H Ferrari 458 αποκτά πιο σκληροπυρηνική έκδοση (vid.)

Έντονες στιγμές, έντονα χρώματα και κινητήρες με τρομερή απόδοση είναι ορισμένα από τα βασικά στοιχεία κάθε Ferrari. Σήμερα έχουμε τη χαρά να σας παρουσιάσουμε τη νέα πιο γρήγορη έκδοση της 458. Η Ferrari παραδοσιακά μετά από κάποια χρόνια παρουσιάζει μια πιο σκληροπυρηνική, και πιο γρήγορη, έκδοση του μικρού κεντρομήχανου μοντέλου της. Στο παρελθόν είχαμε την 360 Stradale, μετά την 430 Scuderia και τώρα ήρθε η στιγμή της 458 Speciale. Ομολογούμε πως τα ονόματα των δυο προηγούμενων μας άρεσαν περισσότερο, αλλά αυτό είναι λεπτομέρεια. Η ουσία βρίσκεται αλλού. Στην ψυχή και την εικόνα αυτού του μοντέλου.


Εξωτερικά είναι έκδηλη η επιρροή από τα μονοθέσια της εταιρείας που τρέχουν στην F1. Οι αλλαγές που έγιναν έχουν ως σκοπό να κάνουν το μοντέλο περισσότερο αεροδυναμικό αλλά και σταθερό. Για τον σκοπό αυτό, έχουν προστεθεί αεροδυναμικά βοηθήματα σε κάθε πλευρά του αμαξώματος. Έχουν προστεθεί ακόμα και αεραγωγοί στα εμπρός φτερά, στα πρότυπα της F1. Συνολικά, η εικόνα είναι πιο άγρια και εκπέμπει μια αύρα βγαλμένη από πίστες. Χαρακτηριστικό σημείο και οι δύο απολήξεις στο πίσω μέρος που έχουν τοποθετηθεί σχεδόν στο κέντρο σε περίοπτη θέση.

Παρόμοια, αγωνιστική, είναι και η εικόνα στο εσωτερικό. Μαύρες και κόκκινες αποχρώσεις σε μια καμπίνα που σκοπό έχει να αγκαλιάσει τον οδηγό. Τα ανθρακονήματα και η alcantara έχουν τον πρώτο λόγο στα υλικά, ενώ εντύπωση προκαλούν τα τρία μπουτόν στην κεντρική κονσόλα που αφορούν το κιβώτιο και έχουν ανασηκωθεί με φορά προς τον οδηγό.
Η μεγάλη όμως είδηση αφορά τον κινητήρα και την απόδοσή του. Η Ferrari ανέβασε τον πήχη σε σημείο που κανένας κατασκευαστής δεν έχει φτάσει ποτέ. Ο V8 κινητήρας των 4,5 lt. αποδίδει το εντυπωσιακό νούμερο των 605 Ps. Αυτό σημαίνει μια αναλογία 135 Ps/lt., νούμερο που πρώτη φορά συναντάμε σε ατμοσφαιρικό κινητήρα παραγωγής. Ακόμα περισσότερο, αυτή τη στιγμή είναι ο πιο ισχυρός ατμοσφαιρικός κινητήρας παραγωγής όλων των εποχών!

Η περισσότερη ισχύς σημαίνει και καλύτερες επιδόσεις. Τα 0-100 km/h επιτυγχάνονται σε 3 sec., ενώ το μοντέλο θα είναι κατά 1,5sec. ταχύτερο στην πίστα του Fiorano από την κανονική 458. Τέλος, θα υπάρχει ένα νέο σύστημα που ονομάζεται SSC και σκοπό θα έχει να ελέγχει τη γωνία ολίσθησης του αμαξώματος. Αυτό θα κάνει την Speciale ακόμα πιο γρήγορη και διασκεδαστική, σε συνεργασία με τα νέα ελαστικά Michelin Pilot Sport Cup2.

Με λίγα λόγια
• Ο πιο δυνατός V8 παραγωγής
• Αεροδυναμικά βοηθήματα εμπνευσμένα από την F1


   
   


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εκφραστείτε ελεύθερα, πείτε ότι θέλετε αλλα μην βρίζετε χυδαία για να μην μπαίνουμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, κάτι που δεν το θέλουμε!

Ευχαριστούμε...