Ομοφοβία και Hip-Hop: Mια εξομολόγηση σπάει τους φραγμούς

Ήταν νωρίς το πρωί της Πέμπτης και Mister Cee, ένας DJ στο σταθμό hip-hop Hot 97 και ένα κρίσιμο ποσοστό στη Νέα Υόρκη ιστορία του hip-hop, με δάκρυα στα μάτια. Η ημέρα πριν, ένα audio clip κυκλοφόρησε με το οποίο εμφανίστηκε να ζητήσει σεξ από μια τρανσέξουαλ πόρνη, η τελευταία σε μια σειρά από επεισόδια, καθώς και συλλήψεις, που περιστρέφεται γύρω από τη σεξουαλική δραστηριότητα Mister Cee του. 
Κατά τη διάρκεια της Τετάρτης απογευματινή εκπομπή του, ανακοίνωσε την παραίτησή του, λέγοντας ότι δεν ήθελε να επιστήσει την αρνητική προσοχή στο χώρο εργασίας και οι συνεργάτες του πάνω από τις ενέργειές του.
Έτσι, εκεί ήταν το επόμενο πρωί, για την παραλαβή τέλος μιας αγάπης και τις ενδιαφερόμενες τρίτες βαθμό από Ebro Darden, ο διευθυντής προγράμματος για Hot 97, ο σταθμός Mister Cee έχει εργαστεί και για δύο δεκαετίες. Η νηφάλια συζήτηση διήρκεσε περίπου μισή ώρα.
«Κουράστηκα να προσπαθώ να κάνω κάτι ή  κάτι που δεν είμαι," Mister Cee είπε. «Είμαι κουρασμένος.Είμαι κουρασμένος. "
Η συνέντευξη ήταν ένα εξομολογητικό. Mister Cee συζητήθηκαν ορισμένα από τα στοιχεία της αδιακρισίες του με μια ειλικρίνεια που έχει σχεδόν ανήκουστο στο είδος. Έκλαψε αρκετές φορές. Μίλησε για την ύπαρξη "στην άρνηση." Είπε ότι Καραϊβικής φόντο του κατέστησε ακόμη πιο δύσκολο να συμβιβαστεί με τη σεξουαλικότητά του.
Σε λεπτομέρεια και ειλικρίνεια της, η συζήτηση έγινε όχι μόνο μια συζήτηση για την προσωπική τους αγώνες ενός ανθρώπου, αλλά και μια έντονη και δημόσια συζήτηση για hip-hop και τη σεξουαλικότητα. Εμμέσως, Mister Cee απευθυνόταν πώς σκέφτηκε τα δύο τμήματα του εαυτού του - σεξουαλική του ταυτότητα και hip-hop διασημότητα του - δεν μπορούν να συνυπάρξουν.
Ορισμένες από τις ανησυχίες του ήταν πρακτικά: "Είμαι ακόμα gonna get κρατήσεις; Είναι ο υποστηρικτής ακόμα θα μου κάνετε, αν λέω, «Ναι, μερικές φορές έχω πεολειξία με μια τρανσέξουαλ;"
Το ζήτημα υπογράμμισε όχι μόνο την ιστορία του είδους της μισαλλοδοξίας, αλλά και το θεμελιώδες αίνιγμα του hip-hop DJ - πανταχού παρούσα, αλλά σε μεγάλο βαθμό ανώνυμα. Αυτό είναι αλήθεια, ακόμη και από Mister Cee, ο οποίος για ένα διάστημα ήταν μια Zelig φιγούρα στη Νέα Υόρκη hip-hop - ο DJ για το Big Daddy Kane και μια θυγατρική της επιρροής της δεκαετίας του 1980 στολή του πληρώματος Juice, ο άνθρωπος που αναδιατύπωση ταινία demo του Notorious BIG και βοήθησε να πάρει στα χέρια του Sean (Puffy) Combs, μια σημαντική mixtape DJ στη δεκαετία του 1990 και μια σταθερή στην παρουσία αέρα στο Hot 97, ένας από τους σημαντικότερους σταθμούς ραπ στη χώρα. Είναι θεσμική μνήμη του σταθμού και η σχέση της ζωής με την ιστορία, ένας αξιόπιστος προμηθευτής του hip-hop κλασικά. Και αυτός είναι ο DJ που παίρνει την ευθύνη να διατηρήσει τη νεκρούς. Ακούστε στα μείγματα του γιορτάζει τη ζωή του Heavy D, ή Big L, ή Whitney Houston - είναι πράγματα της αγάπης.
Αλλά ακόμα και με αυτό το βιογραφικό, Mister Cee φοβόταν ότι θα μπορούσε να αντικατασταθεί, ότι το σκάνδαλο του θα μπορούσε να γίνει το πράγμα που τον οριστεί, και σε ένα flash, να τον ανατρέψει.
«Ο Θεός συγχωρεί. Ελπίζω όλοι σας κάνει πάρα πολύ », που δημοσιεύτηκε στο λογαριασμό Instagram του μετά την παραίτησή του.
Ομολογία Mister Cee έρχεται στη μέση μιας έκτασης που έχει δει τη σταδιακή χαλάρωση των εσωτερικευμένη ομοφοβία χιπ-χοπ. Κατά τα τελευταία δύο χρόνια Frank Ocean, ο τραγουδιστής της soul και η θυγατρική του πληρώματος hip-hop Odd Future, συζητείται ανοιχτά την αγάπη του για έναν άνθρωπο? ASAP Rocky και Kanye West έχουν αποκηρύξει δυνατά ομοφοβία (αν Rocky εμφανώς αγωνίστηκε στο Μουσικό βίντεο MTV Βραβεία όταν τεθεί στη σκηνή δίπλα στον ανοιχτά γκέι μπασκετμπολίστας Jason Collins), και ο Jay-Z εξέφρασε την υποστήριξή του για την ισότητα γάμου.
Αυτό αντανακλά μια γενεών αλλαγή της στάσης, μια μικρή μετατόπιση της τάξης στα γενικά της χιπ-χοπ, καθώς και διεύρυνση της βάσης του ανεμιστήρα της χιπ-χοπ. Anti-gay συναίσθημα έχει παίξει μεγάλο ρόλο στην hip-hop, αλλά ως hip-hop γίνεται όλο και πιο κεντρική στην ποπ κουλτούρα, τις αξίες εξελίσσονται.
Πριν από μια δεκαετία αυτό το σενάριο θα έχουν κατά πάσα πιθανότητα ήταν αδιανόητο. Αλλά εκεί ήταν ο κ. Darden εξασφαλίζοντας Mister Cee, "Δεν υπάρχει τίποτα λάθος με το να είναι ποιος είσαι», και σε ένα σημείο την ενθάρρυνση του αναφωνώντας, «Είσαι ελεύθερος, Cee!"
Ο κ. Darden έχει αναδειχθεί ως μια συναρπαστική εικόνα κατά το τελευταίο έτος, ένας διευθυντής προγράμματος που έχει γίνει κάτι σαν ηθικό φάρο. Έχει διατελέσει testy πολεμιστής σε πολέμους των λέξεων με προσωπικότητες από την εξουσία 105, αντίπαλος hip-hop σταθμό της Νέας Υόρκης? Ειρηνοποιός μεταξύ Nicki Minaj και ο Peter Rosenberg, η on-air προσωπικότητα που της επιτέθηκε δημοσίως? Και τώρα η blocker εκκαθάρισης μια διαδρομή για την αποδοχή Mister Cee του.
Με αγκαλιάζει Mister Cee ανεπιφύλακτα, επιμένοντας με σαφήνεια ότι ήταν άξιοι της αγάπης, και επιμένοντας ότι ανήκε στον αέρα, ο κ. Darden πήρε μια σιωπηρή στάση για λογαριασμό της Hot 97, και ίσως κατ 'επέκταση, της hip-hop .
Όσο το είδος χρειάζεται γενναίους ανθρώπους να εντείνουν και να μιλήσει την αλήθεια τους, χωρίς το φόβο της αντεγκλήσεις, χρειάζεται γενναίους ανθρώπους να αποδεχθούν αυτούς τους ανθρώπους, και να φωνάζει κάτω από εκείνους που θα προτιμούσαν να κρατήσουν hip-hop τους διαφορά-free.
Ένας ραδιοφωνικός σταθμός είναι, σε γενικές γραμμές, ουδέτερο έδαφος - τραγούδια παίζονται, προσωπικότητες είναι λίγο ήπιος. Αλλά η συμπεριφορά του κ. Darden του αναμορφωθεί Hot 97 ως ιδεολογικό όργανο, δεν είναι απλά μια μουσικός. Έδωσε Mister Cee έναν ασφαλή χώρο στον οποίο να είναι όλα τα μέρη του εαυτού του.
Την Πέμπτη το απόγευμα, μετά την παρότρυνση του κ. Darden κατά τη διάρκεια της συνέντευξης το πρωί, Mister Cee είχε φαινομενικά un-παραιτηθέντων. Ήταν πίσω στο timeslot το μεσημέρι του , παίζοντας προκλητική τραγούδια που εναλλάσσονται με ευγνωμοσύνη αυτά - Jadakiss "The Champ είναι εδώ," Maino του " Hi μισητής, "Ω του" είμαι πίσω. "" Επιτρέψτε μου να ζήσω μόνο τη ζωή μου / Ακριβώς με αφήσει μόνο ", έκανε rap μαζί με ένα τραγούδι Cam'ron. Στο μεταξύ τραγούδια, γάβγιζε από τα στοιχεία των συλλόγων που θα πρέπει να περιστρέφεται στις επόμενες ημέρες.
«Η αλήθεια θα σας ελευθερώσει», είπε. "Ξέρω ότι τώρα."

Κοντά στο τέλος της ώρας του, μεταπήδησε από hip-hop μέχρι κλασική ψυχή. "Αν είστε κάτω και έξω, αν είστε αγωνίζονται, αν νομίζετε ότι δεν μπορούν να ξεπεράσουν κάτι, ίσως αυτό το αρχείο μπορεί να σας σηκώσει σαν να μου σήκωσε χθες το βράδυ, όταν άκουσα αυτό», είπε πριν από το παιχνίδι Sly Stone και η οικογένεια του "μπορείτε να το κάνετε αν προσπαθήσετε." Ακολούθησε ότι με το πληθωρικό ύμνο της ομάδας "Thank You (Falettinme Be Mice Elf και πάλι)," και το μήνυμα Mister Cee ήταν σαφής.Είχε την υποστήριξη τους άλλους για τόσο πολύ καιρό. Τώρα, επιτέλους, ήταν το αντικείμενο της δικής του αφιερώματος.
nytimes.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εκφραστείτε ελεύθερα, πείτε ότι θέλετε αλλα μην βρίζετε χυδαία για να μην μπαίνουμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, κάτι που δεν το θέλουμε!

Ευχαριστούμε...