Πρωτοποριακή επέμβαση αφαίρεσης νεφρού μέσω του κόλπου

Για πρώτη φορά στα ιατρικά χρονικά, Γάλλοι χειρουργοί αφαίρεσαν το νεφρό μιας ασθενούς μέσα από τον κόλπο της. Όπως εξήγησαν, η νέα μέθοδος είναι πιο ανώδυνη και μειώνει την πιθανότητα επιπλοκών στις παχύσαρκες ασθενείς. 

Η νεφρεκτομή πραγματοποιείται συνήθως μέσω τομής ψηλά στην κοιλιακή χώρα. Στην περίπτωση όμως της Γαλλίδας ασθενούς, η οποία ζυγίζει 117 κιλά, η αφαίρεση του κατεστραμμένου νεφρού μέσα από το ενδοκοιλιακό λίπος θεωρήθηκε... υπερβολικά ριψοκίνδυνη.

Οι χειρουργοί αποφάσισαν τελικά να πραγματοποιήσουν την επέμβαση μέσω μιας μικρότερης τομής στο βαθύτερο τμήμα του κόλπου. Η επέμβαση πραγματοποιήθηκε με επιτυχία σε νοσοκομείο της Λυόν και η ασθενής αναρρώνει χωρίς επιπλοκές.

Η ίδια ιατρική ομάδα έχει στο ενεργητικό της και άλλες ασυνήθιστες επεμβάσεις, αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Το Φεβρουάριο, οι χειρουργοί στη Λυόν αφαίρεσαν το νεφρό μιας ασθενούς μέσα από τον ομφαλό της.


Πηγη : i-reporter.gr
TNSite

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εκφραστείτε ελεύθερα, πείτε ότι θέλετε αλλα μην βρίζετε χυδαία για να μην μπαίνουμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, κάτι που δεν το θέλουμε!

Ευχαριστούμε...