Οδηγός εγκατάστασης Skype σε Ubuntu 12.04 και 12.10


Στην ανάρτηση αυτή θα δούμε πως μπορούμε πολύ εύκολα να εγκαταστήσουμε την τελευταία έκδοση του δημοφιλέστερου VOIP (Voice Over IP) λογισμικού στον κόσμο σε Ubuntu Linux. Η εγκατάσταση αυτή είναι πολύ απλή, δεν γίνεται μέσω του software center αλλά με τρεις (στη ουσία μια) εντολές από την κονσόλα (terminal). Η εγκατάσταση έγινε σε Ubuntu Linux 12.04 και 12.10 αλλά τα ίδια ισχύουν και για την διανομή 11.10 αλλά και για την μελλοντική 13.04.

Περισσότερα άρθρα, βοηθήματα (tutorials) και οδηγούς εγκατάστασης για Ubuntu και Linux μπορείτε να βρείτε εδώ

Εν συντομία, για όσους φίλους δεν γνωρίζουν τη είναι το Skype: To Skype είναι ένα πρόγραμμα το οποίο σας δίνει την δυνατότητα να πραγματοποιείτε κλήσεις μέσω διαδικτύου χρησιμοποιώντας τον υπολογιστή σας, το κινητό σας μέσω app ή/και κάποιες άλλες ειδικά διαμορφωμένες συσκευές (skype phones). Η κλήση από Skype σε Skype κάποιου φίλου σας είναι ΔΩΡΕΑΝ. Δεν έχει σχέση η τοποθεσία του φίλου σας. Μπορείτε να πραγματοποιείτε κλήσεις στην Αυστραλία και να μιλάτε για ώρες και δεν θα πληρώσετε ούτε σεντ.
Εγκατάσταση
Βήμα 1: Ανοίγουμε κονσόλα με  Ctrl + Alt + T
Βήμα 2: Πληκτρολογούμε ή αντιγράφουμε την παρακάτω εντολή. Η εντολή αυτή προσθέτει το απαραίτητο Ubuntu Partner Repository:
sudo add-apt-repository "deb http://archive.canonical.com/ $(lsb_release -sc) partner"
Βήμα 3: Προσθέσαμε το απαραίτητο repository και τώρα θα κάνουμε ένα update και θα εγκατασταθεί αυτόματα το Skype:
sudo apt-get update && sudo apt-get install skype

Αυτό ήταν! Η εγκατάσταση ολοκληρώθηκε. Μπορείτε να ξεκινήσετε το Skype από το Dash.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εκφραστείτε ελεύθερα, πείτε ότι θέλετε αλλα μην βρίζετε χυδαία για να μην μπαίνουμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, κάτι που δεν το θέλουμε!

Ευχαριστούμε...