O Ed Milliband νέος πρόεδρος των Εργατικών στη Βρετανία

O Ed Milliband νέος πρόεδρος των Εργατικών στη Βρετανία
Ο Ed Milliband είναι και επίσημα πλέον ο νέος ηγέτης του Εργατικού κόμματος, όπως μετέδωσε το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC.

Η εκλογική μάχη για τον διάδοχο του Gordon Brown στην ηγεσία των εργατικών εξελίχθηκε σε έναν πραγματικό «εμφύλιο» ανάμεσα στους δύο αδελφούς Milliband, τον Ed και τον David, καθώς ο πρώτος συγκέντρωσε ποσοστό 50,65% έναντι 49,35% που έλαβε ο δεύτερος.

«Σήμερα, μέσα από αυτή την εκλογική διαδικασία, τραβήξαμε μια γραμμή με το παρελθόν και προχωράμε ενωμένοι σαν ομάδα», δήλωσε ο Ed κατά την ομιλία του, αμέσως μετά την αναγγελία του αποτελέσματος και μέσα σε πλήθος χειροκροτημάτων.

Μάλιστα, δεν παρέλειψε να μιλήσει και για τον μεγάλο του αδελφό, τον...
David: «Σε αγαπώ τόσο πολύ ως αδελφό και έχω τόσο ασυνήθιστο σεβασμό για την εκστρατεία που κάνεις, τη δύναμη και την ευγλωττία που επέδειξες».

«Πιστεύω στη Βρετανία»

Με αυτή τη φράση, ο νεότερος από τους δύο αδελφούς Milliband, τόνισε κατά την πρώτη του ομιλία ως ηγέτης των Εργατικών ότι «μια νέα γενιά έρχεται στα πολιτικά πράγματα της Βρετανίας».

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα «Guardian», ο Ed φανέρωσε αμέσως το στίγμα της πολιτικής που θα ακολουθήσουν στο εξής οι Εργατικοί λέγοντας: «Η κυβέρνηση πρέπει να κάνει κάτι για το έλλειμμα κι εμείς από την πλευρά μας να εμπνεύσουμε στους πολίτες την εικόνα μιας καλύτερης κοινωνίας».

Μάλιστα δεν παρέλειψε να κάνει και την αυτοκριτική του, αφήνοντας αιχμές κατά του προκατόχου του, Gordon Brown. «Αντιλαμβάνομαι την ανησυχία του κόσμου για θέματα, όπως η μετανάστευση, η πανεπιστημιακή εκπαίδευση και το Ιράκ. Γνωρίζω ότι πρέπει να αλλάξουμε», επισήμανε με νόημα.
Zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εκφραστείτε ελεύθερα, πείτε ότι θέλετε αλλα μην βρίζετε χυδαία για να μην μπαίνουμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, κάτι που δεν το θέλουμε!

Ευχαριστούμε...