Eφαρμογές κινητών κάνουν αλκοτέστ και καλούν ταξί!

ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ(Eφαρμογές κινητών κάνουν αλκοτέστ και καλούν ταξί!)
Πριν μπεις στο αμάξι για να επιστρέψεις σπίτι σου μετά από μια νύχτα κραιπάλης, μπορείς πλέον να ελέγξεις το επίπεδο του αλκοόλ στο αίμα σου με τις νέες εφαρμογές για τα κινητά. Και αν έχεις ξεπεράσει τα επιτρεπτά όρια, καλύτερα να μην ρισκάρεις τη ζωή σου, καθώς οι ίδιες εφαρμογές καλούν και ταξί.

Το Breathometer για τα iPhones και Android smartphones και το BACtrack για τα iPhones δείχνουν το επίπεδο του αλκοόλ στο αίμα μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα από τη στιγμή που κάποιος εκπνέει σε μια ειδική συσκευή που συνδέεται με το κινητό τηλέφωνο.
Συγκεριμένα, το Breathometer, που συνδέεται με τη συσκευή μέσω της εισόδου για τα ακουστικά, εμφανίζει την ένδειξη στην οθόνη μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα. Το BACtrack συνδέεται με το iPhone μέσω Bluetooth.
Και οι δύο εφαρμογές χρησιμοποιούν συσκευές ανάλυσης της αναπνοής που έχουν εγκριθεί από τον Ομοσπονδιακό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ.
Η εφαρμογή Breathometer μπορεί επίσης να εντοπίσει μέσω GPS πού βρίσκεται ο χρήστης και να καλέσει ταξί σε περίπτωση που δεν μπορεί να οδηγήσει.
Η συσκευή για το αλκοτέστ έχει το μέγεθος ενός κλειδιού αυτοκινήτου και χωράει εύκολα στην τσέπη ή μπορεί να κρεμαστεί στο μπρελόκ. Κοστίζει 49 δολάρια και αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο στο διαδίκτυο και τον επόμενο μήνα στα καταστήματα.


via

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εκφραστείτε ελεύθερα, πείτε ότι θέλετε αλλα μην βρίζετε χυδαία για να μην μπαίνουμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, κάτι που δεν το θέλουμε!

Ευχαριστούμε...