Τα κίνητρα και το ημερολόγιο βοηθούν στη δίαιτα


Τα κίνητρα και το ημερολόγιο βοηθούν στη δίαιτα

Τα κατάλληλα κίνητρα αλλά και ένα ημερολόγιο με αυτά που τρώει κανείς καθημερινά είναι τα βασικότερα όπλα στη μάχη για την απώλεια βάρους. Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Κεντάκι και του Πανεπιστημίου της Βόρειας Καρολίνας στο Τσάπελ Χιλ διαπίστωσαν ότι το είδος των κινήτρων αλλά και οι τεχνικές για αναπτέρωση του ηθικού, όταν αυτό πέφτει, μπορεί να κάνει τη διαφορά ανάμεσα στην επιτυχία ή την αποτυχία του εγχειρήματος.

Οι ειδικοί έκαναν crash test σε δύο είδη κινήτρων, της αυτόνομης και της ελεγχόμενης παρότρυνσης, κατά τη διάρκεια ενός προγράμματος απώλειας κιλών δεκαέξι εβδομάδων, στο οποίο συμμετείχαν εξήντα έξι υπέρβαρες γυναίκες. Η αυτόνομη παρότρυνση έχει να κάνει με προσωπικούς λόγους κάθε ανθρώπου, ενώ η ελεγχόμενη παρότρυνση βασίζεται περισσότερο στην πίεση από το περιβάλλον αλλά και στα αισθήματα ενοχής. Διαπιστώθηκε λοιπόν ότι όσες από τις γυναίκες που έκαναν δίαιτα αντλούσαν δύναμη από προσωπικούς τους λόγους και κρατούσαν ημερολόγιο με τα τρόφιμα αλλά και τις ποσότητες που κατανάλωναν καθημερινά, είχαν καλύτερα αποτελέσματα στην απώλεια βάρους.

Πάντως οι ειδικοί προτείνουν την επαφή και με σύμβουλο, ώστε να μπορέσει αυτός που κάνει δίαιτα να έχει ένα στήριγμα, όταν νιώσει τη δική του αποφασιστικότητα να μειώνεται. Μια άλλη πρόταση είναι η επικοινωνία με άλλους ανθρώπους που βρίσκονται στη διαδικασία ίδιας προσπάθειας.
Espressonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εκφραστείτε ελεύθερα, πείτε ότι θέλετε αλλα μην βρίζετε χυδαία για να μην μπαίνουμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, κάτι που δεν το θέλουμε!

Ευχαριστούμε...