Πάλι μια μεγάλη κούπα καφέ έφτιαξες; Λάθος!



Πάλι μια μεγάλη κούπα καφέ έφτιαξες; Λάθος!

Μικρές ποσότητες, πολλές φορές κατά τη διάρκεια της ημέρας και όχι σε μία υπερμεγέθη κούπα άπαξ το πρωί είναι ο σωστός τρόπος για να πίνουμε τον καφέ μας , σύμφωνα με νέα μελέτη Βρετανών επιστημόνων. Όπως αναφέρει η εφημερίδα «The Times» του Λονδίνου, επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Ρας του Σικάγου πραγματοποίησαν τη μελέτη τους, προκειμένου να...
διαπιστώσουν εάν μία τεράστια κούπα καφέ το πρωί «ξυπνάει» καλύτερα τον εγκέφαλο απ΄ ό,τι το να πίνει κανείς λίγο καφέ (δυο-τρεις γουλιές) ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Στο εγχείρημα συμμετείχαν 16 νέα και υγιή άτομα τα οποία οι επιστήμονες έκλεισαν επί 29 ημέρες σε δωμάτια δίχως παράθυρα και ρολόγια, ώστε να μη γνωρίζουν ποια ώρα της ημέρας είναι. Οι ερευνητές κράτησαν τους εθελοντές ξύπνιους επί 42 ώρες, ώστε να εξαντληθούν και να χάσουν εντελώς την αίσθηση του χρόνου. Στη συνέχεια, τους ζήτησαν να συμπληρώσουν ορισμένα τεστ αξιολόγησης νοητικών λειτουργιών.

Όσοι εθελοντές έπιναν μια μικρή δόση καφέ, κάθε μία ώρα κατά τις 42 ώρες που έμειναν άυπνοι, απέδωσαν πολύ καλύτερα απ΄ ό,τι οι συνομήλικοί τους, οι οποίοι ήπιαν μια μεγάλη δόση καφέ κατά την έναρξη της αγρυπνίας... Οι πρώτοι εθελοντές είχαν επίσης λιγότερες παρενέργειες, αναφέρουν οι επιστήμονες στην επιθεώρηση «Sleep», εξηγώντας ότι οι εθελοντές που ήπιαν άπαξ τον καφέ κατανάλωσαν την ποσότητα της καφεΐνης που οι άλλοι ήπιαν σε 42 δόσεις.

ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εκφραστείτε ελεύθερα, πείτε ότι θέλετε αλλα μην βρίζετε χυδαία για να μην μπαίνουμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, κάτι που δεν το θέλουμε!

Ευχαριστούμε...