Δεν έχεις χρόνο ;; Δες πως θα αδυνατίσεις!!


Η δίαιτα του ... ποδιού! Χάσε κιλά χωρίς να χάνεις χρόνο!



Mήπως είσαι από αυτούς που ξεκινούν τη μέρα τους τα χαράματα και τελειώνουν τα μεσάνυχτα με το κεφάλι-καζάνι; Αν ναι, το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται είναι να προσθέσεις κι άλλες υποχρεώσεις στην ήδη φορτωμένη μέρα σου, όπως είναι τα ειδικευμένα ψώνια, η μέτρηση θερμίδων και το μαγείρεμα τριών υγιεινών πιάτων. Τα κιλά, όμως, συνεχίζουν να αυξάνονται και δεν ξέρεις τι να κάνεις. Δεν έχεις χρόνο για δίαιτα ούτε για γυμναστήριο. Αν και δύσκολο, τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο. Δες όλες τις δικαιολογίες -που κατά καιρούς έχεις πει στον εαυτό σου για να μη χάσεις, επιτέλους, το περιττό βάρος- και ξεπέρνα τις με έξυπνες λύσεις και τρικ.
Πρόβλημα: Δεν έχεις το χρόνο ούτε την υπομονή να τρως «ειδικά» φαγητά και να κάνεις πολύπλοκους συνδυασμούς.
Λύση: Δεν χρειάζεται να είσαι χομπίστας για να χάσεις βάρος. Για τα γεύματά σου, πάρε το πιάτο σου και γέμισε το μισό με λαχανικά, το άλλο με κρέας και το άλλο με ψωμί, ζυμαρικά, ρύζι ή πατάτες. Είναι τόσο απλό. Οταν τρως ενδιάμεσα σνακ, φρόντιζε να συνδυάζεις λίγη πρωτεΐνη με υδατάνθρακες, όπως γάλα με φρούτο, ξηρούς καρπούς με μπανάνα, ψωμί με τυρί, ψωμί με ταχίνι ή τόνο με καλαμπόκι.
Γιατί δουλεύει: Αυτό που πρέπει να έχεις κατά νου είναι οι θερμίδες. Προσέχοντας την ποσότητα που τρως, αυτομάτως περιορίζεις και τις θερμίδες. Ετσι, με τα λαχανικά ως το κύριο μέρος του γεύματός σου κερδίζεις γιατί έχουν λίγες θερμίδες, ενώ το κρέας και το άμυλο, σε γενικές γραμμές έχουν περισσότερες θερμίδες και καταναλώνονται σε μικρότερες ποσότητες. Πρέπει, βέβαια, να προσέξεις και την ισορροπία των τριών διατροφικών ομάδων (υδατάνθρακες, πρωτεΐνη και λιπαρά) που είναι εξίσου σημαντική. Ο χωρισμός του πιάτου σού δίνει μία εύκολη λύση.

Πρόβλημα: Δεν έχεις χρόνο για πρωινό.
Λύση: Αν έχεις ένα λεπτό στη διάθεσή σου, τότε έχεις χρόνο. Δοκίμασε πρωινά του ενός λεπτού:
# 1 φρούτο + 1 ποτήρι ημιάπαχο γάλα.
# 1 μπάρα δημητριακών + 1 ποτήρι ημιάπαχο γάλα.
# 1 γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά. + 1 χούφτα ξηρούς καρπούς.
Γιατί δουλεύει: Το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας και ακόμα πιο σημαντικό για έναν πολυάσχολο άντρα. Σου δίνει την ενέργεια που χρειάζεσαι για να αντεπεξέλθεις σε όλες τις απαιτήσεις της ημέρας. Ξεκίνα με ένα πρωινό πλούσιο σε πρωτεΐνη και φυτικές ίνες. Ετσι θα διατηρήσεις τα επίπεδα του σακχάρου σου σταθερά, θα ενεργοποιήσεις το μεταβολισμό σου και θα μείνεις χορτάτος για το υπόλοιπο της ημέρας.

Πρόβλημα: Τρως στο πόδι.
Λύση: Δεν πειράζει να τρως με αυτόν τον τρόπο, αρκεί να κόψεις τα δίπιτα, τις πίτσες και τις σφολιάτες. Εχε στην τσάντα σου, στο γραφείο σου και στο αυτοκίνητο τροφές, όπως ξηρούς καρπούς, ξερά φρούτα και κρακεράκια ολικής αλέσεως. Είναι ιδανικά και δεν χαλάνε.
Γιατί δουλεύει: Είναι σημαντικό να τρως κάτι κατά τη διάρκεια της ημέρας, όχι μόνο για να σου δώσει δυνάμεις αλλά και για να μη φτάσεις ποτέ στο κατώφλι της λιμοκτονίας. Απόφυγε τα έτοιμα σνακ ή φαγητά που βρίσκεις στο δρόμο, όπως σφολιάτες, γλυκά και σοκολάτες. Οχι μόνο δεν σου δίνουν ενέργεια, αλλά σε επιβαρύνουν με λίπος και θερμίδες.

Πρόβλημα: Δεν έχεις χρόνο να μαγειρέψεις.
Λύση: Διάλεξε μία μέρα μες στην εβδομάδα, για να μαγειρέψεις όλα τα γεύματα που θα χρειαστείς για τις ερχόμενες ημέρες. Χώρισέ τα σε μερίδες και μετά βάλε τα στην κατάψυξη. Ετσι, όταν γυρνάς σπίτι, μπορείς να διαλέξεις όποιο γεύμα θες και να έχεις φαγητό στο τραπέζι σε 15 λεπτά.
Γιατί δουλεύει: Οταν είσαι τόσο απασχολημένος όλη την ημέρα, δεν έχεις καμία όρεξη να αρχίσεις τα μαγειρέματα. Αυτό έχει αποτέλεσμα ή να φας ό,τι βρεις μπροστά σου -όπως πατατάκια- ή να παραγγείλεις απέξω. Και οι δύο λύσεις έχουν ένα κοινό: επιπλέον θερμίδες και μία περιφέρεια με παραισθήσεις μεγαλείου. Είναι αποδεδειγμένο άλλωστε ότι τα άτομα που ξέρουν να μαγειρεύουν έστω και 2-3 πιάτα καταναλώνουν λιγότερες θερμίδες και λιπαρά.

Πρόβλημα: Δεν έχεις χρόνο για γυμναστική.
Λύση: Μία καλή βάση είναι να αφιερώνεις τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα (από 30-45 λεπτά) για άσκηση. Αν δεν έχεις αυτόν το χρόνο, τότε προσπάθησε να κινείσαι 5 λεπτά, τέσσερις ή πέντε φορές την ημέρα. Πάρε μία ιδέα για το τι μπορείς να κάνεις.
# Κάνε κοιλιακούς την ώρα που παρακολουθείς την αγαπημένη σειρά σου στην τηλεόραση.
# Πήγαινε από τις σκάλες τουλάχιστον μία φορά την ημέρα.
# Μην κάθεσαι όταν μιλάς στο τηλέφωνο. Μείνε όρθιος και περπάτα.
Γιατί: Είναι γνωστό ότι η άσκηση είναι μεγάλος βοηθός της δίαιτας. Οχι μόνο καις θερμίδες, αλλά αυξάνεις και τη μυϊκή μάζα, η οποία με τη σειρά της αυξάνει το μεταβολισμό σου. Αυτό σημαίνει ότι θα χάσεις κιλά ακόμα πιο γρήγορα κι εύκολα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εκφραστείτε ελεύθερα, πείτε ότι θέλετε αλλα μην βρίζετε χυδαία για να μην μπαίνουμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, κάτι που δεν το θέλουμε!

Ευχαριστούμε...