Ιρλανδία: παραίτηση επισκόπου για το σκάνδαλο της σεξουαλικής κακοποίησης


Την παραίτηση ενός Ιρλανδού επισκόπου, που κατηγορείται ότι δεν χειρίστηκε σωστά τοσκάνδαλο της σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών από ιερείς, έκανε δεκτή ο πάπας Βενέδικτος.
Πρόκειται για τον 73χρονο επίσκοπο Τζον Μαγκί, ο οποίος μετά από έρευνα της εκκλησιαστικής επιτροπής, κατηγορήθηκε ότι δεν έλαβε μέτρα για να προστατεύσει τα παιδιά -αν και γνώριζε τι συνέβαινε- με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν.
Το πόρισμα της εκκλησιαστικής επιτροπής είναι καταπέλτης για την επισκοπή Κλόιν, στην οποία υπηρετούσε ο Τζον Μαγκί, καθώς όπως αποδείχτηκε δεν ελήφθησαν ποτέ μέτρα για την προστασία των παιδιών.
Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στο πόρισμα, η προστασία των παιδιών ήταν ανεπαρκής και ορισμένες φορές επικίνδυνη καθώς δινόταν έμφαση στην προφύλαξη των ιερέων που κατηγορούνταν παρά στα θύματα.
Από την πλευρά του, ο επίσκοπος Τζον Μαγκί ζήτησε «συγγνώμη από τα θύματα της σεξουαλικής κακοποίησης, είτε από έναν είτε πολλούς ιερείς της επισκοπής Κλιόν, το διάστημα που διετέλεσε επίσκοπος».
Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα ο πάπας Βενέδικτος ανακοίνωσε την έναρξη έρευνας στις ιρλανδικές επισκοπές, στα ιεροδιδασκαλεία και στα θρησκευτικά τάγματα που εμπλέκονται στο σκάνδαλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εκφραστείτε ελεύθερα, πείτε ότι θέλετε αλλα μην βρίζετε χυδαία για να μην μπαίνουμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, κάτι που δεν το θέλουμε!

Ευχαριστούμε...