Τεχνητό οστό φτιαγμένο από ξύλο.



Μια καινούργια μέθοδος που μετατρέπει κομμάτια ξύλου σε τεχνητό οστό έχει αναπτυχθεί από Ιταλούς επιστήμονες, που σκοπεύουν να τα εμφυτεύσουν αρχικά σε μεγάλα ζώα και τελικά στον άνθρωπο.
Οι ερευνητές επέλεξαν το ξύλο επειδή η δομή του προσομοιάζει στενά με αυτήν του κανονικού οστού "κάτι το οποίο είναι αδύνατο να το αναπαράγουμε με τις συμβατικές τεχνολογικές μεθόδους".
"Ο σκοπός μας είναι να μετατρέψουμε τις απλές δομές του ξύλου σε βιοενεργά, ανόργανα μείγματα προορισμένα να υποκαταστήσουν τμήματα ενός οστού", δήλωσε η Anna Tampieri, επιστήμονας στο ινστιτούτο Di Scienza E Techologia Dei Materiali Ceramici της Ιταλίας.
Για την δημιουργία του τεχνητού οστού, οι επιστήμονες ξεκινούν με ένα κομμάτι ξύλου - η κόκκινη βελανιδιά και το ινδικό καλάμι είναι προτιμότερα - και το θερμαίνουν έως ότου το μόνο που απομένει να είναι καθαρός άνθρακας, δηλαδή ξυλάνθρακας. Στη συνέχεια το ψεκάζουν με ασβέστιο φτιάχνοντας έτσι καρβίδιο του ασβεστίου. Με επιπρόσθετη χημική και φυσική επεξεργασία, μετατρέπουν το καρβίδιο σε ανθρακικό φωσφορικό ασβέστιο το οποίο μπορεί να εμφυτευτεί και να εξυπηρετήσει ως τεχνητό οστό.
Η διαδικασία χρειάζεται περίπου μια εβδομάδα για να ολοκληρωθεί και κοστίζει περίπου 850 δολάρια για ένα κομμάτι οστού, ενώ οι ερευνητές σημειώνουν ότι μπορούν να δημιουργήσουν οστά σε κάθε σχήμα και μέγεθος.
Πηγή: [link]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εκφραστείτε ελεύθερα, πείτε ότι θέλετε αλλα μην βρίζετε χυδαία για να μην μπαίνουμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, κάτι που δεν το θέλουμε!

Ευχαριστούμε...