Η ταινία του Στιβ Νας προκάλεσε θαυμασμό και δάκρυα στο Τορόντο (vid)

Ο περίφημος
 Στιβ Νας, πέρα από τεράστιος παίκτης του ΝΒΑ και δύο φορές MVP της πιο δύσκολης λίγκας μπάσκετ, είναι πλέον και επίσημα κινηματογραφιστής. Η ταινία που παρουσίασε στο διεθνές φεστιβάλ τουΤορόντο, μάλιστα, έγινε δεκτή με ένα standing ovation και μερικά δάκρυα να φεύγουν από τα μάτια.
Ο φημισμένος point guard Νας ήταν ο ένας από τους δύο σκηνοθέτες του "Into the wind", ο άλλος ήταν ο Έζρα Χόλαντ, και η ταινία πραγματεύεται την ιστορία του Καναδού Τέρι Φοξ, ο οποίος είναι ένα είδωλο για κάθε πολίτη της χώρας.
Το 1980 ο Φοξ διαγνώστηκε με καρκίνο και μάλιστα, οι γιατροί του κόψανε το πόδι έξι ίντσες πάνω από το γόνατο μία μέρα πριν να τρέξει το μαραθώνιο κατά την επικράτεια του Καναδά. Παρ' όλα αυτά, χρησιμοποίησε τεχνητό μέλος για να πραγματοποιήσει τον αγώνα του, ο οποίος καθήλωσε το ενδιαφέρον σε όλη τη χώρα. Μετά από 143 μέρες και 5.373 χιλιόμετρα, τα δύο τρίτα της διαδρομής του, ο Φοξ αναγκάστηκε να... σταματήσει καθώς ο καρκίνος επανήλθε.
Ήταν 22 ετών και πέθανε εννιά μήνες αργότερα, αλλά πρόλαβε να μαζέψει δύο εκατομμύρια δολάρια για την βοήθεια των εξερευνητών του καρκίνου. Στην πορεία που έτρεξε, Καναδοί πολίτες του συμπαραστέκονταν με κάθε τρόπο από το πλάι του δρόμου με συνέπεια να μετατραπεί σε είδωλο για τους πολίτες.
Ο Καναδός Στιβ Νας είχε ως παραγωγό το ESPN που θα δείξει την ταινία στις 28 Σεπτεμβρίου. «Είναι πολύ θετικό που θα πούμε την ιστορία σε ένα κοινό που είναι σχετικό. Το σημαντικότερο, όμως, είναι να βοηθήσει ανθρώπους ώστε να ευαισθητοποιηθούν, όπως συνέβη και με μένα», είπε ο Νας, που ήταν έξι ετών όταν πραγματοποιήθηκε ο «Μαραθώνιος της Ελπίδας». Στον Καναδά, η ταινία θα μεταδοθεί το βράδυ της Κυριακής, στη 30η επέτειο από τον ετήσιο εορτασμό της ιστορίας του Φοξ.
Μέχρι σήμερα, το Terry Fox Foundation έχει συγκεντρώσει 500 εκατομμύρια καναδικά δολάρια για την καταπολέμηση του καρκίνου.

contra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εκφραστείτε ελεύθερα, πείτε ότι θέλετε αλλα μην βρίζετε χυδαία για να μην μπαίνουμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, κάτι που δεν το θέλουμε!

Ευχαριστούμε...