Ένας στους τρεις Γάλλους έχει κάνει σχέση μέσα από το γραφείο



Ένας στους τρεις Γάλλους έχει κάνει σχέση μέσα από το γραφείο

Ένας στους τρεις Γάλλους δηλώνει ότι έχει συνάψει σχέση μέσα από το γραφείο, στις περισσότερες περιπτώσεις ένα σύντομο φλερτ, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.
Η δημοσκόπηση δημοσιοποιείται σε μία εποχή κατά την οποία η σύλληψη του πρώην επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (Δ.Ν.Τ.), Ντομινίκ Στρος-Καν, με την κατηγορία της απόπειρας βιασμού, έχει προκαλέσει έντονο διάλογο στην πατρίδα του, τη Γαλλία, σχετικά με το σεξ και την πολιτική, καθώς και τη...
διαχωριστική γραμμή μεταξύ της δημόσιας και ιδιωτικής ζωής.
Από αυτήν προέκυψε ότι ένας στους δέκα ερωτηθέντες χρησιμοποιεί το Ίντερνετ όταν βρίσκεται στο γραφείο, για να φλερτάρει.
Η δημοσκόπηση επιβεβαιώνει την τάση που επικρατεί στον ανεπτυγμένο κόσμο, όπου πολλοί γνωρίζουν τον/την σύντροφό τους στο γραφείο, εξαιτίας της πολύωρης εργασίας και δεδομένου ότι η χρήση του Ίντερνετ και των ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης καθιστά το διαδικτυακό φλερτ εφικτό στη διάρκεια της ημέρας.
«Η ζωή στο γραφείο θεωρούνταν εδώ και καιρό μία ουδέτερη ζώνη, χωρίς συναισθηματικές δεσμεύσεις. Ειλικρινά, μοιάζει περισσότερο με μπαρ ή νυχτερινό κέντρο, ένα μέρος που συμβάλλει στις γνωριμίες» λέει ο κοινωνιολόγος Ρονάν Σαστελιέ, ο οποίος παρουσίασε τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης.
Η δημοσκόπηση διαπίστωσε ότι το 31% των ερωτηθέντων, σχεδόν ένας στους τρεις, παραδέχθηκε ότι είχε ερωτική σχέση μέσα από το γραφείο, αλλά το 63% εκείνων που είχαν, σχεδόν δύο στους τρεις, την περιέγραψε ως κάτι επιπόλαιο.
Αντίθετα, από αυτές τις σχέσεις που άντεξαν στον χρόνο, μόνο το 17% των ζευγαριών από τον ίδιο χώρο το δημοσιοποίησε στο γραφείο, το 22% το απέκρυψε και το 6% παραιτήθηκε για να αποφύγει τυχόν προβλήματα. Οι υπόλοιποι κυρίως κατέληξαν σε διαφορετικούς εργασιακούς χώρους, αλλά για λόγους άλλους από τον φόβο απόλυσης.
Στη Γαλλία, όπως και σε πολλές χώρες, δεν ισχύει κάποιος νόμος που να απαγορεύει τις σχέσεις στο γραφείο, παρότι πολλές εταιρείες υποχρεώνουν τους υπαλλήλους τους να δεσμεύονται ότι οι σχέσεις στο γραφείο δεν θα επηρεάζουν τη δουλειά τους.
Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε στα μέσα Μαΐου από την εταιρεία δημοσκοπήσεων OpinionWay για λογαριασμό των εκδοτών βιβλίων Εργατικού Δικαίου Tissot Editions. Σε αυτήν συμμετείχαν 1.100 άνθρωποι, ηλικίας 18 χρόνων και άνω.

Πηγή:radar
Zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εκφραστείτε ελεύθερα, πείτε ότι θέλετε αλλα μην βρίζετε χυδαία για να μην μπαίνουμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, κάτι που δεν το θέλουμε!

Ευχαριστούμε...