Mαζικοί τάφοι και ενδείξεις για εκατέρωθεν σφαγές στην Τρίπολη

13Τους νεκρούς της και από τις δύο πλευρές θάβει η Τρίπολη, μετρώντας τις πληγές της από το βαρύ τίμημα που πλήρωσε για την εκδίωξη του Καντάφι από την έδρα του και ενώ...
βρίσκεται αντιμέτωπη με διακοπές ρεύματος, έλλειψη νερού, τροφίμων και φαρμάκων.

Αίσθηση εντός και εκτός της χώρας προκαλούν εικόνες από μαζικό τάφο που ανακαλύφθηκε σε αποθήκη της πόλης, όπου βρέθηκαν οι καμένες σοροί σχεδόν 53 ανθρώπων -εικάζεται πως πρόκειται για αντικαθεστωτικούς που εκτελέστηκαν πριν την επέλαση των εξεγερμένων.

Τις εικόνες μετέδωσε αρχικά το βρετανικό Sky News, και σε αυτές φαίνονται ξεκάθαρα οι απανθρακωμένες σοροί δεκάδων ανθρώπων. Υπολογίζεται πως, ενώ οι εξεγερμένοι βρίσκονταν προ των πυλών της Τρίπολης, περίπου 150 αντικαθεστωτικοί εκτελέστηκαν από τις δυνάμεις του Καντάφι λίγο πριν την τελική επέλαση.

Στο φως όμως έρχονται και στοιχεία που φαίνεται να επιβεβαιώνουν τις ανησυχίες της Διεθνούς Αμνηστίας περί βιαιοτήτων και παραβιάσεων δικαιωμάτων και από τους εξεγερμένους: Την Κυριακή, κάτοικοι της Τρίπολης ετοίμαζαν μαζικό τάφο για 22 μισθοφόρους του Καντάφι (από νοτιότερα μέρη της Αφρικής) -ένας από αυτούς πέθανε δεμένος πισθάγκωνα, σημειώνει το Reuters.

Τις τελευταίες ημέρες, η διεθνής κοινότητα έχει επισημάνει τις ανησυχίες της για αγριότητες και από τους εξεγερμένους, με τις βασικότερες καταγγελίες να αφορούν βιαιοπραγίες ιδιαίτερα εναντίον ξένων από νοτιότερα μέρη της Αφρικής που ήταν -ή ακόμη, απλώς θεωρήθηκαν- μισθοφόροι του Καντάφι.

Παράλληλα, οι συνθήκες στην Τρίπολη συνεχίζουν να είναι δύσκολες για τους κατοίκους, την στιγμή που ακόμη δεν υπάρχει στην πράξη λειτουργική διακυβέρνηση και ενώ παραμένουν ακόμη, σχεδόν μία εβδομάδα μετά από την είσοδο των εξεγερμένων, μικροί θύλακες αντίστασης.

Εκρήξεις και ανταλλαγή πυρών ακούγονταν μέχρι και τα ξημερώματα της Κυριακής, αν και σε σαφώς πιο περιορισμένο βαθμό από ό,τι τις πρώτες ώρες μετά την εκδίωξη του Καντάφι από το συγκρότημα που λειτουργούσε ως έδρα του στο κέντρο τηςΤρίπολης.
Οι βασικότερες ανησυχίες των κατοίκων επικεντρώνονται πλέον στο άμεσο πρόβλημα της ταφής των νεκρών σε διάφορα σημεία της πόλης, με τη μυρωδιά αποσύνθεσης να κυριαρχεί σε ορισμένες περιοχές, και στους φόβους για λεηλασίες.
tro-ma-ktiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εκφραστείτε ελεύθερα, πείτε ότι θέλετε αλλα μην βρίζετε χυδαία για να μην μπαίνουμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, κάτι που δεν το θέλουμε!

Ευχαριστούμε...