«Ο Στρος Καν ανακάλυψε πως δεν υπάρχει αμερικανικός χρυσός»



Σάλο προκαλεί μία αναφορά της FSB, δηλαδή των ομοσπονδιακών υπηρεσιών ασφαλείας της Ρωσίας, που ενημέρωσαν τον πρωθυπουργό Πούτιν ότι ο πρώην αρχηγός του ΔΝΤ συνελήφθη στις 14 Mαΐου και παραπέμπεται για σεξουαλικά εγκλήματα, επειδή είχε..... στην κατοχή του αποδείξεις ότι τα κρατικά αποθέματα χρυσού πού κανονικά θα έπρεπε να υπάρχουν και να φυλάσσονται στο Φόρτ Νοξ, των Ηνωμένων Πολιτειών, αγνοούνται, άγνωστο από πότε!!!

Η διατύπωση των έντονων ανησυχιών του Στρος Καν μάλιστα σύμφωνα με την FSB, είχαν αρχίσει ένα μήνα πριν την σύλληψη του, καθώς οι ΗΠΑ, σαν κύριος μέτοχος του ΔΝΤ, είχαν "παγώσει" την παράδοση στο ΔΝΤ ποσότητας 191.3 τόνους χρυσού όπως είχαν υποχρέωση να κάνουν μετά από συμφωνία... υπογεγραμμένη και από τις δύο πλευρές τον Απρίλη του 1978.

Ο Στρος Καν, σύμφωνα με την αναφορά, διατύπωσε κατ' επανάληψη τις ανησυχίες του προς τις Αμερικανικές Υπηρεσίες, μέχρι που κάποιοι από την CIA τον ενημέρωσαν για το πως έχει η κατάσταση και τον εφοδίασαν μάλιστα με τις αποδείξεις για την μην ύπαρξη αποθεμάτων χρυσού. 

Ο Στρος Καν επέλεξε να αναχωρήσει για την Ευρώπη, ενημέρωσε τους πράκτορες της Γαλλικής Ασφαλείας ότι επιθυμεί να αναχωρήσει χωρίς να γίνει αντιληπτός, και οι πράκτορες του συνέστησαν να αφήσει το κινητό του στο ξενοδοχείο για να μην εντοπιστεί το στίγμα της θέσης του, καθώς υπήρχαν ήδη πληροφορίες ότι οι ΗΠΑ ήθελαν την σύλληψή του.

Τελικά όμως ο Στρος Καν έκανε το μοιραίο λάθος να τηλεφωνήσει από το αεροπλάνο της air france και τελικά συνελήφθη.

Η αναφορά, συνεχίζει πως τις αμέσως επόμενες ημέρες, ο Στρος Καν προσπάθησε να έλθει σε επαφή με τον φίλο του και κορυφαίο Τραπεζικό παράγοντα Αιγύπτιο Mahmoud Abdel Salam Omar με θέμα τις αποδείξεις που είχε πάρει από την CIA. Όμως μόλις προχθές ο 74χρονος Omar συνελήφθη όπως ακριβώς και ο Στρος Καν , για σεξουαλικό έγκλημα.!!!!!

Ο πρωθυπουργός Πούτιν μετά την ανάγνωση της αναφοράς διέταξε την ανάρτηση στην επίσημη ιστοσελίδα του Κρεμλίνου, δήλωσης υποστήριξης προς τον Στρος Καν, γενόμενος έτσι ο πρώτος ηγετης που λέει οτι ο Στρος Καν επεσε θύμα αμερικανικής συνομωσίας.

Εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι το κορυφαίο μέλος του αμερικανικού Κονγκρέσου Ron Paul έχει ανοικτά εκφράσει τις έντονες επιφυλάξεις τού κατα πόσο υπάρχουν αμερικανικά αποθέματα χρυσού στο Φορτ Νοξ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εκφραστείτε ελεύθερα, πείτε ότι θέλετε αλλα μην βρίζετε χυδαία για να μην μπαίνουμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, κάτι που δεν το θέλουμε!

Ευχαριστούμε...