ο περπάτημα μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο των γυναικών για εγκεφαλικό


Οι γυναίκες που περπατούν μειώνουν στο ελάχιστο τον κίνδυνο για εγκεφαλικά επεισόδια, σύμφωνα με νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στην Αμερικανική ιατρική επιθεώρηση.
Πιο συγκεκριμένα, όπως αποδείχτηκε οι γυναίκες που περπατούν με έντονο βηματισμό έχουν 37%λιγότερες πιθανότητες για εγκεφαλικά επεισόδια σε σύγκριση με εκείνες που αποφεύγουν το περπάτημα.
Επιπλέον, οι γυναίκες που περπατούν τουλάχιστον δυο ώρες την εβδομάδα (με γρήγορο ή αργό βηματισμό) έχουν 30% λιγότερες πιθανότητες για εγκεφαλικό.
Ενώ προηγούμενες μελέτες είχαν δείξει ότι η φυσική δραστηριότητα μειώνει σημαντικά τις πιθανότητες για εγκεφαλικό, η νέα έρευνα δείχνει ποιος τύπος άσκησης είναι περισσότερο ωφέλιμος για τις γυναίκες.
Στην έρευνα συμμετείχαν 39.000 γυναίκες, ηλικίας 45 ετών και πάνω, οι οποίες σε τακτικά διαστήματα συμπλήρωναν ερωτηματολόγια αναφορικά με τις φυσικές τους δραστηριότητες.
Στα 12 χρόνια έρευνας, 579 από αυτές είχαν υποστεί εγκεφαλικά επεισόδια. Εκτός από το περπάτημα, οι ερευνητές εξέτασαν και την επίδραση άλλων δραστηριοτήτων όπως η κολύμβηση ή το ποδήλατο, ωστόσο δεν διαπίστωσαν ότι οι δραστηριότητες αυτές είχαν σχέση με τη μείωση του κινδύνου για εγκεφαλικά επεισόδια.
Πηγή Msnbc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εκφραστείτε ελεύθερα, πείτε ότι θέλετε αλλα μην βρίζετε χυδαία για να μην μπαίνουμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, κάτι που δεν το θέλουμε!

Ευχαριστούμε...