Πέντε διαμάντια μεσ’ τα σκουπίδια


Στη ζωή δεν παίρνεις «ό,τι σου αξίζει». Στο ίντερνετ πάλι, αν το ψάξεις πολύ, κάτι γίνεται.
FC: Πέντε διαμάντια μεσ’ τα σκουπίδια
Το ψάξιμο από μόνο του δεν φτάνει. Κατά παράφραση του κουπλέ των Ξύλινων Σπαθιών «Πηγαίνουμε να βρούμε τον κρυμμένο θησαυρό / ρουμπίνια, διαμάντια, ασήμι, χρυσό / στου ίντερνετ τη ζούγκλα, σε μέρη μακρινά / χανόμαστε, γινόμαστε πολύχρωμα πουλιά». 

Τα παρακάτω λινκς είναι καθαρά προσωπικές επιλογές και θεωρούμε ότι αξίζουν την προσοχή, το «κλικ» σας και μια θέση στα bookmarks σας. Γιατί είναι ανακουφιστικό να ξέρεις ότι υπάρχουν μερικά -έστω λίγα- μέρη στο ίντερνετ που μπορείς να επιστρέφεις κάθε φορά με τη βεβαιότητα ότι δεν θα σε απογοητεύσουν. 

1. Gather8 
Πρόκειται για «αποθήκη κειμένων», όχι όμως σαν αυτές π.χ. τύπου Yahoo που σε φλομώνουν με λινκς κατινιάς, κουτσομπολιού και ασημαντότητας. Στο Gather8 βρίσκετε καθημερινά μια προσεκτική επιλογή κειμένων από την ελληνική αλλά και τη διεθνή μπλογκόσφαιρα, τόσο «γεμάτα» που δεν θα ξανανιώσετε πνευματική πείνα για καιρό. 

2. In bed with Maradona 
Πρόκειται για το -από κάθε άποψη- αρτιότερο και αξιολογότερο σάιτ για το παγκόσμιο ποδόσφαιρο που κυκλοφορεί online. Τα κείμενά του σε μαγνητίζουν, η αισθητική του σε σκλαβώνει. Αν είσαι πραγματικός φίλαθλος και afficionado του ποδοσφαίρου, σ’ αυτό θα βρεις τον καθημερινό σου τόπο λατρείας. Αν είσαι δημοσιογράφος (ή δηλώνεις τέτοιος) μια ματιά στο περιεχόμενο θα αρκέσει για να σκεφτείς σοβαρά να «κρεμάσεις» το πληκτρολόγιό σου. 

3. georgakopoulos.org 
Απλό. Ένας πολυπράγμων άνθρωπος γράφει για ενδιαφέροντα πράγματα με ενδιαφέροντα τρόπο και τα παρουσιάζει όμορφα κι απλά μέσω ενός ιδιαιτέρως καλαίσθητου σάιτ. 

4. Everyday I show 
Όσοι γουστάρετε τη φωτογραφία και έχετε πλέον «λιώσει» το σάιτ του National Geographic, την ενότητα «The big picture» του Boston.com, το Flickr, το Tumblr κλπ. εδώ θα βρείτε έναν παράδεισο πολύ πιο μεγάλο σε ποικιλία απ’ όσο φαντάζεστε. 

5. Καρτέσιος 
Κείμενα για όσους αγαπάνε το διάβασμα. Περισσότερο επί της επικαιρότητας στη στήλη «Καρτέσιος», περισσότερο προσωπικά στη στήλη «Επί προσωπικού», αξιόλογα, ακριβή, περιγραφικά και «γλυκόπιοτα» σε κάθε περίπτωση. 

Αν σας άρεσε, θα το επαναλάβουμε σύντομα. Καλό ψάξιμο και στα δικά σας «ταξίδια». 

Γιάννης Τσαούσης 

www.fightclub.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εκφραστείτε ελεύθερα, πείτε ότι θέλετε αλλα μην βρίζετε χυδαία για να μην μπαίνουμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, κάτι που δεν το θέλουμε!

Ευχαριστούμε...