Η μεγάλη περίεργη πέτρα στην αυλή του παππού!

Ο John Ruggles βρήκε στην αυλή του μια μεγάλη πέτρα, απλά ήταν λίγο περίεργη. Για χρόνια την είχε στην αυλή και την πήγαινε από γωνιά σε γωνιά, κάτι όμως δε του φαινόταν φυσιολογικό με αυτή την πέτρα.
Τελικά την έδωσε σε ένα τοπικό μουσείο το οποίο και την μελέτησε. Είχε δίκιο που ήταν υποψιασμένος ότι κάτι άλλο ήταν και τώρα δηλώνει τυχερός που δεν την πέταξε μακριά.

Επιστρέφοντας από τις διακοπές στη Φλόριντα με την οικογένειά του βρήκε μια επιστολή από το μουσείο Lynn που τον ενημέρωνε ότι η πέτρα αυτή ήταν ένα κόκαλο από δεινόσαυρο (Plesiosaurus) που έζησε πριν 135 εκατομμύρια χρόνια. Οι εμπειρογνώμονες χαρακτήρισαν πολύ σπάνιο το γεγονός. Eχουν διατηρηθεί τόσο καλά τα αιμοφόρα αγγεία τα οποία είναι ακόμα ορατά στις 12 με 8 ίντσες.

Τo Plesiosaurus ήταν ένα μεγάλο θαλάσσιο ερπετό, σαρκοβόρο που τρεφόταν με μικρά ψάρια και ερπετά. Είχε ένα εξαιρετικά μακρύ λαιμό και ουρά και τέσσερα πτερύγια.

πηγή : [link]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εκφραστείτε ελεύθερα, πείτε ότι θέλετε αλλα μην βρίζετε χυδαία για να μην μπαίνουμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, κάτι που δεν το θέλουμε!

Ευχαριστούμε...