Προαιρετική η χρήση προφυλακτικού σε ταινίες πορνό ύστερα από δικαστική απόφαση !!

Οι υπέρμαχοι της υποχρεωτικής χρήσης προφυλακτικών σε ταινίες πορνό έχουν δηλώσει ότι θα ασκήσουν έφεση κατά δικαστικής απόφασης που αποτρέπει την εφαρμογή των κανονισμών υγείας και ασφάλειας και στην πορνοβιομηχανία.

Το Ίδρυμα Προστασίας κατά του AIDS ψάχνει να βρει τρόπους να πιέσει τους υπεύθυνους δημόσιας υγείας του Λος Άντζελες – πρωτεύουσα της παγκόσμιας πορνοβιομηχανίας – να διενεργούν τακτικούς ελέγχους ώστε να είναι βέβαιο ότι οι ηθοποιοί δεν εκτίθενται σε σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα.
Την προηγούμενη όμως εβδομάδα, το Εφετείο της Καλιφόρνια επικύρωσε την απόφαση που αφήνει στην κρίση των υπεύθυνων υγείας της κομητείας του Λος Άντζελες το πώς θα πετύχουν τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια στο εργασιακό περιβάλλον της βιομηχανίας πορνό. Επί του παρόντος, οι αρμόδιοι υγείας επιτρέπουν σε συναινούντες ενήλικες να κάνουν τη δουλειά τους με τον ασφαλέστερο γι’ αυτούς τρόπο όπως οι ίδιοι νομίζουν.
Ο Tom Myers, υπεύθυνος του Ιδρύματος Προστασίας κατά του AIDS, ανακοίνωσε ότι θα προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο της Καλιφόρνια για να προσβάλει την απόφαση αυτή λέγοντας μεταξύ άλλων: “Η κομητεία του Λος Άντζελες έχει καθήκον να προστατεύσει τη δημόσια υγεία – αυτό είναι μια απ’ τις μεγαλύτερες ευθύνες των τοπικών αρχών. Δε μπορεί να παραβλέψει αυτό το καθήκον και να κάθεται αμέτοχη ενώ χιλιάδες άνθρωποι κολλάνε ΣΜΝ”.
Οι φωνές για αυστηρότερους κανόνες ασφάλειας στις ταινίες πορνό δυναμώνουν ολοένα και περισσότερο μετά το 2009 όταν μια γυναίκα ηθοποιός βρέθηκε θετική στον ιό HIV. Πέρσι, ένας άνδρας συνάδελφός της, ο Derrick Burts, επίσης βρέθηκε να έχει κολλήσει τον ιό. Ανεπιβεβαίωτες φήμες κάνουν λόγο για άλλα 22 κρούσματα τα τελευταία χρόνια.
Ο Derrick Burts έχει γίνει υπέρμαχος της υποχρεωτικής χρήσης προφυλακτικού. Σε μια συνέντευξή του στην Independent τον περασμένο Δεκέμβρη είπε ότι εξαιτίας της κατάστασης όπως είναι σήμερα τα ΣΜΝ είναι πολύ διαδεδομένα ανάμεσα στους 1500 άνδρες και γυναίκες που εργάζονται στην πορνοβιομηχανία.
“Η πορνοβιομηχανία με εγκατέλειψε”, είπε. “Πρώτα με έβαλαν να δουλέψω σ’ ένα περιβάλλον όπου κόλλησα HIV, και αφού διαγνώστηκα θετικός δεν έκαναν τίποτα για να με βοηθήσουν. Γι’ αυτό έχω βγει μπροστά και μιλάω. Η πορνοβιομηχανία πρέπει να προστατεύει τους ηθοποιούς όταν κάνουν σεξ.”
Εδώ και περίπου μια δεκαετία, οι Αμερικανοί υπεύθυνοι ταινιών πορνό επιχειρώντας να αποτρέψουν την εξάπλωση των ΣΜΝ ζητούν απ΄τους ηθοποιούς να κάνουν μηνιαία τεστ σε μια κλινική στο San Fernando Valley, βόρεια του Λος Άντζελες.
Η κλινική αυτή έκλεισε το Μάιο ύστερα από μηνύσεις θυμάτων παραβίασης προσωπικών δεδομένων που είδαν τα στοιχεία τους δημοσιευμένα σε ιστοσελίδα. Η αντίστροφη μέτρηση είχε βέβαια αρχίσει πέρσι όταν είχε διαπιστωθεί ότι οι θεραπείες που έδινε η κλινική σε διαγνωσμένους με HIV ασθενείς παραβίαζαν τους κανόνες αδειοδότησής της.
Απ’ το κλείσιμό της και μετά τα καθήκοντά της μοιράστηκαν σε μια σειρά από φιλικές προς την πορνοβιομηχανία κλινικές, που δημοσιεύουν την ιατρική κατάσταση των ηθοποιών σε μια κεντρική βάση δεδομένων. Ωστόσο ακτιβιστές υποστηρίζουν ότι κάθε σύστημα εξετάσεων είναι εγγενώς αναξιόπιστο και ότι το μόνο πράγμα που εξασφαλίζει την ασφάλεια των ηθοποιών είναι η χρήση προφυλακτικού.
Οι ισχύοντες κανόνες ασφάλειας της Καλιφόρνια φαίνεται να επιβάλουν τη χρήση προφυλακτικού, αλλά οι κανόνες αυτοί δεν εφαρμόζονται στις πορνοταινίες – οι άνθρωποι της πορνοβιομηχανίας απ’ την πλευρά τους υποστηρίζουν ότι κάτι τέτοιο δε θα ήταν καθόλου πρακτικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εκφραστείτε ελεύθερα, πείτε ότι θέλετε αλλα μην βρίζετε χυδαία για να μην μπαίνουμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, κάτι που δεν το θέλουμε!

Ευχαριστούμε...