Πέντε διάσημοι ηθοποιοί και οι ρόλοι που απέρριψαν.


Οι ηθοποιοί δεν κάνουν πάντα τις σωστές επιλογές όταν είναι να διαλέξουν σε ποια ταινία θα πρωταγωνιστήσουν. Δείτε στην παρακάτω λίστα πέντε ηθοποιούς και τους αντίστοιχους ρόλους που απέρριψαν, προσφέροντας σε άλλους την "δόξα".

1. Ο ρόλος: Τζέιμς Μποντ στο Dr.No

Ποιος αρνήθηκε
Ο Κάρι Γκραντ. Παρόλο που ήταν πολύ φίλος με τον παραγωγό της ταινίας, Άλμπερτ Μπροκόλι, ο Κάρι Γκραντ του είπε ένα δυνατό «όχι» όταν του πρότεινε να ενσαρκώσει τον πράκτορα 007.

Ποιος τον πήρε
Ο Σον Κόνερι. Αν και ο Κόνερι έχει μείνει στην ιστορία, η αλήθεια είναι ότι οι παραγωγοί είχαν δυσαρεστηθεί με την επιλογή του στην αρχή και ο ίδιος ο Ίαν Φλέμινγκ είχε πει «δεν είναι ακριβώς ότι είχα στο μυαλό μου.»

Μετρητής λάθος απόφασης: 2/10
Όχι ιδιαίτερα μεγάλο το "λάθος". Ο Κάρι Γκραντ στα 60’s ήταν ήδη μεγάλος σταρ και δεν είχε ανάγκη τη συγκεκριμένη ταινία για να προωθήσει την καριέρα του.

2. Ο ρόλος: Νίο στο Matrix

Ποιος αρνήθηκε
O Γουίλ Σμιθ. Απέρριψε την πρόταση που του έκαναν, επειδή ήθελε να πρωταγωνιστήσει στο Wild Wild West, κι έτσι ο ρόλος του δόθηκε στον αμέσως επόμενο επιλαχόντα. Όλοι αναγνωρίζουμε ότι η σύγκριση μεταξύ των δύο ταινιών απλά δεν... υφίσταται.

Ποιος τον πήρε
Ο Κιάνου Ριβς, ο οποίος είδε την καριέρα του μετά την τριλογία, να παίρνει τα πάνω της.

Μετρητής λάθος απόφασης: 4/10
Μπορεί ο Σμιθ να άργησε λίγο να "ανεβάσει" τις μετοχές του, σε σχέση με το αν δεχόταν να παίξει στο Matrix, αλλά τα τελευταία χρόνια είναι η μεγαλύτερη δύναμη του Χόλιγουντ, αφού οι ταινίες του μεσουρανούν στο box office. Ο ίδιος είχε δηλώσει "Θα τα είχα θαλασσώσει στο Matrix. Εκείνη την εποχή δεν θα μπορούσε να φέρω εις πέρας όλα αυτά που έκανε ο Κιάνου."

3. Ο ρόλος: Bίνσεντ Βέγκα στο Pulp Fiction

Ποιος αρνήθηκε
Ο Μάικλ Μάντσεν, ο οποίος δεν είχε καθόλου χρόνο να συμμετάσχει, επειδή την ίδια εποχή γύριζε το Wyatt Earp.

Ποιος τον πήρε
Ο Τζον Τραβόλτα. Εν μια νυκτί, από πρωταγωνιστής στο "σκονισμένο" Grease, ανέβηκε στην πρώτη σειρά των σταρ και κέρδισε υποψηφιότητα για Όσκαρ.

Μετρητής λάθος απόφασης: 8/10
Ο ίδιος ο Μάντσεν, μετά από λίγα χρόνια, είπε ότι το Wyatt Earp ήταν για αυτόν "χάσιμο χρόνου".

4. Οι ρόλοι: Σάντανς στο Butch Cassidy and The Sundance Kid, Τζίμι Ντόιλ στο French Connection και Κάπτεν Μπέντζαμιν Γουίλαρντ στο Apocalypse Now

Ποιος αρνήθηκε
Ο Στιβ Μακούιν. Ο μόνος λόγος που απέρριψε τον ρόλο του Σάντανς ήταν επειδή ο συμπρωταγωνιστής του, Πολ Νιούμαν, θα έπαιρνε περισσότερα λεφτά. Δεν θέλησε να συμμετάσχει στο French Connection επειδή θεώρησε ότι ο ρόλος έμοιαζε πολύ με εκείνον που είχε ενσαρκώσει στο Bullitt και τσακώθηκε με τον Φράνσις Φορντ Κόπολα όταν του πρότεινε τον ρόλο στο Apocalypse Now, επειδή δεν διαπραγματευόταν το κασέ του των 3 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ποιος τον πήρε
O Ρόμπερτ Ρέντφορν στο Butch Cassidy and The Sundance Kid, o Tζιν Χάκμαν στο French Connection και ο Μάρτιν Σιν στο Apocalypse Now.

Μετρητής λάθος απόφασης: 9/10
Εξαιρετικά λάθος επιλογές. Ο ρόλος του Τζίμι Ντόιλ στο French Connection χάρισε στον Τζιν Χάκμαν το Όσκαρ και ο Μάρτιν Σιν στο Apocalypse Now χάρισε στο σινεμά μια από τις πιο ωραίες ερμηνείες σε μια ταινία που έμεινε στην ιστορία.

5. Ο ρόλος: Γκάνταλφ στην τριλογία Lord of the Rings

Ποιος αρνήθηκε
Ο Σον Κόνερι. Ο λόγος που δεν ήθελε τον ρόλο ήταν επειδή δεν είχε διαβάσει ποτέ το έπος του Τόλκιν και ισχυρίστηκε ότι δεν καταλάβαινε καθόλου το σενάριο.

Ποιος τον πήρε
Ο επίσης Βρετανός, Ιαν Μακ Κέλεν.

Μετρητής λάθος απόφασης: 10/10
Ήταν το μεγαλύτερο λάθος στην καριέρα του Σκοτζέζου ηθοποιού. Η New Line Cinema, ήθελε τόσο πολύ τον Κόνερι για τον ρόλο, που προσφέρθηκε να τον ανταμείψει με ποσοστό 15% των συνολικών εσόδων της τριλογίας, εκτός από την αμοιβή του. Αν είχε δεχτεί, θα είχε κερδίσει τα περισσότερα λεφτά που έχει πάρει ποτέ ηθοποιός για έναν μοναδικό ρόλο: σχεδόν 400 εκατομμύρια δολάρια.

πηγή : [link]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εκφραστείτε ελεύθερα, πείτε ότι θέλετε αλλα μην βρίζετε χυδαία για να μην μπαίνουμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, κάτι που δεν το θέλουμε!

Ευχαριστούμε...