Tα μυστικά της επιτυχημένης δίαιτας


Tα μυστικά της επιτυχημένης δίαιτας

Μην παραλείπετε ποτέ το πρωινό

Είτε ακολουθείτε κάποια δίαιτα είτε ενδιαφέρεστε απλώς να διατηρήσετε τη σιλουέτα σας, κάποια μικρά «μυστικά» μπορεί να σας φανούν εξαιρετικά χρήσιμα.

Οι περισσότερες από εμάς ξεκινάμε δίαιτα με ενθουσιασμό και αποφασιστικότητα, όμως στην πορεία νιώθουμε ότι δεν είναι τόσο εύκολο να μείνουμε πιστές. Ορίστε μερικές στρατηγικές για τις δύσκολες ώρες.

1. Οπωσδήποτε πρωινό.
2. Στοχεύστε σε επιλογές ολικής άλεσης.
3. Προγραμματίστε τα μενού της επόμενης ημέρας.
4. Μείνετε πιστές στη λίστα. Όταν ψωνίζετε τρόφιμα, αγοράστε μόνο ό,τι αναγράφετε στη λίστα.
5. Ρυθμίστε τα σνακ. Τα μικρά συχνά γεύματα διατηρούν σταθερά τα επίπεδα της γλυκόζης και μειώνουν την πείνα.
6. Αφήστε κάτι για αργότερα. Αν στα σνακ σας συμπεριλαμβάνονται περισσότερες από μία τροφές, π.χ. δύο φρούτα ή ένα φρούτο και ένα γιαούρτι, μπορείτε να αφήσετε κάποιο για αργότερα σε περίπτωση που πεινάσετε.
7. Τρώτε αργά. Να θυμάστε ότι είναι σημαντικό να μην τρώτε λαίμαργα και να μασάτε καλά τις τροφές.
8. Ξεκινήστε από κάθε πιάτο χωριστά. Αυτή είναι μια έξυπνη κίνηση, ιδιαίτερα όταν τρώτε έξω. Ξεκινήστε πρώτα με τη σαλάτα, συνεχίστε με το κυρίως γεύμα και αφήστε τελευταία τα συνοδευτικά.
9. Αντιμετωπίστε το στρες. Αποφύγετε να ξεκινήσετε δίαιτα σε περίοδο που έχετε έντονο στρες.
10. Ξεγελάστε τη σκέψη για φαγητό. Όποτε νιώθετε ότι θέλετε να φάτε παρότι δεν είναι ώρα για το προγραμματισμένο σας γεύμα, καταπιαστείτε με μια δραστηριότητα, π.χ. σιδερώστε τα ρούχα.
11. Αποφύγετε τους περισπασμούς. Μην βλέπετε τηλεόραση ή διαβάζετε όσο τρώτε.
12. Ικανοποιήστε την επιθυμία για γλυκό έξυπνα.
13. Πίνετε άφθονο νερό.
14. Σηκωθείτε από την καρέκλα. Η κίνηση βοηθά στην απώλεια βάρους γιατί βοηθά τον οργανισμό να κάψει το συσσωρευμένο λίπος.
15. Ενδώστε με μέτρο. Αν τελικά παρεκτραπείτε, φροντίστε να το κάνετε χωρίς υπερβολές. Μπορείτε, για παράδειγμα, να φάτε κάτι γλυκό, αλλά σε μικρή ποσότητα, παραμένοντας κατά τα άλλα προσηλωμένες στο στόχο.

Πηγή:myworld

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εκφραστείτε ελεύθερα, πείτε ότι θέλετε αλλα μην βρίζετε χυδαία για να μην μπαίνουμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, κάτι που δεν το θέλουμε!

Ευχαριστούμε...