάζ, ρόκα, βασιλικός και σάλτσα αρωματισμένη με ξύδι Barolo. Ρολάκια καπνιστού σολομού Σκοτίας με μασκαρπόνε χαβιάρι σολομού και μπουκέτο από σαλάτες με ζουλιέν λαχανικών.

Μενταγιόν σφυρίδας και ραβιόλι νισουάζ σε μαρμελάδα από κολοκυθάκια με φασκόμηλο και σάλτσα από καραβίδες αρωματισμένη με σέρι. Σορμπέ λάιμ με μέντα. Φιλετάκια από μοσχαράκι γάλακτος, σάλτσα από κρασί Porto, εκλεκτά χειμωνιάτικα λαχανικά και πατάτες παριζιέν. Ντουέτο σοκολάτας με πιπερόριζα, τραγανό τουίγ ξηρών καρπών και σιρόπι από φύλλα χρυσού. Βασιλόπιτα. Καφές -Τσάι. Μινιαρντίς.

* Τιμή 460 ευρώ ανά άτομο. 




Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία

Πλατεία Συντάγματος, τηλ.: 210 3330880

GB Roof Garden 


Παραμονή Χριστουγέννων: Κροκέτες σφυρίδας και μελιτζάνας με pappa al pomodoro και βασιλικό. Χτένια στη σχάρα σε κρέμα κολοκύθας με αφρό από μανιτάρια και μαϊντανό. Φιλέτο από λαυράκι με φασόλια cannellini, ντοματίνια και αχιβάδες. Σορμπέ από λεμόνι και βασιλικό. Φιλέτο από αρνάκι γκρατινέ με λιαστές ντομάτες, ελιές, τυρί caciocavallo και χαβιάρι μελιτζάνας. Παραδοσιακή χριστουγεννιάτικη γαλοπούλα με πουρέ κάστανου, λαχανάκια Βρυξελλών και σος μύρτιλου. Χριστουγεννιάτικο πανετόνε με μους σοκολάτας και παγωτό πορτοκάλι. Καφές ή τσάι. Mignardises.

* Τιμή ανά άτομο: €240

Παραμονή Πρωτοχρονιάς: Απεριόριστη κατανάλωση σαμπάνιας Moet et Chandon Brut Imperial. Τόνος με λαχανικά, πικάντικη βινεγκρέτ, αβοκάντο και χαβιάρι Foie gras τηγανισμένο με τάρτα ραβέντι και σος από κόκκινο πόρτο. Κρέμα πατάτας και πράσου με ελιές Καλαμάτας και αστακό. Ραβιόλι κολοκύθας με λιωμένο βούτυρο, φασκόμηλο και μαύρη τρούφα. Σορμπέ από παντζάρι και ξύδι μπαλσάμικο. Ψητό φιλέτο από μοσχαράκι γάλακτος με πουρέ σέλινου, κόκκινο λάχανο και μαύρη τρούφα. Σοκολατένια σφαίρα με creme brulee από πράσινο τσάι και μούρα. Καφές ή τσάι. Mignardises.

* Τιμή ανά άτομο: €425

Grand Ball Room 

Παραμονή Χριστουγέννων: Amuse Bouche. Σολομός μαριναρισμένος σε μέλι με κρέμα άνηθου. Αστακός με μους και ζελέ από ντομάτα. Σούπα από κολοκύθα butternut με κρέμα horseradish. Παραδοσιακή χριστουγεννιάτικη γαλοπούλα με γέμιση από κάστανο, λαχανάκια Βρυξελλών και σος μύρτιλου ή μενταγιόν από μοσχαράκι γάλακτος με λαχανικά, πατάτες φούρνου και κρεμώδη σος Szechuan με πιπέρι. Μους σοκολάτας Jivara με γκασπάτσο μούρων και σος Grand Marnier. Καφές ή τσάι. Χριστουγεννιάτικα μπισκότα.

* Τιμή ανά άτομο: 175 ευρώ. Εξαμελής ζωντανή ορχήστρα και DJ στα διαλείμματα.

Παραμονή Πρωτοχρονιάς: Απεριόριστη κατανάλωση σαμπάνιας Moet et Chandon Brut Imperial. Amuse Bouche. Foie gras με μαρμελάδα σύκου. Καραβίδες και χτένια με κρέμα από χαβιάρι. Κανθαρέλες καπουτσίνο με ραβιόλι ορτυκιού. Καλκάνι με ψημένες αγκινάρες και beurre blanc με σαφράν. Γρανίτα ροδιού. Φιλέτο από μοσχαράκι γάλακτος γκρατινέ με γκρατέν πατάτας, πράσου και σος τρούφας. Napoleon πικρής σοκολάτας με μπισκότο φουντουκιού και παγωτό Bailey's. Καφές ή τσάι Μακαρόν.

* Τιμή ανά άτομο: 340 ευρώ. Δεκαεξαμελής ζωντανή ορχήστρα Love Affair με DJ στα διαλείμματα και special happening με το κουαρτέτο Fortissimo. 

Hilton Hotel

Βασ. Σοφίας 46, τηλ.: 210 7281350


Εστιατόριο Βυζαντινό 

Παραμονή Χριστουγέννων: Χριστουγεννιάτικος μπουφές δείπνου με ζωντανή μουσική. Τιμή 145 ευρώ ανά άτομο

Παραμονή πρωτοχρονιάς: Μανούρι σε κρούστα σουσαμιού με αποξηραμένα σύκα, ρόκα και οξύμελι. Ριζότο με μανιτάρια porcini και τρούφα. Λαβράκι και χτένια με bisque αστακού και κρέμα από κουνουπίδι. Σορμπέ σαμπάνιας. Βοδινό φιλέτο και αστακοουρά με πράσινα σπαράγγια και πατάτες Pont Neuf σε σος βοδινού και κόκκινου κρασιού. Σουφλέ σοκολάτας με παγωτό βανίλια και φρέσκα μούρα.

* Τιμή 195 ανά άτομο. Ζωντανή μουσική. 




St. George Lycabettus Hotel

Κλεομένους 2, Αθήνα, τηλ.: 210 7234435

Le Grand Balcon


Παραμονή Χριστουγέννων: Γαστρονομικό menu 7 γεύσεων «Red Christmas Dinner» και μουσικές εκπλήξεις από live ορχήστρες

* Τιμή 145 ευρώ το άτομο.

Παραμονή Πρωτοχρονιάς: Ευφάνταστες δημιουργίες και μουσικές εκπλήξεις.

* Τιμή 180 ευρώ ανά άτομο. 

Ξενοδoχείο Intercontinental

Λεωφ. Συγγρού 89-93, τηλ.: 210 9206000 


Premiere 

Παραμονή Χριστουγέννων: Βελουτέ φασιανού με κάστανα και σοκολάτα. Agnolotti σελινόριζας και ψητές καραβίδες ταντούρι με κόλιανδρο. Λαβράκι ποαλέ σε ταπέτο από τρυφερά πράσα και αφρό τρούφας . Μελί μελό από γουρουνάκι γάλακτος με λάχανο και δαμάσκηνα με Αρμανιάκ. Χριστουγεννιάτικη αρμονία πραλίνας και σοκολάτας γάλακτος σε μπισκουί Σάχερ με σεμιφρέντο πορτοκάλι. Καφές ή τσάι. Μικρές εορταστικές λιχουδιές.

* Τιμή 150 ευρώ ανά άτομο. Ζωντανή μουσική. 

Παραμονή Πρωτοχρονιάς: Καλωσόρισμα με σαμπάνια Mumm Gordon Rouge και ποικιλία οστρακοειδών στον πάγο. Ψητά χτένια με κόκκινο κάρυ και αφρό από κουνουπίδι και μοσχοκάρυδο. Ριζότο σαφράν με φύλλα χρυσού και αστακός με ζεστή βινεγκρέτ από το κοράλλι του. Τουρνεντό από μοσχαράκι γάλακτος και φουάγκρα σε σελινόριζα ψητά μήλα και σταφίδες. Μους καρύδας με σορμπέ πίνα κολάντα. Εορταστική τριγευσία μπίτερ σοκολάτας. Καφές ή τσάι. Πρωτοχρονιάτικες λιχουδιές. Βασιλόπιτα. Μισό μπουκάλι σαμπάνια Mumm Gordon Rouge.

* Τιμή 220 ευρώ ανά άτομο.

Ξενοδοχείο Τιτάνια

Πανεπιστημίου 52, τηλ.: 210 3838511

Olive Garden 


Παραμονή Χριστουγέννων: Αμιούς Μπους. Φιλέτο σφυρίδας Σεβίτσε σε τραγανές φέτες πατζαριού με χυμό ροδιού και πέρλες μοσχολέμονου. Γεμιστό Porto Bellow με αστακό και foie gras, σε χλιαρή σαλάτα από ταλιατέλες σπαραγγιού και μαύρων βατόμουρων. Κρέμα καραβίδας του γλύκου νερού με βερμιτσέλι και άρωμα Mandarin Napoleon. Γρανίτα σύκου με «αέρα» μοσχάτου.

* Τιμή 120 ευρώ ανά άτομο.

Παραμονή Πρωτοχρονιάς: Αμιούς Μπους. Γεμιστά δαμάσκηνα με foie gras και καραβίδες σοτέ, σε φέτες ζαχαρωμένης κολοκύθας με άρωμα λευκής τρούφας. Κρέμα κόκκινης πέρδικας με γλυκιά πάπρικα, κάστανα και φραγκοστάφυλα. Ποπιέτα γλώσσας με μους αστακού και πορτσίνι σε χλιαρή σαλάτα με πατζαρόφυλλα, πράσινο μήλο και σάλτσα κουμκουάτ.

* Τιμή 150 ευρώ ανά άτομο.




Metropolitan Hotel

Συγγρού 385, τηλ.: 210 9471000

Le Trocadero 


Παραμονή Χριστουγέννων: Εορταστικό μενού με συντροφιά πιάνο και τραγούδι.

* Τιμή μενού κατ' άτομο 95 ευρώ.

Παραμονή Πρωτοχρονιάς: Gourmet γεύσεις με γλυκές νότες από πιάνο και τραγούδι.

* Τιμή μενού κατ' άτομο 105 ευρώ. 

Regatta Βar

Μέχρι το πρωί με ελληνική και ξένη μουσική από τον D.J. Τιμή κατ' άτομο 35 ευρώ, στην οποία συμπεριλαμβάνεται open bar επιλεγμένων αλκοολούχων ποτών.




Hotel Pentelikon

Δηληγιάννη 66, Κηφισιά, τηλ.: 210 6230650-6

Vardis Restaurant


Παραμονή Χριστουγέννων: Καλωσόρισμα με Piper Heidsieck. Σούπα καραβίδας αρωματισμένη με ούζο μαστίχας, εσπεριδοειδή και προσούτο Ευρυτανίας. Χτένια σοτέ, σπιτικά ζυμαρικά γεμιστά με καραμελωμένο πράσο και σύγκλινο Μάνης. Χριστόψαρο με πουρέ από βασιλομανίταρα, τραγανό στρείδι με λευκά σπαράγγια. Σορμπέ αχλάδι με ρακόμελο. Πάπια με καβίτσι και συκομαΐδα, ψητά φυρίκια και σάλτσα από γλυκό κρασί αρωματισμένο με κανέλα. Ντακουάζ φουντουκιού με μέλι, θυμάρι και αφρό σαμπάνιας. Καφές. Mignardises. The Glenrothes Select Reserve.

* Τιμή κατ' άτομο 195 ευρώ

Παραμονή Πρωτοχρονιάς: Καλωσόρισμα με Piper Heidsieck. Σούπα ψητής κολοκύθας, καρπάτσιο αστακού με κόλιανδρο και κριτσίνι μελιού. Σαλάτα με καραβίδες και αρωματικά, πουρέ από κάστανα, ορτύκι και πετιμέζι. Καλκάνι με ψητό σέλινο, πράσο και αυγολέμονο με χειμωνιάτικη τρούφα. Σορμπέ μήλο με κανέλα. Φιλέτο από μοσχαράκι γάλακτος, πατάτες κονφί με κυδώνι, σπαράγγια και σάλτσα από παλαιωμένη μαυροδάφνη. Καπουτσίνο σοκολάτας με κάστανο και ζεστή σάλτσα Metaxa. Βασιλόπιτα. Καφές. Μignardises. The Glenrothes Select Reserve.

* Τιμή κατ' άτομο 210 ευρώ.

Ballroom 

Παραμονή Χριστουγέννων: Καλωσόρισμα με Piper Heidsieck. Βελουτέ κίτρινης κολοκύθας με μαύρη τρούφα και κριτσίνι παρμεζάνας. Τερίνα φουά γκρά με σταφύλια confit και σαλάτα mache. Φιλέτο χριστόψαρου με σπαγγέτι λαχανικών και σάλτσα από πετρόψαρα. Σορμπέ από ρόδι και δυόσμο. Παραδοσιακή γεμιστή γαλοπούλα με κάστανα, πατάτες chateau με σπόρους παπαρούνας, ποικιλία μανιταριών, καροτίνια baby και σάλτσα gravy. Μους κάστανο με σοκολάτα Manjari και μύρτιλο. Καφές. Mignardises. The Glenrothes Select Reserve.

* Τιμή κατ' άτομο 180 ευρώ (συμπεριλαμβάνεται κρασί). Παιδιά ως 12 ετών 50 ευρώ. Ορχήστρα «Group Therapy».

Παραμονή Πρωτοχρονιάς: Καλωσόρισμα με Piper Heidsieck. Βελουτέ από φινόκιο με καραβίδες και μέντα. Σολομός και χτένι μαρινέ πάνω σε στρώμα μελιτζάνας ταρτάρ και λιαστής ντομάτας. Αστακός breton με σάλτσα pernod, φραγκοστάφυλο, φρέσκα σαλατικά και φύτρες φασολιών. Τραγανό φιλέτο μπαρμπουνιού με αγκινάρες ραγού και ελιές Καλαμών. Σορμπέ από μοσχολέμονο. Καραμελωμένο χοιρινό γάλακτος roti με περγαμόντο, κυδώνια σοτέ, κάστανα και πατάτες chateau με chives. Fraicheur Bombey μους σοκολάτας με κρέμα βερίκοκο και σος anglaise. Βασιλόπιτα. Καφές. Mignardises. The Glenrothes Select Reserve.

* Τιμή κατ' άτομο: 210 ευρώ (συμπεριλαμβάνεται κρασί). Παιδιά έως 12 ετών 50 ευρώ. Ορχήστρα Group Therapy - Special guest Μαντώ.




Arion Resort Hotel Astir Palace.

Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη, τηλ.: 210 89 02 000

Alexander Ballroom


Παραμονή Χριστουγέννων: Καλωσόρισμα με ποτήρι σαμπάνιας Veuve Clicquot. Πλούσιος μπουφές και ζωντανή μουσική από 6μελή ορχήστρα.

* Τιμή κατ' άτομο 130 ευρώ. Παιδιά (κάτω των 12 ετών) 45 ευρώ. 

The Grill Room 

Παραμονή Χριστουγέννων: Ποτήρι σαμπάνιας Veuve Clicquot. Amuse bouche. Γαλαντίνα ορτυκιών με ζελέ από αρωματισμένο κρασί και χειμωνιάτικη σαλάτα. Φιλέτο χριστόψαρου σοτέ πάνω σε ραγού τριών φασολιών και πανσέτα με σάλτσα νισουάζ. Σορμπέ μανταρίνι με Campari. Παραδοσιακή ψητή γαλοπούλα με γαρνιτούρα, χειμερινά λαχανικά και ψητές πατάτες ή ψητό καρέ ελαφιού με σάλτσα από μούρα Juniper, άγρια μανιτάρια, λαχανάκια Βρυξελλών και πουρέ πατάτας. Fondant σοκολάτας. Καφές - Παραδοσιακά Χριστουγεννιάτικα γλυκά.

* Τιμή κατ' άτομο 130 ευρώ, παιδιά (κάτω των 12 ετών) 45 ευρώ. Ζωντανή μουσική και τραγουδίστρια με συνοδεία πιάνου.

The Westin Athens Astir Palace

Cosmos Hall


Παραμονή πρωτοχρονιάς: Ποτήρι σαμπάνιας Veuve Clicquot. Μισός καναδέζικος αστακός με σάλτσα από μάνγκο και εστραγκόν συνοδευόμενο από πράσινη σαλάτα. Κρεμώδης σούπα κάστανο με μπρεζάολα. Φιλέτο καλκάνι σοτέ, σπανάκι με σταφίδες και σάλτσα εσπεριδοειδών. Σορμπέ αρμπαρόριζα με βότκα. Μενταγιόν από μοσχαράκι γάλακτος με σάλτσα από μανιτάρια girolle, χειμερινά λαχανικά και λιωμένη πατάτα με τρούφα. Παρφέ σοκολάτας Gianduja με άγρια μούρα σε κόκκινο κρασί. Καφές - Βασιλόπιτα - Μινιαρντίς.

* Τιμή ανά άτομο 165 ευρώ, παιδιά (κάτω των 12 ετών) 45 ευρώ. Ζωντανή μουσική από 6μελή ορχήστρα και με την τραγουδίστρια Katia Gonzalez σε ρυθμούς latin, pop, soul, καθώς και με πλούσιο ελληνικό ρεπερτόριο.

Elefsina Hotel

Δήμητρος 55 & Ρήγα Φεραίου, τηλ.: 210 5589700

Το Στάχυ


Παραμονή Χριστουγέννων: Βελουτέ σπαραγγιών. Τάρτα με καπνιστό χοιρινό Κύπρου, τυρί Βερμίου, πράσο και λευκό σουσάμι. Σαλάτα με ρόκα, φυλλαράκια σπανάκι, καρύδι, αχλάδι ποσέ και πετιμέζι balsamico. Αγριογούρουνο σιγομαγειρεμένο σε παλαιωμένο κόκκινο κρασί με πουρέ γλυκοπατάτας. Τριφλ καφέ.

* Τιμή 45 ευρώ ανά άτομο

Παραμονή Πρωτοχρονιάς: Βελουτέ γλυκιάς κολοκύθας με τζίντζερ και κουκουνάρι. Τυρί σεβρ γκρατινέ, σερβιρισμένο με μαρμελάδα φραγκοστάφυλο. Πανδαισία σαλατικών με προσούτο, μύρτιλο και βινεγκρέτ τριαντάφυλλο. Φιλέτο μόσχου Angus σοτέ με άγρια μανιτάρια. Καραμελωμένο κυδώνι με σαμιώτικο κρασί αρωματισμένο με σαφράν.

* Τιμή 55 ευρώ ανά άτομο.




Royal Olympic Hotel

Αθαν. Διάκου 28-34, τηλ.: 210 9288400

Ioannis Restaurant


Παραμονή Χριστουγέννων: Γαρίδες ποσαρισμένες σε ελαιόλαδο με πιπεράτο ζελέ από σαμιώτικο κρασί. Συκωτάκια κοτόπουλο και κρέμα αβγών ψητά με μούστο. Τσιγαρίδες χοιρινές ψητές με μαύρη ζάχαρη. Γκοφρέτες από γλυκοπατάτα με ψητή πάπια, ψητό κυδώνι και «καμένο» πετιμέζι. Φλοίδες από φρέσκο σπαράγγι και ψητή μαραθόριζα, πορτοκάλι και παλαιωμένη γραβιέρα. Στρείδια με κρέμα λεμονιού. Χοιρινές μπριζόλες διπλής κοπής, με σπαστές ψητές πατάτες, σοταρισμένα άγρια χόρτα και gratin από τραχανά. Μους από μελομακάρονο με κόκκινο πορτοκάλι και σουφλέ από Μεταξά brandy και κάστανα.

* Τιμή 80 ευρώ ανά άτομο.

Παραμονής Πρωτοχρονιάς: Αβγοτάραχο, αβγό και κάπαρη. Σαγανάκι με τραχανά, κρέμα αβγού και ελληνική τρούφα. Σούπα βελουτέ από μπαρμπούνι, πορτοκάλι και πικάντικο σαφράν. Στρείδι με ψητό custard αβγού και σάλτσα από αχινό. Σαλάτα με καρύδια, νεροκάρδαμο, ρόδι, γραβιέρα και σπαράγγια με βινεγκρέτ από ρόδι. Καραβίδες ψητές με πικάντικο πουρέ από καπνιστά ρεβίθια και σάλτσα από καραμελωμένο κουνουπίδι, κάπαρη και σταφίδες. Πάπια αργοψημένη στο φούρνο με μούστο, με gratin από γλυκοπατάτα και σελινόριζα και καραμελωμένα μπιζέλια.

Κέικ σαμπάνιας με φράουλες σε μπισκότο σοκολάτας και σορμπέ από μοσχάτο κρασί και λευκή σοκολάτα.

* Τιμή 150 ευρώ ανά άτομο.




Athens Plaza

Βασ. Γεωργίου 2, Σύνταγμα, τηλ.: 210 3352400


Παραμονή Χριστουγέννων: Καλωσόρισμα με Kir Royal. Κονσομέ ελαφιού με άρωμα τρούφας και κρούστα παρμεζάνας. Καραβίδες σοτέ σε χειμωνιάτικα φύλλα με άγρια μανιτάρια και σος americaine. Φιλέτο από χριστόψαρο σε μουσελίνα σελινόριζας με κολοκύθα και sabayon σαμπάνιας. Σορμπέ poire williams με φραγκοστάφυλο. Παραδοσιακή γαλοπούλα με γέμιση από κάστανο, γλυκοπατάτες και σος κολίανδρο. χριστουγεννιάτικος κορμός με maroccini και creme jivara. Σος creme anglaise με πέρλες από μήλο pink lady. Demi - Tasse, Mignardises.

* Τιμή 125 ευρώ ανά άτομο.

Παραμονή Πρωτοχρονιάς: Τρυφερά φιλετάκια πάπιας και foie gras με ζελέ armagnac, πιπέρι Μαδαγασκάρης και φύλλα μάνγκο. Κρέμα κολοκύθας με noix Saint-Jacques και σπαράγγια. Ραγού αστακού σε πράσινο tagliollini και βελουτέ από πετρόψαρα. Σορμπέ δίκταμο με φιδέ πράσινου μήλου. Φιλετάκια από ζαρκάδι και μοσχάρι γάλακτος με σος sauternes, gratin dauphinois και μπουκέτο λαχανικών. Μoelleux gouanayas σε τραγανό μπισκότο πραλίνας με μάνγκο και κόκκινο πιπέρι, σος από φρούτα του δάσους. Demi-Tasse, Mignardises

* Τιμή 170 ευρώ ανά άτομο.

Vouliagmeni Suites

Πανός 8 και Χλόης, Βουλιαγμένη, τηλ.: 210 8964901


Παραμονή Χριστουγέννων: Μπισκ από γαρίδες αρωματισμένη με σέλερι και μαύρη τρούφα. Τάρτα με καπνιστό σολομό Σκοτίας και καβούρι, φινόκιο και σαλάτα Meche με βινεγκρέτ από ξύδι Xeres. Σορμπέ από ρόδι. Φιλέτο γαλοπούλας με την παραδοσιακή της γαρνιτούρα: μικρά λαχανικά, σάλτσα γλυκού κρασιού και ψητές πατάτες με σπόρους παπαρούνας. Μικρή σοκολατίνα με κρέμα καφέ εσπρέσο και σάλτσα από μύρτιλο Καφές - Τσάι. Μελομακάρονα-Κουραμπιέδες.

* Τιμή 75 ευρώ ανά άτομο.

Παραμονή Πρωτοχρονιάς: Kαλωσόρισμα με γαλλική σαμπάνια. Κονσομέ ορτυκιού με άρωμα Remy Martin και ραβιολάκια με άγρια μανιτάρια. Σαλάτα με χτένια Saint Jacques, ψητές γαρίδες, αρωματικά βότανα και βινεγκρέτ από ξύδι Xeres. Πεσκανδρίτσα στον ατμό με σπαράγγια και σάλτσα κρέμα από πετρόψαρα. Σορμπέ λάιμ με μέντα. Φιλέτο μόσχου με σάλτσα φουά γκρα, πατάτες σατό και μικρά λαχανικά με εστραγκόν. Κροκάν σοκολάτας με δαμάσκηνα και παγωτό βανίλια. Βασιλόπιτα. Καφέ -Τσάι. Μινιαρντίς.

* Τιμή 95 ευρώ ανά άτομο

Ξενοδοχείο Margi

Λητούς 11, Βουλιαγμένη, τηλ.: 210 89 29 000 


Παραμονή Χριστουγέννων: Ποτήρι Veuve Cliquot. Amuse Bouche. Prosciutto San Daniele με aioli λεμονιού, πεπόνι, πιπερόριζα και rasberry vinaigrette. Φιλέτο λαυράκι με σπανάκι, σκόρδο, βατόμουρα και vinaigrette σαμπάνιας. Sorbet μοσχολέμονου με δυόσμο. Μοσχαρίσια medaillons από φιλέτο γάλακτος, πατατούλες gratine, Pecorino Romano, sauce από κρασί Vinsanto και μανιτάρια porcini. Τάρτα αχλαδιού Bosc με μαύρη ζάχαρη και παγωτό βανίλια. Γαλλικός καφές και Friandises.

* Τιμή 89 ευρώ το άτομο. 

Παραμονή Πρωτοχρονιάς: Amuse Bouche. Γαλλική κρεμμυδόσουπα με croutons παρμεζάνας, τυρί brie και φιλετάκια saute από χοιρινό γάλακτος. Rear roasted σολομός με ginger, σουσάμι, χυμό μοσχολέμονου και ciboulette. Sorbet σαμπάνιας Veuve Clicquot Rose. Καρδιά μοσχαρίσιου φιλέτου στη σχάρα, πατάτες ψημένες με τη φλούδα τους, sauce από Vintage Port Fonseca και μανιτάρια morilles. Rocher en pate με mousse δαμάσκηνου και παγωτό καραμέλα. Mignardises με γαλλικό καφέ. Glass of Veuve Cliquot champagne - Βασιλόπιτα.

* Τιμή: 119 ευρώ το άτομο. 

Dionysos

Ροβέρτου Γκάλι 43, τηλ.: 210 9231936, 9233182 


Παραμονή Χριστουγέννων: Ποτήρι σαμπάνιας με ζαχαρωμένο τριαντάφυλλο. Κονσομέ με ραβιόλι από μανιτάρι πορτσίνι και άγρια μανιτάρια του δάσους. Σπιτικά καπνισμένος σολομός με μαριναρισμένα χτένια, τριμμένο πικάντικο ραπανάκι σε κρέμα βότκας, αυγά σολομού και πικάντικα αυγά χελιδονόψαρου. Μύτες άσπρων και πράσινων σπαραγγιών με ραβιόλια τρούφας, σπιτικά καπνισμένο στήθος πάπιας με εσκαλόπ foie gras και σάλτσα από μανιτάρια μορίγες. Γαριδοουρά και καραβιδοουρά σε κρέμα κάστανου με σάλτσα από λάδι φουντουκιού, σορμπέ γκρέιπ φρουτ με ροζέ σαμπάνια. Καρέ από ισπανικό γουρουνάκι με τα μάγουλά του σιγομαγειρεμένα σε κόκκινο κρασί και την πανσέτα του μαριναρισμένη με πικάντικα μπαχαρικά συνοδεία από πατάτες, κυδώνια και δαμάσκηνα γλασέ. Κορμός Χριστουγέννων σε σοκολάτα γάλακτος και κάστανα γλασέ. Κουραμπιέδες και μελομακάρονα.

* Τιμή ανά άτομο 95 ευρώ. 

Παραμονή Πρωτοχρονιάς: Ποτήρι σαμπάνιας με φρέσκα κόκκινα φρούτα του δάσους. Κρέμα κάστανου με σοταρισμένο στήθος ορτυκιού και λάδι τρούφας. Εορταστική σαλάτα με ρόδια, κουκουνάρια, μάνγκο, τερίνα foie gras, μενταγιόν αστακού και σπιτικά καπνισμένο σολομό σε βινεγκρέτ από κόκκινα φρούτα του δάσους. Κρέμα παρμαντιέ με πουρέ τρούφας και σοταρισμένες καραβιδοουρές, καπνιστή γαρίδα και καπνιστό χτένι σε σάλτσα καραμέλας, μανταρινιού και αφρό λεμονιού. Σορμπέ μανταρινιού με βότκα. Μενταγιόν φιλέτου γάλακτος με σάλτσα κρέμα μανιταριών μορίγες. Γλυκό σοκολάτας με ζελέ βατόμουρο, δίκτυ σοκολάτας και φρέσκα βατόμουρα. Βασιλόπιτα.

* Τιμή ανά άτομο 105 ευρώ. 

Malvazia

Αγαθημέρου 3, Ρουφ, τηλ. 210 34 17 010


Παραμονή Χριστουγέννων: Welcome drink. Σούπα βελουτέ αστακού με κομμάτια γαρίδας αρωματισμένη με κονιάκ Metaxas και λάδι μέντας. Προσιούτο Ευρυτανίας με λαδολέμονο λουίζας, βουβαλίσιο καβουρμά Ξάνθης και φλέικς καπνιστού Μετσόβου. Σαλάτα σπανάκι με άγρια ρόκα, πράσινο μήλο, σταφίδα, καβουρδισμένο αμύγδαλο και βινεγκρέτ ροδιού. Σορμπέ. Φιλέτο γαλοπούλας γεμιστό με μους από δαμάσκηνο, κουκουνάρι - κυδώνι, σε μουσελίν κάστανου και σάλτσα από μοσχάτο Λήμνου ή καρέ ζαρκάδι μουσκεμένο σε κόκκινο κρασί, φρέσκο δεντρολίβανο, σουφλέ πατάτας αρωματισμένο με λάδι ελληνικής τρούφας και σάλτσα από κεδρόμηλα. Κρύα μους πραλίνας φουντουκιού Gianduja-Varlhona με καραμελωμένα κάστανα και μύρτιλα.

* Τιμή 100 ευρώ το άτομο με ζωντανή μουσική και 80 ευρώ το άτομο με μουσική από d.j.

Παραμονή Πρωτοχρονιάς: Welcome Drink. Σούπα βελουτέ άγριων μανιταριών Κοζάνης, αρωματισμένη με ελληνική τρούφα και κινέλ από σπαράγγια και ανθότυρο. Καρπάτσιο από χταπόδι, γλειφιτζούρι αστακού ποσαρισμένο σε αφρώδη οίνο Kαμπανίας και ντολμαδάκι σέσκουλου με καβούρι. Σταμναγκάθι με ρόκα, γαλατσίδα, μανούρι με κρούστα από σουσάμι, ρόδι και βινεγκρέτ από μύρτιλα. Σορμπέ. Φιλέτο αγριογούρουνο μαριναρισμένο σε μούστο, 4 πιπέρια, φλαν μανιταριών και σάλτσα vinsanto ή φιλέτο στρουθοκαμήλου σχάρας με πουρέ κολοκύθας - κάστανου και σάλτσα κουμανταρίας. Προφιτερόλ με τριπλή γέμιση λευκής, γάλακτος και bitter σοκολάτας Grand Cru Varlhona, φρέσκια καραμέλα και πούδρα καβουρδισμένου αμύγδαλου.

* Τιμή 100 ευρώ το άτομο με ζωντανή μουσική και 80 ευρώ το άτομο με μουσική από d.j

Apolis

Λόφος Αγ. Δημητρίου, Πετρούπολη, τηλ.: 210 5060620


Παραμονή Χριστουγέννων: Σούπα βελουτέ κάστανου σε ζωμό καραβίδας και αφρό πορτοκαλιού. Φιλέτο καπνιστού σολομού με πουρέ σελινόριζας, μίνι σαλάτα και κόκκους καφέ. Σορμπέ φραμπουάζ με φιστίκι. Φραγκόκοτα ψημένη με δύο τρόπους, το στήθος στη σχάρα, το μπούτι κονφί, νιόκι πατάτας, πουρέ κίτρινης κολοκύθας με μέλι και σάλτσα μπαχαρικών. Μους φράουλας με κρεμ σοκολάτας και παγωτό.

* Τιμή 40 ευρώ ανά άτομο.

Παραμονή Πρωτοχρονιάς: Ποτήρι σαμπάνιας Mumm Gordon Rouge. Σούπα πράσινου μήλου με πατέ από συκωτάκια πουλιών και ζελέ Port. Λουκάνικο «τσορίθο» με μίνι σαλάτα, πουρέ κολοκύθας και βινεγκρέτ φουντούκι. Σορμπέ Φράουλα με δυόσμο. Μπουτάκι πάπιας με γλυκά κρεμμυδάκια, σάλτσα πορτοκάλι και ρύζι με ξηρούς καρπούς. Μους κάστανο με ζελέ αχλάδι και παγωτό κανέλα.

* Τιμή 45 ευρώ ανά άτομο 

Whispers of Wine

Αγ. Κων/νου 48, Μαρούσι, τηλ.: 210 6179051


Παραμονή Χριστουγέννων: Welcome με ποτήρι σαμπάνιας Moet & Chandon. Σούπα κίτρινης κολοκύθας με ζελέ από Amaretto, κάσιους, ροζ πιπέρι και εκχύλισμα ανθών αμυγδαλιάς .Μιλφέιγ από στήθος πάπιας με τερίνα ζαρκαδιού, ξανθιά σταφίδα και αφρός από περγαμόντο και φασκόμηλο. Ανάμεικτη σαλάτα με αντίδι, σύκο, ξηρούς καρπούς, speck αγριογούρουνου και σιρόπι balsamico με φρούτα του δάσους. Sorbet mojito passion fruit. Fillets mignons μόσχου με τηγανιτή πολέντα, γεμιστή με κρέμα από τυρί Saint Marcellin και σάλτσα ροδιού. Κορμός σοκολάτας Valrhona με πατέ κάστανου, γλυκιά μελιτζάνα και σαντιγί από ricotta αρωματισμένη με κονιάκ Courvoisier.

* Τιμή 65 ευρώ ανά άτομο.

Παραμονή Πρωτοχρονιάς: Welcome drink με ποτήρι σαμπάνιας Moet & Chandon. Βελουτέ σπαραγγιών με fοie -gras κάστανο, λάδι λευκής τρούφας και αφρό παρμεζάνας. Φιλέτο γλώσσας pose γεμιστό με μους σολομού, σάλτσα au vin blanc με φρέσκο βούτυρο και μίνι creme brulee πικάντικης γραβιέρας Νάξου. Ανάμεικτη σαλάτα με σπανάκι, φιλέ πορτοκαλιού, ρόδι, speck πάπιας και γλάσο από γκρέιπφρουτ. Sorbet μάνγκο με καραμέλα ελαιόλαδου. Μενταγιόν από μοσχαρίσιο φιλέτο γάλακτος με γλυκοπατάτα και κολοκύθα dauphinoise σε κρέμα ροζέ σαμπάνιας με εσαλότ και παπαρουνόσπορο. Ζεστή καρυδόπιτα ,με σοκολάτα, κρέμα μασκαρπόνε, παγωτό μελομακάρονο και φύλλα χρυσού.

* Τιμή 75 ευρώ ανά άτομο

Μάνη Μάνη

Φαλήρου 10, Κουκάκι, τηλ.: 210 92 18 180


Παραμονή Χριστουγέννων: Ποτήρι σαμπάνιας και βελουτέ από κάστανα και γιαούρτι. Χριστουγεννιάτικη σαλάτα με γαλοπούλα, κουκουνάρι, σταφίδα και σάλτσα εσπεριδοειδών. Παπαρδέλες με σύγκλινο, μανιτάρια και αφρό καπνιστού Μετσοβόνε. Στήθος πάπιας με κρέμα κολοκύθας, πατάτα ψημένη με άχυρο και σάλτσα από μύρτιλα. Babba με καραμελωμένο ανανά, μους λευκής σοκολάτας και σάλτσα από φρούτα του δάσους.

* Τιμή 45 ευρώ ανά άτομο

Παραμονή Πρωτοχρονιάς: Ποτήρι σαμπάνιας και βελουτέ άγριων μανιταριών σε λάδι τρούφας. Παραδοσιακή σαλάτα με κατσικίσιο τυρί, άγρια χόρτα και φραγκοστάφυλα. Λαχταριστά ραβιόλια με απάκι και σάλτσα λιαστής ντομάτας. Ribeye με πουρέ γλυκοπατάτας σε σάλτσα μελιού και πιπεριών. Προφιτερόλ με κρέμα λουίζας και σάλτσα σοκολάτας αρωματισμένη με μπαχαρικά.

* Τιμή 45 ευρώ ανά άτομο.

Sale & Pepe

Αριστίππου 34, Λυκαβηττός τηλ.: 210 7234102


Παραμονή Χριστουγέννων: Μενού 1: Il Culatello di Zibello με fettucine από λευκά σπαράγγια, αβγό en chemise και μαύρη τρούφα. Cappelletti Emiliani σε ζωμό βοδινού. Φιλέτο από μοσχαράκι γάλακτος με αβγά ορτυκιού και μαύρη τρούφα από τη Norcia. Fondant σοκολάτα με σάλτσα vanilla. Μενού 2: Χλιαρή σαλάτα από βασιλικό κάβουρα με ντοματίνια και μικρή σαλάτα εποχής. Spaghetti alla chitara με φρέσκιες καραβίδες. Άγριο λαβράκι με φινόκιο μαριναρισμένο και αβγοτάραχο σπιτικό. Fondant σοκολάτα με σάλτσα vanilla.

* Τιμή 86 ευρώ ανά άτομο.

Παραμονή Πρωτοχρονιάς: Veloute από σπαράγγια. Ζεστή σαλάτα από πατάτες parisienne, μανιτάρια και αντίδια με τηγανητά αβγά ορτυκιών. Ravioli γεμιστά με τυρί σπηλαίων και polenta με άρωμα μαντζουράνα ή Paccheri di Gragnano με βοδινό ραγού και besciamelle. Φιλέτο από τσιπούρα και κολοκυθάκια στο φούρνο, άρωμα θυμαριού και πουρέ από φασόλια κανελίνι ή φασιανός γεμιστός με κάστανα και pancetta με μανιτάρια μορχέλες και sauce VinSanto. Τάρτα αμύγδαλο και λεμόνι με σπιτικό παγωτό γιαούρτι ή Cannoli γεμιστά με ανθότυρο και αποξηραμένα φρούτα με σάλτσα σοκολάτα.

* Τιμή 86 ευρώ ανά άτομο.

Σπονδή

Πύρρωνος 5, Παγκράτι, τηλ.: 210 6520658


Παραμονή Χριστουγέννων: Πουρές αγκινάρας με παρθένο ελαιόλαδο, κυδώνια σε ζελέ αρωματισμένο με κορίανδρο, αφρός από λεμόνι yuzu. Ψητά χτένια σε πουρέ από κολοκύθα και κάστανα, αφρός από τρούφα. Λαυράκι ποταμίσιο ψητό, με τζίντζερ, μανιτάρια ζιρόλ/σέλερι/εσαλότ. Πάπια αρωματισμένη με άρκευθο, λάχανο σγουρό γεμιστό με χειμωνιάτικα λαχανικά, ζωμός από το ψήσιμο. Vacherin Mont d'Or με κρούστα από καρύδια και βαλεριάνα. Ζελέ βασιλικού με λεμόνι, σορμπέ από κλεμεντίνες, πούδρα μαρέγκας. Κρέμα μαύρης σοκολάτας, καρύδια πεκάν, παγωτό σοκολάτα Arabica με κάρδαμο.

* Τιμή 160 ευρώ ανά άτομο.

Παραμονή Πρωτοχρονιάς: Πάνω σε πουρέ από κολοκυθάκια με λεμόνι, καβούρι με ζελέ από φύκια και αφρό ponzu. Ραβιόλι με αλεύρι από κάστανα γεμιστό με φουά γκρα, τοπιναμπούρ/τρούφα και ζωμό πάπιας. Αστακός ψητός σε αφρό βουτύρου, πάστα γκρατιναρισμένη με μανιτάρια/σπανάκι/παρμεζάνα, ζωμός αστακού. Ζαρκάδι σοταρισμένο, πολέντα με ξερά φρούτα, σάλτσα «grand veneur». Συμπιεσμένο ροκφόρ με πουρέ από ξερά σύκα, ψωμί με μπαχαρικά και σάλτσα Πόρτο. Τρούφα σοκολάτας, τσάι με 4 κόκκινα φρούτα και σαμπάνια ροζέ. «Vacherin» με μαρέγκα και παγωτό σοκολάτα/σμέουρο, σαντιγί με καραμέλα βανίλιας.

* Τιμή 160 ευρώ ανά άτομο.

Cibus

Αίγλη Ζαππείου, τηλ.: 210 3369364 


Παραμονή Χριστουγέννων: Βελουτέ κάστανου με ζωμό καραβίδας, καραβίδες και αφρό πορτοκαλιού. Φιλέτο από καλκάνι με ταλιατέλες σπαραγγιών, πιπεριά Φλωρίνης και βινεγκρέτ βασιλικού. Σορμπέ ρόδι. Φραγκόκοτα μαγειρεμένη με δύο τρόπους, το μπουτάκι κονφί, το στήθος σε κενό αέρος, μαρμελάδα κυδώνι και τυρί chevre. Γκοργκοντζόλα με μαρμελάδα καρύδι και ζεστό μπριόζ. Καρέ σοκολάτας με ζελέ αχλάδι και παγωτό καρύδα - τζίντζερ.

* Τιμή 95 ανά άτομο. 

Παραμονή Πρωτοχρονιάς: Σούπα πράσινου μήλου με πατέ από συκωτάκια πουλιών και ζελέ παντζάρι. Χτένια με πουρέ καρότου, φασολάκια και βινεγκρέτ με πορτοκάλι και passion fruits. Σαλάτα με κιτρινόπτερο τόνο, ταμπουλέ, μαρούλι, φινόκιο και φύκι μεσογειακό. Σορμπέ αχλάδι. Κόντρα μόσχου γάλακτος με κύλινδρο πατάτας, τρούφα και παγωτό μασκαρπόνε με δεντρολίβανο. Φρέσκος λωτός με μους ανανά - καρύδα και σάλτσα βασιλικού.

* Τιμή 110 ευρώ ανά άτομο.

Βαρούλκο

Πειραιώς 80, τηλ.: 210 5228400 


Παραμονή Χριστουγέννων: Ποτήρι σαμπάνια Devaux Millesimee 2000. Κρέμα λαχανικών με φρούτα της θάλασσας. Σούπα μανιτάρι porcini με κεφτεδάκια πεσκανδρίτσας. Πανακότα καπνιστής μελιτζάνας με πιπεριά Φλωρίνης και tartar μπακαλιάρου. Καραβίδες με μοσχαρίσια μάγουλα γάλακτος. Ριζότο αρωματισμένο με μελάνι σουπιάς και καλαμάρι. Σφυρίδα φιλέτο με σπαράγγια και αφρό cappuccino. Κρυμμένος θησαυρός σε χριστουγεννιάτικη μπάλα από σοκολάτα, συνοδευόμενο από σάλτσα σοκολάτας και παγωτό καρύδι.

* Τιμή 90 ευρώ ανά άτομο.

Παραμονή Πρωτοχρονιάς: Ποτήρι σαμπάνια Devaux Millesimee 2000. Millefeuille σφολιάτας με λουκάνικα Τζουμαγιάς και σαλάτα. Σούπα λαχανικών με αφρό παρμεζάνας και χριστόψαρο. Χωριάτικη σαλάτα με αφρό φέτας. Καλαμάρι ψητό με σάλτσα κάρυ και πολέντα. Γαρίδες με σπιτικές χυλοπίτες και μυζήθρα. Σφυρίδα με πιτσούνι και κρέμα καπνιστού κολοκυθιού. Παρφέ καρύδας σε τραγανό μπισκότο συνοδευόμενο από κόκκινα φρούτα, σάλτσα και σορμπέ μανταρίνι.

* Τιμή 95 ευρώ ανά άτομο.

ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ - niki@oinomageiremata.com