Οι ενήλικες δεν κοιτάνε το δρόμο πριν περάσουν



«Σταμάτα, κοίτα και άκου», λένε οι γονείς στα παιδιά τους όταν τους μαθαίνουν πως να περνάνε το δρόμο. Μπορεί να το λένε στα παιδιά τους αλλά αυτοί όμως δεν το εφαρμόζουν! Μάλιστα μία έρευνα που έγινε στην Αγγλία έδειξε ότι…
 περίπου 64% των ενηλίκων δεν εφαρμόζει κάτι από τα παραπάνω.
Πιο συγκεκριμένα, 49% δεν ακούει αν έρχεται κάποιο όχημα, 46% δεν σταματάει καθόλου να δει και περίπου 23% δεν κοιτάει και στις 2 κατευθύνσεις.
Αυτό μπορεί να εξηγήσει τα ατυχήματα που γίνονται κάθε χρόνο στην Αγγλία και όχι μόνο. Περίπου 10% των ανθρώπων έχουν χτυπηθεί από αυτοκίνητο και 25% παραλίγο να χτυπηθούν. Σίγουρα αν τα εφάρμοζαν τα παραπάνω δεν θα είχαμε τόσα ατυχήματα (εκτός και αν ο οδηγός ήταν μεθυσμένος).
Όπως και να έχει, καλό είναι πάντα να κοιτάμε προσεκτικά το δρόμο πρωτού περάσουμε και να περνάμε μόνο όταν υπάρχει διάβαση ή φανάρι.


Διαβάστε περισσότερα: Οι ενήλικες δεν κοιτάνε το δρόμο πριν περάσουν | Endiaferonta.com http://endiaferonta.com/?p=32478#ixzz3qGFFvXeq

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εκφραστείτε ελεύθερα, πείτε ότι θέλετε αλλα μην βρίζετε χυδαία για να μην μπαίνουμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, κάτι που δεν το θέλουμε!

Ευχαριστούμε...