Ο Ναδάλ κατέκτησε ένα ακόμα Roland Garros
























Ο Ράφα Ναδάλ νίκησε για τέταρτη φορά τον Ρότζερ Φέντερερ στο Ρολάν Γκαρός και κατέκτησε για έκτη φορά το "Κύπελλο των σωματοφυλάκων". Ακριβώς σαν τον Μπγιορν Μποργκ.


Τη νύχτα χορεύουν καν καν στο Παρίσι, ωστόσο μάλλον θα πρέπει να το γυρίσουν στο "φλογερό"φλαμένγκο. Οι Γάλλοι προτιμούν τον Ρότζερ Φέντερερ, ωστόσο ο Ράφα Ναδάλ νίκησε και πάλι στο Ρολάν Γκαρός.
Τέταρτη φορά στον τελικό τον Ελβετό και θα πάρει στο σπίτι του για έκτη φορά μια μινιατούρα του "κυπέλλου των σωματοφυλάκων". Τόσες έχει και ο θρυλικός Σουηδός με τη ξύλινη ρακέτα: Ο Μπγιορν Μποργκ.

Ο Ισπανός αριστερόχειρας νίκησε για...
17η φορά τον μεγάλο αντίπαλο του με 7-5, 7-6 (7-3), 5-7, 6-1 στο κατάμεστο "Φιλίπ Σατριέ". Πλέον έχει 10 Grand Slam τίτλους, ενώι παρέμεινε αήττητος για έβδομη φορά σε τελικό Grand Slam. Θα παραμείνει στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, αν και απειλείται από τον Νόβακ Τζόκοβιτς.

Ο Ναδάλ είναι 25 χρόνων και δύο ημερών, μια ημέρα μικρότερος από τον Μποργκ όταν ο Σουηδός κατέκτησε για έκτη και τελευταία φορά το Ρολάν Γκαρός το 1981. Φυσικά οι γονείς του Ναδάλ δεν είχαν ακόμα γνωριστεί! Του χρόνου θα έχει τη δυνατότητα να καταρρίψει το ρεκόρ του.
Ακόμα και αν ο Φέντερερ πραγματοποίησε εκπληκτικό ξεκίνημα στον τελικό, ερχόμενος με φόρα από τη νίκη εις βάρος του Τζόκοβιτς στα ημιτελικά, ο Ναδάλ δεν θα μπορούσε να... αποτύχει στην επέτειο του πρώτου Grand Slam τίτλου του, εδώ στο Παρίσι: Το 2005 έγραψε για πρώτη φορά το όνομα του στη λίστα των νικητών με τη νίκη του επί του Μαριάνο Πουέρτα, φιναλίστ το όνομα του οποίου ξεχάστηκε γρήγορα.

Ο αριστερόχειρας από το Μανακόρ δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυα του. Στην απονομή που δυστυχώς δεν παραβρέθηκε ο Μποργκ ανέφερε τα παρακάτω: "Θέλω να συγχαρώ τον Ρότζερ. Ζητώ συγνώμη για σήμερα, όμως έπαιξε εκπληκτικό τένις αυτές τις δύο εβδομάδες. Σας ευχαριστώ πολύ και θα σας δω του χρόνου" προτού ευχαριστήσει την ομάδα του, την οικογένεια του και τον υπερήφανο θείο Τόνι.
Ο Φέντερερ που έχει να νικήσει σε Grand Slam τελικό τον αντίπαλο του από το Γουίμπλεντον το 2007 (!), παραδέχθηκε "όπως συμβαίνει συχνά, είναι ο καλύτερος στο χώμα. Το απέδειξε ξανά".
Στο πρώτο σετ ο Φέντερερ κυριαρχούσε. Προηγήθηκε με 5-3 και είχε και ευκαιρία για να πάρει το σετ. Υπερέβαλλε επιλέγοντας να "εκτελέσει" τον πόντο με drop shot με τον Ναδάλ να παίρνει την ευκαιρία να τιμωρήσει τον αντίπαλο για το σφάλμα, επιστράτευσε το "δολοφονικό" μπάκχαντ που διαθέτει και γύρισε το ματς για να πάρει το σετ με 7-5.

Το σερί του Ισπανού σταμάτησε στα επτά γκέιμ (7-5, 2-0) με τον Φέντερερ να "πληρώνει" τη ξεροκεφαλιά του. Ο Ελβετός δεν κατεβαίνει ποτέ με τακτική σε ένα ματς, καθώς βασίζεται στην "αψεγάδιαστη" τεχνική του. Ωστόσο όταν παίζει με τον Ναδάλ, πρέπει να το μετανιώνει.
Ο καιρός στάθηκε σύμμαχος του Ελβετού, καθώς ξεκίνησε να βρέχει κι ενώ το σκορ ήταν 7-5, 5-4 (40-40). Όταν οι παίκτες επέστρεψαν στις θέσεις τους, ο Φέντερερ έπιασε στον ύπνο τον Ναδάλ που είχε μια ευκαιρία για να πάρει το σετ. Ο Φέντερερ έκανε break και στη συνέχεια προηγήθηκε με 6-5. Ο αντίπαλος του ανταπέδωσε τη... φιλοφρόνηση για να οδηγήσει το σετ στο τάι μπρέικ. Έτρεξε, όπως συνηθίζει, τον αντίπαλο του και πήρε το τάι μπρέικ με 7-3.
Και τότε η "μαγεία" επέστρεψε στο "Φιλίπ Σατριέ" με τον Φέντερερ να σερβίρει καλά και να εκτελεί με ακρίβεια στο φιλέ. Έκανε break για να προηγηθεί με 6-5, υπερασπίστηκε το σερβίς του (7-5) και δεν επέτρεψε στον Ναδάλ να πανηγυρίσει τον τίτλο στα τρία σετ.

Το πρόβλημα του Ελβετού στον τελικό ήταν ότι δεν κατάφερε να διατηρήσει το ίδιο υψηλό επίπεδο σε αντίθεση με τον Ναδάλ που ήταν σταθερός με εξαίρεση το νευρικό ξεκίνημα. Μετά το 1-1 ο Ναδάλ έκανε ένα σερί 5-0 για να πέσει στα γόνατα και να πανηγυρίσει τον 10o Grand Slam τίτλο του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εκφραστείτε ελεύθερα, πείτε ότι θέλετε αλλα μην βρίζετε χυδαία για να μην μπαίνουμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, κάτι που δεν το θέλουμε!

Ευχαριστούμε...