7 Hackers που προσλήφθηκαν σε εταιρίες

Το να κάνεις hacking ή όχι και τόσες νόμιμες εφαρμογές τελικά μπορεί να σου βγεί σε καλό. Για να δούμε πως οι επόμενοι 7 hackers κατάφεραν να βρούνε δουλειά εταιρίες μεγαθήρια μέσω της "δουλειάς" τους.

  1. Peter Hajas είναι ο δημιουργός του πολύ δημοφιλούς  app MobileNotifier που είναι μόνο για Jailbreaked συσκευές, στην ουσία είναι ένα σύστημα ειδοποίησης που μοιάζει με αυτό του Google Android από την άποψη ότι στρώματα ειδοποιήσεων μεταφέρονται στην κορυφή του κινητού. 
  1. Johnny Chung Lee είναι περισσότερο μεταποιητής παρά hacker. O Lee είναι επιστήμονας της πληροφορικής που το 2008 hackaρε ένα WiiMote με μερικά στυλό και υπέρυθρες ακτίνες. Μετά προσλήφθηκε στη Microsoft για να δουλέψει πάνω στο Kinnect και τώρα δουλεύει στην Google σαν αξιολογητής σε πειραματικές εφαρμογές.
  1. Jeff Moss είναι ο ιδρυτής του Black Hat και των συνεδρίων DEF CON, αλλά το 1980 έτρεχε ένα forum για Hackers. Το 2009 του προσφέρθηκε δουλειά ως σύμβουλος στο U.S. Homeland Security Advisory Council και τον Απρίλιο έγινε υπεύθυνος ασφαλείας στο ICANN.

  1. Chris Putnam Στη διάρκεια των σπουδών του στο Georgia Souther University ο Putanm  και οι φίλοι του δημιούργησαν έναν ιό-σκουλήκι που άλλαζε τις σελίδες του Facebook ώστε να μοιάζουν με του MySpace. Τότε ο συν-δημιουργός του Facebook του έστειλε ένα email , και κράτησαν επαφή και μόλις τελείωσε το πανεπιστήμιο του πρόσφερε μία θέση στο Facebook , και εκεί δημιούργησε την εφαρμογή που παρακολουθούμε τα video. 

  1. Ashley Towns το 2009 έμεινε ένα βράδυ ξύπνιος μέχρι αργά κατεβάζοντας το πακέτο δημιουργίας εφαρμογών για το iOS και δημιούργησε το πρώτο ιό για το iPhone. Ο ιός αυτόματα έθετε σαν ταπετσαρία την φωτογραφία του Rick Astley από ένα Internetικό αστείο το "Rickroll" μετά απο λίγο προσλήφθηκε σαν iPhone developer.

  1. Michael "Mikeyy" Mooney το 2009 και αυτός δημιούργησε ένα ιό για το twitter που έστελνε "τιτιβίσματα" απο εκατοντάδες  λογαριασμούς με κυρίως θέμα ένα site με το τηλέφωνο του. O συν-ιδρυτής του Twitter είπε πως ο ιός του Mooney είχε ομοιότητες με αυτόν που είχε χτυπήσει το 2005 το Myspace και ορκίστηκε να τον μηνύσει.

  1. Kevin Poulsen μπήκε μέσα στα συστήματα του KISS-FM του Λος Άντζελες και τα άλλαξε έτσι ώστε να κερδίσει μία Porsche από το διαγωνισμό που έτρεχε εκείνη τη στιγμή, μετά ακολούθησαν παραβιάσεις μέσα στους υπολογιστές του FBI. Συλήφθηκε το 1991 και μπήκε για 5 χρόνια φυλακή και πλήρωσε πρόστιμο 50.000 δολάρια. Όταν βγήκε απο την φυλακή έγινε δημοσιογράφος και προσλήφθηκε στο πολύ γνωστό περιοδικό Wired.



TECHNOLOGY.COM

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εκφραστείτε ελεύθερα, πείτε ότι θέλετε αλλα μην βρίζετε χυδαία για να μην μπαίνουμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, κάτι που δεν το θέλουμε!

Ευχαριστούμε...