Η γκάφα του Γκόρντον Μπράουν ήταν καταστροφική


Η γκάφα του Γκόρντον Μπράουν ήταν καταστροφική

«Βοά» ο σημερινός βρετανικός Τύπος ότι η γκάφα του Βρετανού πρωθυπουργού Γκόρντον Μπράουν, να αποκαλέσει «στενόμυαλη» μία 66χρονη χήρα, αποτελεί «καταστροφή» σε μία ήδη πολύ δύσκολη προεκλογική εκστρατεία, μία μόλις εβδομάδα πριν από τις εκλογές.

«Η Ντάφι γονάτισε τον Μπράουν» γράφει η εφημερίδα The Times. «Έναν υποκριτή που ντροπιάζει τη χώρα», αποκαλεί τον Βρετανό πολιτικό το πρωτοσέλιδο της Daily Express. «Ημέρα καταστροφής» γράφει η Daily Telegraph. Η «Sun» εκτιμά ότι το σχόλιο του πρωθυπουργού «δείχνει τον αληθινό Γκόρντον Μπράουν, ευέξαπτο, παρανοϊκό».


Το περιστατικό συνέβη την Τετάρτη, στο πλαίσιο μίας προεκλογικής επίσκεψης στο Ροσντέιλ, όταν ο αρχηγός της κυβέρνησης των Εργατικών είχε μία συνομιλία με την Γκίλιαν Ντάφι, η οποία, αφού του δήλωσε ότι η οικογένειά της ανέκαθεν ψήφιζε Εργατικούς, του έθεσε κάποιες ερωτήσεις για τη μεταναστευτική πολιτική. Μετά από έναν σύντομο διάλογο σε ευχάριστο φαινομενικά κλίμα, ο Γκόρντον Μπράουν μπήκε στο αυτοκίνητό του, για να φύγει. Ξεχνώντας όμως ότι στο πέτο του φορούσε ακόμη μικρόφωνο τηλεοπτικού σταθμού, ο πρωθυπουργός αποκάλεσε τη γυναίκα «μισαλλόδοξη» και κατηγόρησε τους συνεργάτες του που επέτρεψαν να γίνει αυτή η συνάντηση.

Το σχόλιο έκανε αμέσως τον γύρο του κόσμου και ο Γκόρντον Μπράουν υποχρεώθηκε να πάει στην κατοικία της συνταξιούχου, για να ζητήσει προσωπικά συγγνώμη.

Ωστόσο, η κίνηση αυτή δεν αρκεί, για να επανορθώσει τη ζημιά που έγινε, εκτιμούν οι εφημερίδες, οι οποίες αφιερώνουν στην υπόθεση αυτή τα πρωτοσέλιδά τους. «Πολιτική καταστροφή της εκστρατείας», εκτιμά η Guardian, σύμφωνα με την οποία το ολίσθημα κατέδειξε την αληθινή «προσωπικότητα» του Μπράουν.

«Δεν είναι περίεργο που η ηγεσία των Εργατικών προσπαθούσε να κρατά τον πρωθυπουργό μακριά από το κοινό» σχολιάζει η εφημερίδα, υπογραμμίζοντας ότι το ολίσθημα «δεν μπορούσε να συμβεί σε χειρότερη στιγμή».

Οι Εργατικοί έρχονται τρίτοι στις μέχρι στιγμής δημοσκοπήσεις και ο Γκόρντον Μπράουν είχε εναποθέσει πολλές ελπίδες για αντιστροφή του κλίματος στην αποψινή τηλεμαχία που θα είναι αφιερωμένη στην οικονομία, αλλά, σύμφωνα με τους Financial Times, «η γκάφα υπονόμευσε για άλλη μία φορά τις προσπάθειες του Μπράουν να στρέψει την προσοχή στην οικονομία».

Zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εκφραστείτε ελεύθερα, πείτε ότι θέλετε αλλα μην βρίζετε χυδαία για να μην μπαίνουμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, κάτι που δεν το θέλουμε!

Ευχαριστούμε...