Ha Long Bay: ένα μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς




Το Ha Long Bay είναι ένα από τα μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς που βρίσκεται στο βορειοανατολικότμήμα του Βιετνάμ στην επαρχία Κουάνγκ ΝινΕίναι ένα κόσμημα για το Βιετνάμ και θεωρείται ένα από τα οκτώ θαύματατου κόσμου. Το Ha Long σημαίνει καθοδικός δράκοςΟ κόλποςαποτελείται χιλιάδες βράχους και νησιά.
Το Ha Long Bay αριθμεί 1.600 νησιά και νησίδες απόασβεστόλιθο σε διάφορα μεγέθη και σχήματα, δημιουργώνταςένα εντυπωσιακό θαλασσινό τοπίο πυλώνων ασβεστόλιθου.Λόγω το ότι είναι πολύ απόκρημνοι οι βράχοι τα περισσότερα από τα νησιά είναι ακατοίκητα. Η  εξαιρετική φυσική ομορφιάτης περιοχής συμπληρώνεται από το μεγάλο βιολογικό ενδιαφέρον της.





Ένα άλλο από τα  κύρια αξιοθέατα του Ha είναι τα πολύ ήρεμα νερά του κόλπου και τα χιλιάδες ασβεστολιθικά βουνά σε σχέση με το θαλασσινό τοπίοΤα νερά του κόλπου είναι πολύ καθαράκατά τη διάρκεια της άνοιξης και στις αρχές του καλοκαιριού.Μερικά από τα νησιά είναι αρκετά μεγάλα και υπάρχουν μικρέςεσοχές με αμμουδιές, όπου μπορεί κάποιος να κολυμπήσει.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εκφραστείτε ελεύθερα, πείτε ότι θέλετε αλλα μην βρίζετε χυδαία για να μην μπαίνουμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, κάτι που δεν το θέλουμε!

Ευχαριστούμε...