Κότα με πιλάφι


Δεν θα μείνει ούτε κοκκαλάκι

Κότα με πιλάφιΒρείτε μια χωριάτικη κότα ή ένα κοτόπουλο ελευθέρας βοσκής και μαγειρέψτε το.

Υλικά:
1 κότα ελευθέρας βοσκής 1½ κιλό
1/2 κιλό ρύζι Καρολίνα
1 καρότο
1 κρεμμύδι
1 κλωνάρι σέλινο
χυμός από 2 λεμόνια
αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

1. Βράζουμε σε βαθιά κατσαρόλα την κότα μαζί με το καρότο, το κρεμμύδι και το σέλινο για 1 ώρα και 45΄ με 2 ώρες, έως ότου να μαλακώσει καλά. Προς το τέλος του χρόνου αλατίζουμε και, όποτε είναι αναγκαίο, ξαφρίζουμε.

2. Όταν βράσει η κότα τη βγάζουμε σε μια μεγάλη πιατέλα μαζί με τα λαχανικά.

3. Μετράμε το ζωμό. Θέλουμε 8 νεροπότηρα. Αν είναι λιγότερος, συμπληρώνουμε με νερό.

4. Μόλις πάρει βράση ο ζωμός ρίχνουμε το ρύζι και το σιγοβράζουμε για 15΄. Στο τέλος τρίβουμε το πιπέρι και στύβουμε τα λεμόνια. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

μερίδες 8
Χρόνος Προετοιμασίας 5 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 120 λεπτά

(Πηγή φωτογραφίας: argiro.gr)
newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εκφραστείτε ελεύθερα, πείτε ότι θέλετε αλλα μην βρίζετε χυδαία για να μην μπαίνουμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, κάτι που δεν το θέλουμε!

Ευχαριστούμε...