Σε κωματώδη κατάσταση ο βομβιστής του Lockerbie

13O Abdel Basset al-Megrahi, ο άνθρωπος που καταδικάστηκε…

για τη βομβιστική επίθεση που στοίχισε τη ζωή σε 270 ανθρώπους το 1988 και έμεινε γνωστός ως "βομβιστής του Lockerbie, βρίσκεται σε κωματώδη κατάσταση, ένα "βήμα" πριν το θάνατο, σύμφωνα με ρεπορτάζ του CNN.

Όπως μετέδωσε το CNN, ο al-Megrahi βρίσκεται στο σπίτι του στην Τρίπολη της Λιβύης, όπου είναι περιτρυγιρισμένος από συγγενικά του πρόσωπα, που δεν του παρέχουν καμία άλλη βοήθεια, παρά μόνο το οξυγόνο,που τον κρατά στη ζωή.
Ο al-Megrahi αποφυλακίστηκε τον Αύγουστο του 2009, αφού εξέτισε 8 χρόνια σε φυλακή της Σκωτίας, ως μόνος ένοχος για τη βομβιστική επίθεση στην πτήση Pan Am 103, που στοίχισε τη ζωή στους 259 επιβαίνοντες και ακόμη 11 ανθρώπους, στην πόλη Lockerbie, όπου κατέπεσαν τα συντρίμμια του αεροσκάφους.
Οι Αρχές της Σκωτίας αποφάσισαν να προχωρήσουν στην αποφυλάκισή του για ανθρωπιστικούς λόγους, καθώς σύμφωνα με τους γιατρούς, κατά το διάστημα εκείνο, του απέμεναν μόλις ελάχιστοι μήνες ζωής, καθώς έπασχε από καρκίνο του προστάτη σε προχωρημένο στάδιο.
Ο Λίβυος al-Megrahi έτυχε υποδοχής ήρωα κατά την επιστροφή του στην πατρίδα του, προκαλώντας την αντίδραση των συγγενών πολλών εκ των θυμάτων.
Η βομβιστική επίθεση στο Lockerbie
Η πτήση Pan Am 103 ήταν η τρίτη προγραμματισμένη για εκείνη την ημέρα υπερατλαντική πτήση από το αεροδρόμιο Heathrow του Λονδίνου με προορισμό τη Νέα Υόρκη.
Στις 21 Δεκεμβρίου του 1988 το Boeing 747-121, με το όνομα "Clipper Maid of the Seas", καταστράφηκε ολοσχερώς ενώ εκτελούσε τη συγκεκριμένη πτήση, από έκρηξη βόμβας.
243 επιβάτες και 16 μέλη του πληρώματος βρήκαν τραγικό θάνατο, ενώ ο αριθμός των θυμάτων έφτασε τελικά τους 270, καθώς κομμάτια του αεροσκάφους, έπεσαν στο Lockerbie, πόλη της Σκωτίας, σκοτώνοντας ακόμα 11 ανθρώπους.
Το 2001, ο Λίβυος Abdel Basset Ali al-Megrahi, καταδικάστηκε για συμμετοχή στη βομβιστική επίθεση και εις βάρος του επεβλήθη ποινή ισόβιας κάθειρξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εκφραστείτε ελεύθερα, πείτε ότι θέλετε αλλα μην βρίζετε χυδαία για να μην μπαίνουμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, κάτι που δεν το θέλουμε!

Ευχαριστούμε...