Με προβλήματα υγείας εργαζόμενοι της Φουκουσίμα

http://news247.gr/kosmos/article1097603.ece/ALTERNATES/w620/060311_japan.jpgΜε συμπτώματα αφυδάτωσης μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο δύο εργαζόμενοι…
στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα, ενώ άλλοι εννέα υποφέρουν από εξάντληση. Υψηλές θερμοκρασίες

Ανησυχία εκφράζεται και πάλι για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων στο πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα μετά την ανακοίνωση ότι δύο εργάτες παρουσίασαν συμπτώματα αφυδάτωσης και εννιά υποφέρουν από εξάντληση την οποία προκαλεί η υπερβολικά υψηλή θερμοκρασία του περιβάλλοντος.
Η Tepco διαχειρίστρια εταιρία του εργοστασίου ανακοίνωσε τη λήψη επιπρόσθετων μέτρων για να διασφαλίσει την υγεία των εργαζομένων, μετέδωσε η κρατική ιαπωνική τηλεόραση ΝΗΚ.
Η εταιρία έχει δεχτεί έντονες επικρίσεις για χαλαρά μέτρα ασφαλείας πριν από τον σεισμό και το τσουνάμι της 11ης Μαρτίου που προκάλεσαν το χειρότερο πυρηνικό δυστύχημα των τελευταίων 25 χρόνων.
Οι δύο εργάτες, περίπου 40 χρόνων, εγκαθιστούσαν καλώδια κοντά σε εγκατάσταση πυρηνικών αποβλήτων στο εργοστάσιο Νταϊίτσι της Φουκουσίμα όταν άρχισαν να μην αισθάνονται καλά και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με αφυδάτωση.
Από την ημέρα που ξέσπασε η πυρηνική κρίση ως σήμερα, εννιά εργαζόμενοι έχουν παρουσιάσει εξάντληση εξαιτίας της υπερβολικής ζέστης στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου.
Όσο ο καιρός γίνεται πιο ζεστός και υγρός, οι συνθήκες εργασίας θα είναι ακόμα δυσκολότερες, ειδικά για όσους φορούν προστατευτικές στολές.

http://24wro.blogspot.com/2011/06/blog-post_8268.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εκφραστείτε ελεύθερα, πείτε ότι θέλετε αλλα μην βρίζετε χυδαία για να μην μπαίνουμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, κάτι που δεν το θέλουμε!

Ευχαριστούμε...