Κακόβουλο πρόγραμμα τιτλοφορείται ως αναβάθμιση των Windows


Η εταιρεία προστασίας για το διαδίκτυο, Sophos, εξέδωσε μία προειδοποίηση για ένα κακόβουλο πρόγραμμα μεταμφιεσμένο ως αναβάθμιση λειτουργικού των Windows. Η ιδιαίτερότητα αυτού του προγράμματος είναι ότι κοροιδεύει τους χρήστες ώστε αντί να κατεβάσουν κάποια αναβάθμιση ασφαλείας να καταλήγουν να κατεβάζουν το ίδιο το πρόγραμμα. Οι υποψήφιοι «μολυσμένοι» χρήστες βλέπουν στην οθόνη τους ένα ακριβές ομοίωμα της κεντρικής σελίδας αναβαθμίσεων των Windows, με μία μικρή διαφορά από την οποία θα μπορούσαν να αντιληφθούν ότι πρόκειται για απάτη. Το πρόγραμμα αυτό...
λειτουργεί μόνο μέσω Firefox, ενώ η πραγματική αναβάθμιση πραγματοποιείται μόνο μέσω Internet Explorer.Τέτοιου είδους περίτεχνα στημένες επιθέσεις έχουν αρχίσει και πληθαίνουν, ενώ θύματα πέφτουν ολοένα και περισσότεροι χρήστες οι οποίοι δεν είναι και ιδιαίτερα εξοικειωμένοι με το διαδίκτυο. Στη συγκεκριμένη περίπτωση έχει καταβληθεί μεγάλη προσπάθεια για να στήσουν ένα πρακτικά όμοιο περιβάλλον ιστοσελίδας με αυτό των windows για να ξεγελάσουν τον κόσμο. Έχουν προνοήσει να μελετήσουν ακόμα και τη μηνιαία συχνότητα των πραγματικών αναβαθμίσεων για να είναι ακόμα πιο αληθοφανής η απάτη.
Πηγή: www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εκφραστείτε ελεύθερα, πείτε ότι θέλετε αλλα μην βρίζετε χυδαία για να μην μπαίνουμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, κάτι που δεν το θέλουμε!

Ευχαριστούμε...