Οι αρχαίοι Έλληνες είχαν Laptops !!!

Οι αρχαίοι Έλληνες χρησιμοποιούσαν Laptops!!!
Αυτό άκουσα ένα μεσημέρι από την τηλεόραση όταν κατά λάθος, το τονίζω αυτό, έπεσα πάνω σε ένα κανάλι, όπου ο γνωστός πλέον σε όλους, τηλεβιβλιοπώλης, πουλούσε την πραμάτεια του. Η φωτογραφία που "αποδείκνυε" περίτρανα τους ισχυρισμούς του ήταν η ακόλουθη.
Όπως καταλάβατε, ο "παντογνώστης" αυτός άνθρωπος, κατάλαβε αμέσως ότι... αυτό που κρατάει ο άντρας είναι ένα laptop (την HP αν δεν κάνω λάθος) και μάλιστα με οθόνη αφής! Εξού και η γραφίδα που κρατάει ο χειριστής του. (Θα τολμήσω να υποθέσω επίσης, ότι ο μαθητής που είναι δίπλα του, δίνει εξετάσεις για το ECDL).

Και τώρα ας σοβαρευτούμε λίγο.
Κάποιοι, εκμεταλευόμενοι την άγνοια του κόσμου και αλιώνοντας τα πραγματικά γεγονότα και στοιχεία, θυσαυρίζουν, πουλώντας φύκια για μεταξωτές κορδέλες.

Ασφαλώς και δεν είναι laptop αυτό που φαίνεται στην ζωγραφιά, από το εξώφυλλο του βιβλίου με θέμα "studies in etymology". Amazon
Πρόκειται για μια πινακίδα γραφής. Στην εικόνα, ένα αγόρι στέκεται μπροστά από τον δάσκαλο που γράφει, ο οποίος κρατάει την γραφίδα με σκοπό να γράψει στην πινακίδα του (ή να ελέγξει την άσκηση του μαθητή).Οι πινακίδες από ελεφαντόδοντο ή μέταλλο ήταν συνήθεις στους Έλληνες αλλά και τους Ρωμαίους. Όταν αυτές ήταν κατασκευασμένες από ξύλο, μερικές φορές από κίτρο αλλά συνήθως από οξιά ή έλατο, οι εσωτερικές πλευρές ήταν επικαλυμμένες με κερί, επάνω στις οποίες τα γράμματα σχηματίζονταν με ένα μυτερό μολύβι ή στιλέτο (γραφίδα), η μία άκρη της οποίας χρησίμευε για σβήσιμο.
Για την ιστορία, να αναφέρω ότι με την γραφίδα του ο Ιούλιος Καίσαρας κάρφωσε τον Casca στο χέρι όταν του επιτέθηκαν οι δολοφόνοι του.Οι κέρινες πινακίδες αυτού του είδους συνεχίστηκαν να χρησιμοποιούνται στην Ευρώπη ακόμα και κατά τον μεσαίωνα. Το παλιότερο σωζόμενο δείγμα βρίσκεται σήμερα στο μουσείο της Φλωρεντίας και χρονολογείται από το έτος 1301."


Κλείνοντας θα ήθελα να προσθέσω κι εγώ μια φωτογραφία που "αποδεικνύει" την τεχνολογική ανωτερότητα των προγόνων μας.
Στην παρακάτω φωτογραφία βλέπουμε τον Ηρακλή, να σερφάρει στο διαδίκτυο πίνοντας σαν γνήσιος Έλληνας, τι άλλο, φραπέ!!Φυσικά και είναι παραποιημένη. Ο άνθρωπος κρασάκι έπινε.
psaxtiria.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εκφραστείτε ελεύθερα, πείτε ότι θέλετε αλλα μην βρίζετε χυδαία για να μην μπαίνουμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, κάτι που δεν το θέλουμε!

Ευχαριστούμε...