Ο Μπλε Στρατός της Κίνας με όπλα πληκτρολόγια



Ο Μπλε Στρατός της Κίνας με όπλα πληκτρολόγια

Εναν στρατό πολύ διαφορετικό από τον «κόκκινο» έχει στήσει το Πεκίνο θέλοντας να προστατεύσει όχι μόνο τα σύνορα της Κίνας, αλλά και τον κυβερνοχώρο της. Πρώτη φορά παραδέχτηκε ότι έχει δημιουργήσει τον «Μπλε Στρατό», οι άντρες του οποίου δίνουν...
μάχες με όπλο το πληκτρολόγιο και το mouse.

Ο «Μπλε Στρατός» της Κίνας αποτελεί αληθινή στρατιωτική μονάδα, μόνο που οι στρατιώτες δεν φορούν στολή, ούτε κάνουν ασκήσεις σε βουνά και λαγκάδια. Είναι στην πραγματικότητα υψηλής ειδίκευσης χάκερ, οι οποίοι μπορεί να αντιμετωπίσουν κυβερνο-πολέμους που θα εξαπολυθούν εναντίον της χώρας τους.

«Οι επιθέσεις στον κυβερνοχώρο έχουν δημιουργήσει ένα διεθνές πρόβλημα που επηρεάζει τόσο τους πολίτες όσο και τον στρατό. Η Κίνα είναι αδύναμη σε ό,τι αφορά την προστασία του κυβερνοχώρου της και πολλές φορές υπήρξε στόχος χάκερ. Το νέο αυτό πρόγραμμα έχει σκοπό να βελτιώσει τις άμυνές μας στις επιθέσεις χάκερ» δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Αμυνας της Κίνας Τζενγκ Γιασένγκ μιλώντας στην εφημερίδα «Global Times».

Με χρηματοδότηση 10 εκατομμυρίων δολαρίων και με τριάντα επίλεκτους άντρες, ο «Μπλε Στρατός» καυχιέται ότι όχι μόνο προστατεύει την Κίνα, αλλά αποτελεί και «απειλή» για χώρες σε όλον τον κόσμο. Τυπικά η μονάδα συστάθηκε πριν από δύο χρόνια, αλλά στην πραγματικότητα υπάρχει εδώ και τουλάχιστον μία δεκαετία. Λένε βέβαια πως εξυπηρετεί αποκλειστικά αμυντικούς λόγους.

«Το διαδίκτυο δεν έχει όρια, έτσι δεν μπορούμε να πούμε ποια χώρα ή οργανισμός θα είναι εχθρός μας και ποιοι μπορεί να μας επιτεθούν. Κύριος στόχος του “Μπλε Στρατού” είναι η αυτοάμυνα. Εμείς δεν θα ξεκινήσουμε καμία επίθεση σε κανέναν» εξήγησε ο Ξου Γκουανγκούν, ανώτερος ερευνητής της Υπηρεσίας Ελέγχου Οπλων και Αφοπλισμού.

Τα στελέχη του «Μπλε Στρατού» δοκίμασαν πρόσφατα τις ικανότητές τους στη διάρκεια προσομοίωσης μαζικής κυβερνο-επίθεσης από ομάδα χάκερ, τέσσερις φορές μεγαλύτερη από τη δική τους. Στην προσομοίωση η ομάδα αντιμετώπισε ιούς, επιθέσεις με junk mail και προσπάθειες κλοπής άκρως απόρρητων πληροφοριών που αφορούσαν την ανάπτυξη στρατευμάτων και ήταν κρυμμένα μέσα στα κυβερνητικά δίκτυα. Τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά. Ο «Μπλε Στρατός» νίκησε τον εικονικό εχθρό.
Espressonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εκφραστείτε ελεύθερα, πείτε ότι θέλετε αλλα μην βρίζετε χυδαία για να μην μπαίνουμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, κάτι που δεν το θέλουμε!

Ευχαριστούμε...