Mythbusters - Σκελετοί γιγάντων.

Ακόμα και σήμερα, 5 χρόνια μετά την πρώτη αναφορά για την εύρεση σκελετών γιγάντων, υπάρχουν ακόμα αναφορές και γίνονται συζητήσεις γύρω από την γνησιότητα τους ή μη.
Ένα θέμα, που είχε δοθεί ξεκάθαρη απάντηση πριν από 5 χρόνια, εξακολουθεί να φιγουράρει στα site που ασχολούνται με σενάρια συνωμοσίας και συγκάλυψης και όχι μόνο, τροφοδοτώντας με "νέα στοιχεία" μια καλοστημένη απάτη.Όλα ξεκίνησαν το 2004, όταν μια φωτογραφία ενός γιγαντιαίου σκελετού, ο οποίος φαίνεται να.... ξεθάβεται από μια αρχαιολογική ομάδα, άρχισε να κυκλοφορεί στο ίντερνετ.
Συνοδεύθηκε από ένα κείμενο που περιέγραφε πώς αυτός ο σκελετός ήταν στη Σαουδική Αραβία:

"Η πρόσφατη δραστηριότητα αναζήτησης φυσικού αερίου στη νοτιοανατολική περιοχή της αραβικής ερήμου, αποκάλυψε τα σκελετικά υπολείμματα ανθρώπου γιγαντιαίου μεγέθους. Αυτή η περιοχή της αραβικής ερήμου ονομάζεται στα Αραβικά rab-Ul-Khalee. Η ανακάλυψη έγινε από την ομάδα εξερεύνησης Aramco. Σύμφωνα με την θρησκεία, ο θεός δημιούργησε αυτούς τους γίγαντες τόσο ψηλούς, μεγάλους και δυνατούς, που θα μπορούσαν να ξεριζώσουν με ευκολία ένα δέντρο...
Ο στρατός έχει ασφαλίσει ολόκληρη την περιοχή και κανένας δεν έχει την άδεια να μπει εκτός από το προσωπικό της ARAMCO. Υπάρχει πλήρη μυστικότητα, αλλά ένα στρατιωτικό ελικόπτερο πήρε μερικές φωτογραφίες της περιοχής την ώρα που πετούσε και μια από αυτές διέρρευσε στο διαδίκτυο".

Τον Απριλίο του 2004 η εικόνα και οι λεπτομέρειες από την ιστορία αναφέρθηκαν ως γεγονός από εφημερίδα του Μπανγκλαντές καθώς επίσης και από διάφορες εφημερίδες στην Ινδία, κάνοντας έτσι την ιστορία αξιόπιστη.

Στην πραγματικότητα, η εικόνα δημιουργήθηκε το 2002 από τον "IronKite," ένα μέλος του siteWorth1000.com που την είχε υποβάλει για την συμμετοχή του σε έναν διαγωνισμό φωτογραφιών με θέμα αρχαιολογικές ανωμαλίες, "Archaeological Anomalies".
Οι κανόνες του διαγωνισμού ήταν να δημιουργήσουν οι διαγωνιζόμενοι μια αρχαιολογική εξαπάτηση… παρουσιάζοντας μια φωτογραφία από μια αρχαιολογική ανακάλυψη που να φαίνεται πραγματική.
Η αρχική πηγή της εικόνας ήταν μια αεροφωτογραφία ενός μαστόδοντα που βρέθηκε έξω από το Hyde Park, στη Νέα Υόρκη από ερευνητές του Πανεπιστημίου του Κορνέλ.
Οι υποστηριχτές της θεωρίας των γιγάντων όμως, δεν κατέθεσαν τα όπλα τόσο εύκολα και υποστήριξαν, ότι η φωτογραφία που παρουσιάστηκε σαν αληθινή, είναι πλαστή και δημιουργήθηκε για να συγκαλύψει το γεγονός.
Βασικό τους επιχείρημα, ήταν η σκιά από έναν πάσσαλο που φαίνονται στην φωτογραφία και έχει διαφορετική κατεύθυνση από τους υπόλοιπους. Κάτι που φυσικά δεν μπορεί να γίνει με το φως του ήλιου.
(φώτα από προβολείς... παραποίηση για διαστρέβλωση της αλήθειας... φυσικό φαινόμενο... λέμε εμείς τα psaxtiria τώρα...)

Παρόλα αυτά όμως, ενώ για τον γιγάντιο σκελετό, υπάρχει μόνο η παραπάνω φωτογραφία, για τον μαστόδοντα, υπάρχει πληθώρα φωτογραφικού υλικού αλλά και βίντεο.
Μια παραλλαγή της εξαπάτησης είδε το φως το 2007, όταν παρουσιάστηκαν άλλες 3 φωτογραφίες γιγαντιαίων ανθρώπινων σκελετών. Όπως καταλάβατε, και αυτές οι φωτογραφίες προήλθαν από το site Worth1000.
Τελικά με λίγο photoshop και λίγη "σάλτσα" μπορείς να πασάρεις για πραγματικό οτιδήποτε εκμεταλλευόμενος το ίντερνετ και τους καλοθελητές που θα διαδώσουν για λογαριασμό σου την μεγαλύτερη "ανακάλυψη" του Αιώνα.

πηγή :
http://www.priweb.orghttp://www.worth1000.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εκφραστείτε ελεύθερα, πείτε ότι θέλετε αλλα μην βρίζετε χυδαία για να μην μπαίνουμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, κάτι που δεν το θέλουμε!

Ευχαριστούμε...