Wizards: Επόμενη στάση, Playoffs

Στην Washington αποφάσισαν να μην κάνουν μεγάλες αλλαγές στο ρόστερ τους, παρά το γεγονός ότι έμειναν εκτός postseason για πέμπτη σερί σεζόν. Παρόλα αυτά έχουν κάθε λόγο να αισιοδοξούν. Αρκεί να μείνει υγιής ο John Wall.


Την τελευταία πενταετία το συνολικό ρεκόρ των Wizards είναι 117 νίκες και 277 ήττες, το χειρότερο σε ολόκληρη την Ανατολική Περιφέρεια. Την τελευταία φορά που μπήκαν στα πλέι-οφ, την σεζόν 2007/08, σταρ της ομάδας ήταν οι Gilbert Arenas, Antawn Jamison και Caron Butler, με τον πρώτο όμως να αγωνίζεται τότε μόλις σε 13 αγώνες λόγω σοβαρών τραυματισμών.

Έχουν αλλάξει πολλά από την τελευταία φορά που η Washington έφτασε έστω κοντά στην είσοδο στα πλέι-οφ. Καταρχήν έκτοτε έχει αλλάξει όλο το ρόστερ της ομάδας, έχουν καθίσει στον πάγκο των Μάγων πέντε διαφορετικοί προπονητές, με τελευταίο τον νυν τεχνικό της ομάδας, Randy Wittman, η ομάδα δεν έχει κάνει ποτέ περισσότερες από 29 νίκες και έχει επιλέξει τέσσερις φορές στην πρώτη δεκάδα του ντραφτ.

Ενόψει της σεζόν 2013/14 ωστόσο στην Washington πιστεύουν ότι ήρθε η ώρα να επιστρέψουν στον δρόμο των επιτυχιών, αφού θεωρούν πως έχουν ένα αρκετά καλό ρόστερ για να επιστρέψουν στα πλέι-οφ για πρώτη φορά έπειτα από μία “στείρα” πενταετία. Αρκεί φυσικά να μπορέσουν οι σταρ της ομάδας να μείνουν υγιείς.


Μία χαμένη χρονιά

Την σεζόν που ολοκληρώθηκε η Wizards ήταν μία από τις πιο άτυχες ομάδες της λίγκας. Είναι χαρακτηριστικό ότι με εξαίρεση τους Emeka Okafor και Kevin Seraphin που αγωνίστηκαν σε 79 αγώνες και τον Martel Webster που πήρε μέρος σε 76 αγώνες, κανένας άλλος παίκτης της ομάδας δεν πάτησε παρκέ σε περισσότερα από 61 παιχνίδια!

Πιο άτυχος από όλους ήταν φυσικά ο σταρ της ομάδας, John Wall, ο οποίος λόγω επέμβασης που υποβλήθηκε στο πόδι πριν την έναρξη της σεζόν έκανε το ντεμπούτο του τον Ιανουάριο του 2013, με αποτέλεσμα να αγωνιστεί μόλις σε 49 αγώνες, ενώ ο ρούκι Bradley Beal από την πλευρά του έχασε 26 αγώνες, ο Nene 21 αγώνες, ο Trevor Ariza 26 αγώνες, ο A.J Price 25 αγώνες και ο Trevor Booker 34 αγώνες.

Όλα αυτά είχαν ως αποτέλεσμα οι Wizards να ξεκινήσουν την σεζόν με ρεκόρ 0-12, το οποίο στην συνέχεια έγινε 4-28, δίνοντας την εντύπωση ότι θα μπορέσουν να απειλήσουν το αρνητικό ρεκόρ των Bobcats από την σεζόν 2011/12, με το χειρότερο ποσοστό νικών-ηττών στην ιστορία του ΝΒΑ!

Κάπου εκεί όμως ήρθε η επιστροφή του Wall να σώσει την ομάδα. Ο νεαρός γκαρντ ανέβασε επίπεδο την Washington με την απόδοσή του, με τους Wizards να έχουν ρεκόρ 24-25 με τον Wall στο παρκέ, αλλά και 22-19 όταν μαζί με τον Wall ήταν υγιής και ο Nene. Σίγουρα αυτοί οι αριθμοί μπορεί να μην εντυπωσιάζουν, ωστόσο δείχνουν ότι αν στην Washington ήταν λίγο πιο τυχεροί τότε δεν αποκλείεται να προλάβαιναν ακόμα και να μπουν στα πλέι-οφ την περσινή σεζόν. Κάτι που έκανε τους Ιθύνοντες των Wizards στην απόφαση να μην αλλάξουν το ρόστερ της ομάδας.


Ο καλός κορμός, ο Wall και οι υποσχόμενοι Beal-Porter

Στην Washington το σκέφτηκαν αρκετά και τελικά αποφάσισαν ότι το ρόστερ της ομάδας, με δύο τρεις προσθήκες, φτάνει και περισσεύει για να επιστρέψει η ομάδα στα πλέι-οφ. Σε αυτή τη λογική λοιπόν απέφυγαν τις κοσμογονικές αλλαγές, αποφασίζοντας απλώς να δυναμώσουν τον πάγκο τους, δίνοντας κυρίως αρκετές επιλογές στον τεχνικό τους, Randy Wittman.

Σε αυτή την λογική, διατήρησαν στις τάξεις τους τον σταρ της ομάδας John Wall (5 χρόνια-80 εκατ. δολάρια) και τον πιο σταθερό παίκτη της ομάδας την περσινή σεζόν, Martell Webster (4 χρόνια-22 εκατ. δολάρια), ενώ είδαν τους Trevor Ariza-Emeka Okafor να κάνουν opt-in στα συμβόλαιά τους. Από την αγορά των free agents απέκτησαν τον Al Harrington για να δώσουν βάθος στην γραμμή ψηλών τους και τον Eric Maynor, προκειμένου να έχουν έναν παίκτη να δίνει ανάσες στον Wall. Τέλος, απέκτησαν μέσω της διαδικασίας του ντραφτ τους Otto Porter (σμολ φόργουορντ) και Glen Rice Jr. (σούτινγκ γκαρντ), δύο παίκτες που μοιάζουν έτοιμοι να προσφέρουν άμεσα λύσεις, δίνοντας βάθος στην περιφερειακή γραμμή της ομάδας.

Πλέον οι Wizards έχουν – στα χαρτιά – μία εξαιρετική πεντάδα αποτελούμενη από τους Wall, Beal, Webster, Nene, Okafor, έχοντας από πίσω τους έναν αρκετά γεμάτο πάγκο που περιλαμβάνει τους Eric Maynor, Otto Porter, Trevor Ariza, Glen Rice Jr., Trevor Booker, Kevin Seraphin, Al Harrington, Chris Singleton, Jan Vesely.

Στην Washington ξέρουν ότι έχουν ένα πολύ βαθύ ρόστερ, που περιλαμβάνει (τουλάχιστον) δύο παίκτες σε κάθε θέση. Ξεκάθαρος ηγέτης είναι φυσικά ο Wall – ο οποίος μάλιστα δήλωσε ότι θέλει να γίνει All Star φέτος – έχοντας στο πλευρό του παίκτες για όλες τις δουλειές: Σουτέρ (Beal, Rice), Σκόρερ (Webster),Έμπειρους βετεράνους (Ariza, Harrington, Temple), Ψηλούς που μπορούν να σκοράρουν (Nene, Seraphin),Καλούς αμυντικούς (Okafor, Maynor), Χαμάληδες (Booker, Singleton, Vesely) και έναν παίκτη-ορισμό του “Glue-Guy”, έτοιμο να κάνει ό,τι του ζητηθεί για να βοηθήσει την ομάδα (Porter).


Χρειάζεται και τύχη

Μπορεί βέβαια όλοι αυτοί οι παίκτες που μαζεύτηκαν στην Washington να δείχνουν ότι οι Wizards την επόμενη σεζόν θα βρίσκονται στις οχτώ καλύτερες ομάδες της Ανατολικής Περιφέρειας, ωστόσο αν υπάρχει ένα πράγμα που έμαθαν – με τον άσχημο τρόπο –οι Μάγοι είναι ότι για να πετύχουν τους στόχους τους χρειάζονται και τύχη.

Με πρώτο τον John Wall, υπάρχουν αρκετοί παίκτες των Wizards που τα τελευταία χρόνια έχουν δείξει να είναι επιρρεπείς στους τραυματισμούς. Από τον Nene στον Ariza και από τον Okafor στον Webster και τον Maynor, οι παίκτες που αναμένεται να αποτελέσουν τον βασικό κορμό της ομάδας είχαν ανά καιρούς σοβαρά προβλήματα τραυματισμών, με αυτό το γεγονός να βάζει ένα μεγάλο ερωτηματικό σχετικά με το τί μπορεί πραγματικά να περιμένει ο κόσμος από τους Wizards.

Στο ιδανικό σενάριο που έχουν στο μυαλό τους στην Washington, o Wall θα γίνει All Star φέτος, οι Beal και Porter θα είναι τα ιδανικά συμπληρώματά του στην περιφέρεια, οι Ariza, Webster, Maynor, Rice Jr. θα δίνουν σημαντικές βοήθειες σε άμυνα και επίθεση, ενώ την ίδια στιγμή η frontline της ομάδας, αποτελούμενη από τους Nene, Okafor, Seraphin, Harrington, Booker, Vesely θα προκαλεί δέος με το βάθος της. Όλα αυτά τα όνειρα βέβαια μπορούν να καταρρεύσουν αν ξανατραυματιστεί ο Wall.

Στην Washington βέβαια ξέρουν ότι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα άλλο από το να περιμένουν να ξεκινήσει η σεζόν που θα αλλάξει την ιστορία τους. Και αν ο Wall (κυρίως) και όλοι οι υπόλοιποι παίκτες της ομάδας μείνουν υγιείς, τότε η επιστροφή στα πλέι-οφ δεν θα είναι όνειρο, αλλά πραγματικότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εκφραστείτε ελεύθερα, πείτε ότι θέλετε αλλα μην βρίζετε χυδαία για να μην μπαίνουμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, κάτι που δεν το θέλουμε!

Ευχαριστούμε...