Μια κυρία που τη λένε Mary Christmas



Η κυρία Mary Christmas από το West Hagley στα West Midlands, 81 χρονών σήμερα, λέει ότι το όνομα της πάντα τη βοηθούσε να σπάει τον πάγο με τους ξένους. »Όλοι ξαφνιάζονται ευχάριστα όταν το βλέπουνε, στην πιστωτική μου κάρτα ή το αεροπορικό εισιτήριο», λέει. »Γελάμε μαζί και τους λέω πώς κατέληξα με αυτό το όνομα».

Η Mary χρωστάει αυτό το εορταστικό όνομα στον άνδρα της…Robert Christmas, με τον οποίο έχουν ένα 50χρονο γιό, τον David. Όταν ο άνδρας της πέθανε, η Mary έκανε το τηλέφωνο της απόρρητο: »Όταν ο Robert ζούσε», λέει, »δεχόμασταν ένα σωρό τηλεφωνήματα από παιδάκια που έψαχναν τον Άγιο Βασίλη. Ο Robert έκανε τη φωνή του βαθύτερη και μιλούσε μαζί τους, χωρίς, βέβαια, να τους υπόσχεται δώρα».

Δεν αντιμετωπίζουν όμως όλες οι κυρίες Christmas το όνομα τους με τόσο χαρούμενο τρόπο. Μιά άλλη κυρία Mary Christmas, από το Swansea της Ουαλλίας, έχει αρχίσει πλέον να χρησιμοποιεί το πατρικό της, διότι, όποτε τηλεφωνούσε, γιά παράδειγμα, σε εστιατόρια, γιά να κλείσει τραπέζι, της έκλειναν το τηλέφωνο καθώς νόμιζαν ότι τους έκανε πλάκα.
H τρίτη κυρία Mary Christmas, που είναι από το Hull, αντιμετωπίζει το ίδιο πρόβλημα: »Όταν τηλεφωνώ γιά να έρθει ταξί στο σπίτι», λέει, »νομίζουν ότι είμαι φαρσέρ και δε στέλνουν κανέναν. Κι όταν ξαναπαίρνω γιά να παραπονεθώ, μου κλείνουν το τηλέφωνο».
Τουλάχιστον, με τέτοιο όνομα, υπάρχει σίγουρα κάτι θετικό : Oι κυρίες δεν ξεχνούν την εορταστική περίοδο όλο το χρόνο.
troktiko