Φάση των 16: Ο Μπέιλ "καθάρισε" ξανά την Ίντερ, η Στεάουα απειλεί την Τσέλσι

Σε "δήμιο" της Ίντερ εξελίσσεται ο Γκάρεθ Μπέιλ, αφού μετά το Champions League προ 2 ετών, οδήγησε την Τότεναμ σε νίκη 3-0 επί των "νερατζούρι" και στη φάση των 16 του Europa League. Το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Ράουλ Ρουσέσκου χάρισε τη νίκη στην Στεάουα επί της Τσέλσι (1-0) και απειλεί με αποκλεισμό τους πρωταθλητές Ευρώπης. Με το ένα πόδι στην επόμενη φάση η Λάτσιο που νίκησε 2-0 την Στουτγκάρδη.
Τότεναμ - Ίντερ 3-0
Ήταν χειμώνας του 2010 όταν ο Γκάρεθ Μπέιλ είχε ανέβει ορισμένα μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και από θέση δεξιού μέσου κατατρόπωνε τον κορυφαίο αριστερό μπακ της προηγούμενης σεζόν, Μάικον. Με 3 γκολ στην ήττα του Μιλάνου (4-3) και εκπληκτική εμφάνιση στη νίκη 3-1 του Λονδίνου, ο Ουαλός έδινε τα διαπιστευτήριά του στις μεγάλες διοργανώσεις. Fast forward στο σήμερα και στη φάση των 16 του Europa League στο "Γουάιτ Χαρτ Λέιν" και ο Μπέιλ πρωταγωνίστησε για ακόμα μία φορά στην υποταγή των "νερατζούρι" στους Λονδρέζους. Σημείωσε το 1ο γκολ στη νίκη 3-0 και έδειξε το δρόμο στους συμπαίκτες του, με τους Γκίλφι Σίγκουρντσον και Γιαν Βέρτονγκεν να ακολουθούν. Στη μονομαχία των 2 νεαρών τεχνικών, ο Αντρέ Βίλας Μπόας έκανε ρουά ματ στον Αντρέα Στραματσιόνι, ο οποίος χρησιμοποίησε τον Αντόνιο Κασάνο ως βασικό... φουνταριστό στο 1ο ημίχρονο και όταν έριξε στον Ροδρίγο Παλάσιο στο 2ο μέρος, ήταν πλέον αργά. Μοναδικό θετικό για τους Ιταλούς, ο Μπέιλ δεν θα παίξει στον επαναληπτικό αφού δέχθηκε κίτρινη κάρτα για "θέατρο".
 
Στεάουα - Τσέλσι 1-0
Μία αυστηρή απόφαση του Σεργκέι Καράσεφ έμελλε να κρίνει την αναμέτρηση της Στεάουα με την Τσέλσι. Η φάση που σημάδεψε τον αγώνα του Βουκουρεστίου έγινε στο 34ο λεπτό όταν ο Ράιαν Μπέρτραντ χρησιμοποίησε το χέρι του για να εμποδίσει τον Ράουλ Ρουσέσκου και ο Ρώσος διαιτητής έδειξε το σημείο του πέναλτι. Ο Ρουσέσκου ευστόχησε και έδωσε το προβάδισμα στους γηπεδούχους. Όσο περνούσε η ώρα η ομάδα του Ράφα Μπενίτεθ ενέτεινε την πίεσή της προς τα καρέ του Τσίπριαν Ταταρουσάνου, ο οποίος έκανε 3 σημαντικές αποκρούσεις και συνέβαλε τα μέγιστα για να σημειώσει η Στεάουα μία πολύ σπουδαία νίκη επί των πρωταθλητών Ευρώπης. Ως εκ τούτου συνεχίστηκε η παράδοση που θέλει τους αγγλικούς συλλόγους να μην νικούν στην έδρα της Στεάουα (8 ανεπιτυχείς προσπάθειες και μόλις 4 γκολ)
 
Άνζι - Νιούκαστλ 0-0
Ανάλογη με τη θερμοκρασία στην Μόσχα ήταν η πρώτη αναμέτρηση της Άνζι με την Νιούκαστλ για τη φάση των "16" του Europa League. Το ανιαρό παιχνίδι του "Λουζνίκι" έληξε ισόπαλο χωρίς γκολ. Ο Γουίλιαν δημιούργησε κάποια προβλήματα στην άμυνα της Νιούκαστλ, αλλά τραυματίστηκε στον αστράγαλο και αποχώρησε στο 23'. Με την είσοδο του Λασινά Τραορέ, ο Γκους Χίντινκ άλλαξε το σύστημα σε 4-4-2, ωστόσο η ποιότητα του αγώνα δεν βελτιώθηκε. Οι δύο ομάδες είχαν μόλις μία προσπάθεια στο πρώτο ημίχρονο, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως η πρώτη τελική της αγγλικής ομάδας (με 7 Γάλλους στο αρχικό της σχήμα) καταγράφηκε στο 64ο λεπτό. Εν τέλει η ελαφρώς καλύτερη Άνζι υπέστη την πρώτη εντός έδρας απώλεια της σύντομης ευρωπαϊκής ιστορίας της.
 
 
Στουτγκάρδη - Λάτσιο 0-2
Αφού ξεπέρασε το εμπόδιο της Γκλάντμπαχ, η Λάτσιο βρίσκεται αγκαλιά με την πρόκριση επί μιας ακόμη γερμανικής ομάδας. Η ομάδα του Βάλτερ Ματσάρι άνοιξε το σκορ στο 21ο λεπτό με αριστερό εν κινήσει γυριστό του Έντερσον, έπειτα από φάση διαρκείας στα καρέ της Στουτγκάρδης. Οι γηπεδούχοι ήταν προβλέψιμοι στο επιθετικό κομμάτι και ευάλωτοι στο αμυντικό, με αποτέλεσμα να χάσουν σημαντικό έδαφος στην υπόθεση πρόκριση. Όταν ο Ογκένι Ονάζι έκανε το 2-0 με εκπληκτική ατομική ενέργεια στο 56ο λεπτό, τα περιθώρια των παικτών του Μπρούνο Λαμπαντία στένεψαν αρκετά. Η Στουτγκάρδη απείλησε στο 62ο λεπτό με τον Σίντζι Οκαζάκι και στο 82ο με τον Σερντάρ Τασκί, αλλά δεν μπόρεσε να πετύχει το γκολ που θα της αύξανε τις ελπίδες ενόψει του επαναληπτικού.
Λεβάντε - Ρούμπιν 0-0
Λεβάντε και Ρούμπιν ισορρόπησαν σχεδόν στα πάντα στην Ισπανία και άφησαν ανοιχτούς τους λογαριασμούς για τον επαναληπτικό στη Ρωσία. Ο αρχηγός των Ισπανών, Σέρχιο Μπαγεστέρος, πρωταγωνίστησε στην αναμέτρηση με δοκάρι στο 2' και μία μεγάλη ευκαιρία στο 45', ενώ στο 52' κέρδισε την αποβολή με 2η κίτρινη κάρτα του Αργεντινού μπακ Κριστιάν Ανσάλντι. Η κόκκινη κάρτα αποδείχθηκε δώρο... άδωρο για τους γηπεδούχους, αφού 2 λεπτά αργότερα έχασαν με απευθείας αποβολή τον Μίτσελ. Οι Ρώσοι έχασαν 2 καλές ευκαιρίες με τον Σαλομόν Ροντόν και Μπιμπράς Νάτκο στα τελευταία λεπτά και το 0-0 έμεινε μέχρι τέλους.
 
Πίλζεν - Φενέρμπαχτσε 0-1
Με το ένα πόδι στην επόμενη φάση βρίσκεται η Φενέρμπαχτσε, η οποία ήταν πολύ καλύτερη της Πίλζεν και επικράτησε δίκαια. Το πρώτο ημίωρο περιελάμβανε μόλις μία καλή φάση (μακρινό σουτ του Μεχμέτ Τοπάλ), ενώ στο 38ο λεπτό ο Φράντισεκ Ράιτοραλ σημάδεψε το δοκάρι του Βολκάν Ντεμιρέλ. Ο Μούσα Σο, ο Ντιρκ Κάουτ και ο Κρίστιαν απείλησαν την εστία του Μάτους Κόζατσικ, προτού ο Πιερ Γουεμπό χαρίσει τη νίκη στην τουρκική ομάδα. Στο 81ο λεπτό ο Γκοκχάν Γκονούλ έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Σο έπιασε την κεφαλιά που αποκρούστηκε από τον Κόζατσικ και ο Καμερουνέζος σκόραρε προ κενής εστίας με κεφαλιά.
 
Μπενφίκα - Μπορντό 1-0
Στη χειρότερη εμφάνιση της σεζόν, η Μπενφίκα είχε την τύχη με το πλευρό της και νίκησε 1-0 την Μπορντό στο "Λουζ". Οι Λουζιτανοί έφτασαν σε ένα ανέλπιστο γκολ με σπόντα σε δοκάρι και Σεντρίκ Καρασό από σουτ του Ροδρίγο στο 21ο λεπτό. Οι "γιρονδίνοι" βρίσκονταν διαρκώς στην επίθεση και έχασαν αρκετές ευκαιρίες για να σημειώσουν ένα καθοριστικό εκτός έδρας γκολ. Στον αντίποδα, οι καλές στιγμές των γηπεδούχων δεν έπεισαν το κοινό των "αετών" της Λισαβόνας, το οποίο αποδοκίμασε την ομάδα μετά από τη λήξη του αγώνα.

Σε ρυθμούς twitter

# Στις 7 νίκες σταμάτησε το εντός έδρας νικηφόρο σερί της Άνζι. Το στοιχειωμένο ρεκόρ ανήκει στην θρυλική Ρεάλ της πενταετίας 1955-1960 (17 νίκες).
# Σχεδόν 12.000 θεατές παρακολούθησαν την αναμέτρηση του "Λουζνίκι". Ανάμεσά τους και 64 ηρωικοί φίλαθλοι της Νιούκαστλ.

Τα αποτελέσματα των πρώτων αγώνων

Άνζι - Νιούκαστλ 0-0
Στεάουα - Τσέλσι 1-0
(34' πέν. Ρουσέσκου)
Πίλζεν - Φενέρμπαχτσε 0-1
(81' Γουεμπό)
Στουτγκάρδη - Λάτσιο 0-2
(21' Έντερσον, 56' Ονάζι)
Τότεναμ - Ίντερ 3-0
(6' Μπέιλ, 18' Σίγκουρντσον, 53' Βέρτονγκεν)
Λεβάντε - Ρούμπιν 0-0
Βασιλεία - Ζενίτ 2-0
(83' Ντίας, 90+4' πέν. Α. Φρέι)
Μπενφίκα - Μπορντό 1-0
(21' Ροδρίγο)
*** Οι επαναληπτικοί θα διεξαχθούν στις 14 Μαρτίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εκφραστείτε ελεύθερα, πείτε ότι θέλετε αλλα μην βρίζετε χυδαία για να μην μπαίνουμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, κάτι που δεν το θέλουμε!

Ευχαριστούμε...