Wikileaks: Οι Αμερικανοί θεωρούσαν ανεπαρκή τα πρώτα μέτρα της κυβέρνησης Παπανδρέου


Wikileaks: Οι Αμερικανοί θεωρούσαν ανεπαρκή τα πρώτα μέτρα της κυβέρνησης Παπανδρέου
Ανεπαρκή έκριναν οι ΗΠΑ τα πρώτα μέτρα της κυβέρνησης Παπανδρέου… στον τομέα της οικονομίας, σύμφωνα με τον ιστότοπο Wikileaks, όπως δημοσιεύουν τα «Νέα Σαββατοκύριακο».

Οι ΗΠΑ εξέφραζαν τις αμφιβολίες τους για την επάρκεια των οικονομικών μέτρων που είχε ανακοινώσει η κυβέρνηση τους πρώτους μήνες της διακυβέρνησης, καθώς σε αυτά δεν περιλαμβανόταν το «φλέγον» ζήτημα των περικοπών μισθών στο Δημόσιο, μέτρο που θα μπορούσε να κατευνάσει τις αγορές.

Ακόμη, όπως προκύπτει από τηλεγραφήματα που διέρρευσαν στον ιστότοπο, ο τότε υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, τον Δεκέμβριο του 2009 πίστευε ότι η συζήτηση για τη διάσωση της Ελλάδας θα την «τελείωνε» στις αγορές, ενώ εξέφραζε την εκτίμηση ότι... η Ευρώπη θα καταλάβαινε, παρότι η κυβέρνηση δεν είχε προχωρήσει σε περικοπές μισθών όπως η κυβέρνηση της Ιρλανδίας.
Ο υπουργός Οικονομικών πάντως αφήνει ανοιχτό το «παράθυρο» του ΔΝΤ, λέγοντας πως αν η χώρα έφτανε τα όρια της χρεοκοπίας, το ΔΝΤ και η Ευρώπη έπρεπε να την στηρίξουν.

http://24wro.blogspot.com/2011/06/wikileaks_25.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εκφραστείτε ελεύθερα, πείτε ότι θέλετε αλλα μην βρίζετε χυδαία για να μην μπαίνουμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, κάτι που δεν το θέλουμε!

Ευχαριστούμε...