Τα 15 καλύτερα sites για τα ταξίδια σας

Το κλίμα των διακοπών και των αδειών μάς έχει επηρεάσει, το ομολογούμε. Σήμερα, λοιπόν, θα δούμε παρέα τα 15 καλύτερα sites για να συγκεντρώσετε τις αναγκαίες πληροφορίες για το επόμενο ταξίδι σας (που ελπίζουμε να έρχεται σύντομα) ή να ανταλλάξετε εμπειρίες με άλλους ταξιδιώτες.




Από ελληνικά sites σίγουρα ξεχωρίζουμε το Travelstories.gr, τη μεγαλύτερη ελληνική online κοινότητα για τα ταξίδια, με ταξιδιωτικούς οδηγούς, videos και φωτογραφίες, online εργαλεία για την κράτηση εισιτηρίων, την ενοικίαση αυτοκινήτων κ.ά., αλλά -κυρίως- με χιλιάδες μηνύματα από τα μέλη του με συμβουλές, περιγραφές, ιδέες, προτάσεις κ.λπ.



Ελληνική ταξιδιωτική κοινότητα είναι και το travelchat.gr, που προσφέρει επίσης πλούτο πληροφοριών, οδηγών και άρθρων καθώς και αρκετά εργαλεία. 



Πλήθος πληροφοριών θα βρείτε και στο επίσης ελληνικό site travelstyle.gr του δημοσιογράφουΤάσου Δούση, που είναι γνωστός για τα ταξιδιωτικά του άρθρα. Πέρα από τα αφιερώματα σε διάφορους, κυρίως ελληνικούς ταξιδιωτικούς προορισμούς, θα βρείτε και εδώ online εργαλεία για την οργάνωση του ταξιδιού σας, όπως π.χ. μηχανή αναζήτησης για ξενοδοχεία.



Τις προσωπικές τους ταξιδιωτικές εμπειρίες μας μεταφέρουν δύο... τρελοί τουρίστες, οι δημιουργοί του blog "Εικόνες του κόσμου", που υπογράφουν ως Crazy Tourist 1 και 2 :-)



Διαφορετικού είδους πληροφορίες θα σας προσφέρει το φωτογραφικό blog "Images" με φωτογραφίες από τα ταξίδια των δημιουργών του, που θα σας επιτρέψουν να δημιουργήσετε μια καλύτερη εικόνα για τη χώρα που σκέφτεστε να ταξιδέψετε. Προς το παρόν, θα βρείτε φωτογραφίες από 12 χώρες της Ασίας.



Βγαίνοντας έξω από τα ελληνικά internetικά σύνορα, δεν είναι δυνατόν να μιλάμε για ταξίδια, χωρίς να αναφέρουμε το site του Lonely Planet, του εκδοτικού οίκου που είναι διάσημος για τους ταξιδιωτικούς οδηγούς του, οι οποίοι προσφέρουν στον ταξιδιώτη μια διαφορετική οπτική γωνία, γεμάτη περιπέτεια και ανακαλύψεις.



Το concierge.com συμπληρώνει διαδικτυακά το ταξιδιωτικό περιοδικό Conde Nast Traveler και φιλοξενεί μια μεγάλη online κοινότητα καθώς και πολύ ανεπτυγμένα εργαλεία για την οργάνωση ενός ταξιδιού.



Το Wikitravel είναι μια προσπάθεια δημιουργίας ενός παγκόσμιου ταξιδιωτικού οδηγού, γραμμένου από τους χρήστες του Web, στα πρότυπα της Wikipedia.



Το VirtualTourist είναι μια παγκόσμια κοινότητα ταξιδιωτών, με περισσότερα από ένα εκατομμύριο μέλη που ανταλλάσσουν πληροφορίες, εμπειρίες και συμβουλές για τα ταξίδια τους. Περιλαμβάνει ταξιδιωτικούς οδηγούς απ' όλο τον κόσμο, κατάλογο ξενοδοχείων και online εργαλείο σχεδιασμού ταξιδιών.



Το Travellerspoint είναι επίσης μια διεθνής online κοινότητα ανθρώπων που γράφουν για ταξίδια τους, μοιράζονται τις φωτογραφίες τους και ανταλλάσσουν συμβουλές.



Παρόμοιες λειτουργίες προσφέρει και το site TripAdvisor, που είναι εξοπλισμένο με εργαλεία αναζήτησης ξενοδοχείων, εστιατορίων και εισιτηρίων, αλλά και παρουσιάσεις ταξιδιών από τα μέλη του.



Το TravBuddy ακολουθεί διαφορετική φιλοσοφία φιλοξενώντας περισσότερα από 150.000 ταξιδιωτικά blogs των μελών του, που καταγράφουν σε αυτά τις εμπειρίες τους από τα ταξίδια τους. Και αυτό το site περιλαμβάνει εργαλεία για την ανεύρεση ξενοδοχείων και πτήσεων.



Ωστόσο, το πρώτο site που δημιουργήθηκε για να φιλοξενήσει ταξιδιωτικά blogs από και για όλο τον κόσμο, ήταν το TravelPod, στο οποίο καταχωρήθηκαν την τελευταία εβδομάδα πάνω από 83.000 νέα κείμενα από μέλη του.



Το Footstops είναι μια online ταξιδιωτική κοινότητα με εντελώς διαφορετική... ρότα. Η χρήση του site είναι δωρεάν για τα μέλη του και τους επιτρέπει να δημοσιεύσουν τα άρθρα τους και τις φωτογραφίες τους, αλλά το Footstops συγκεντρώνει χρήματα από δωρεές και το online κατάστημά του και τα διαθέτει σε μη κυβερνητικές οργανώσεις σε ολόκληρο τον κόσμο, τις οποίες ψηφίζουν τα μέλη του.



Για το τέλος αφήσαμε ένα εργαλείο για όσους παίρνουν τις αποφάσεις τους την τελευταία στιγμή. Το lastminute.com σας επιτρέπει να βρείτε συμφέρουσες προσφορές για αεροπορικά εισιτήρια, καταλύματα, ενοικίαση αυτοκινήτων κ.ά., έστω και την τελευταία στιγμή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εκφραστείτε ελεύθερα, πείτε ότι θέλετε αλλα μην βρίζετε χυδαία για να μην μπαίνουμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, κάτι που δεν το θέλουμε!

Ευχαριστούμε...