Έχεις δοκιμάσει να φτιάξεις πατατοκροκέτες με μοτσαρέλα και σάλτσα ντομάτας;

Δες πώς θα ετοιμάσεις μέσα σε λίγο χρόνο ένα εύκολο και νόστιμο ορεκτικό, ιδανικό για μπουφέ ή για μεζεδάκι.

Πατατοκροκέτες με μοτσαρέλα και σάλτσα ντομάτας

Υλικά
πατάτα 450γρ.
Αλάτι
170 γρ. μοτσαρέλα φρέσκια κομμένη σε κύβους
ματσάκι μαϊντανό 2κ.σ. ψιλοκομμένο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
30 ml. ελαιόλαδο
2 ντομάτες μέτριες, ψιλοκομμένες
φρέσκος βασιλικός 2κ.σ. ψιλοκομμένος
10 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά (1 φλιτζάνι)
3 αυγά μεγάλα
3 κ.γ. μουστάρδα Dijon
2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
100 ml. ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Βαθμός Δυσκολίας
Εύκολη
Αριθμός ατόμων
4 άτομα
Βάζουμε τις πατάτες σε μια κατσαρόλα, τις καλύβουμε με κρύο νερό και 1 πρέζα αλάτι και τις αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν, για περίπου 20 λεπτά.
Τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν. Στην συνέχεια τις βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ και τις πολτοποιούμε. Ανακατεύουμε με μοτσαρέλα, μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι. Πλάθουμε το μίγμα σε 8 οβάλ κροκέτες και τις μεταφέρουμε σε ένα πιάτο. Τις καλύβουμε και τις βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Για την σάλτσα ντομάτας
Εν τω μεταξύ σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις ντομάτες σε μέτρια θερμοκρασία για 8 λεπτά. Ανακατεύουμε με το βασιλικό, αλάτι και πιπέρι. Μεταφέρουμε την σάλτσα ντομάτας σε ένα μπολ.
Βάζουμε την φρυγανιά σε ένα ρηχό μπολ. Σε ένα άλλο ρηχό μπολ, χτυπάμε τα αυγά με τη μουστάρδα, το σκόρδο και μια πρέζα αλάτι και πιπέρι.
Πασπαλίζουμε τις κροκέτες με την τριμμένη φρυγανιά και μετά τις βουτάμε στο μίγμα του χτυπημένου αυγού. Πασπαλίζουμε ξανά με την τριμμένη φρυγανιά και πιέζουμε ελαφρά ώστε να κολλήσει η φρυγανιά στις κροκέτες.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε λάδι και τηγανίζουμε λίγες λίγες τις κροκέτες για περίπου 3 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
Τις μεταφέρουμε σε πιάτο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγιξουν. Στην συνέχεια σερβίρουμε συνοδεύοντας με την σάλτσα ντομάτας.
cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εκφραστείτε ελεύθερα, πείτε ότι θέλετε αλλα μην βρίζετε χυδαία για να μην μπαίνουμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, κάτι που δεν το θέλουμε!

Ευχαριστούμε...