Γάλλος με ακρωτηριασμένα άκρα θα περάσει τη Μάγχη κολυμπώντας

Μήνυμα ζωής θέλει να περάσει ο 42χρονοςΦιλίπ Κρουαζόν από τη Γαλλία, που θα επιχειρήσει  το Σάββατο να διασχίσει τη Μάγχη κολυμπώντας, αν και έχει χάσει και τα τέσσερα άκρα του από ηλεκτροπληξία.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής, ο Κρουαζόν θα αναχωρήσει από το Φολκστόουν της νότιας Βρετανίας μεταξύ 05:00 και 06:00 ώρα Γκρίνουιτς,  και αναμένεται να φτάσει στις γαλλικές ακτές 24 ώρες αργότερα.
Ο θαρραλέος Γάλλος, πατέρας δύο παιδιών, χτυπήθηκε από...
πολλαπλές ηλεκτρικές εκκενώσεις άνω των 20.000 βολτ τον Μάρτιο του 1994, ενώ αποσυνέδεε μία κεραία τηλεόρασης.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, δεν έλαβε ξαφνικά την απόφαση να διασχίσει τη Μάγχη κολυμπώντας. Πριν 16 χρόνια είχε παρακολουθήσει από το κρεβάτι του νοσοκομείου ένα ρεπορτάζ για μία κολυμβήτρια που διέσχισε τη Μάγχη.
Τα δυο τελευταία χρόνια επεξεργαζόταν την ιδέα και τελικά το αποφάσισε. Όπως δήλωσε, θέλει να το κάνει για τον ίδιο, για τους δικούς του και για όλους όσους έχουν την ίδια κακοτυχία και έχουν χάσει τη διάθεσή τους για ζωή.
Σημειώνεται ότι ο Κρουαζόν θα χρησιμοποιήσει προσθετικά μέλη, τα οποία δεν τον βοηθούν να προχωρά, αλλά να διατηρεί την ισορροπία του και να μην παθαίνει ναυτία.
Κατά μέσο όρο προχωρά κατά 3χλμ/ώρα και προπονείται επί δύο χρόνια περίπου 30 ώρες εβδομαδιαίως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εκφραστείτε ελεύθερα, πείτε ότι θέλετε αλλα μην βρίζετε χυδαία για να μην μπαίνουμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, κάτι που δεν το θέλουμε!

Ευχαριστούμε...