Τα λάθη του Μέρντοχ που οδήγησαν στην καταστροφή



Σοκ έχει προκαλέσει σε όλο τον κόσμο το κλείσιμο μετά από 168 χρόνια κυκλοφορίας, της βρετανικής εφημερίδας News of the World. Ο μεγιστάνας Ρούπερτ Μέρντοχ – στον εκδοτικό όμιλο το οποίου ανήκει η εφημερίδα αποφάσισε αιφνιδιαστικά να κλείσει το εβδομαδιαίο ταμπλόιντ έντυπο, μετά την εμπλοκή του στο σκάνδαλο των υποκλοπών που συγκλονίζει τη Βρετανία.
Οι τίτλοι τέλους για τη News of the World «γράφτηκαν» από το...
γιό του πολυεκατομμυριούχου, τον Τζέιμς Μέρντοχ ο οποίος, επικαλούμενος την «αιμορραγία» από τους διαφημιστές, που άρχισαν να αποσύρουν καταχωρήσεις διαφημιζόμενων εταιρειών, ανακοίνωσε στα αιφνιδιασμένα 200 μέλη του προσωπικού: «Αυτή την Κυριακή θα κυκλοφορήσει το τελευταίο τεύχος των News of the World».
Η υπόθεση των υποκλοπών «μετρά» πλέον, περίπου, μια δεκαετία δικαστικών ερευνών. Ήδη έχουν καταδικασθεί σε φυλάκιση, το 2007, ένας δημοσιογράφος και ένας ιδιωτικός ντεντέκτιβ, που συνεργάζονταν με την εν λόγω εφημερίδα.
Αλλά, τα νέα ευρήματα της συνεχιζόμενης έρευνας, προκάλεσαν τη λαϊκή κατακραυγή και τη δημόσια καταδίκη της News of the World, για ανήθικη και εγκληματική συμπεριφορά.
Οι αιτιάσεις κατά της εφημερίδας έχουν να κάνουν με δωροδοκία αξιωματικών της αστυνομίας, παγίδευση των φωνητικών μηνυμάτων δολοφονημένων μαθητριών, υποκλοπές τηλεφώνων συγγενών Βρετανών στρατιωτών, που σκοτώθηκαν στο Αφγανιστάν και θυμάτων τρομοκρατικών επιθέσεων, αλλά και παγιδεύσεις τηλεφώνων πολιτικών, διασημοτήτων, ακόμα και μελών της βασιλικής οικογένειας της Βρετανίας.
Μάλιστα, η αστυνομία υποστηρίζει ότι διενεργεί έρευνες για 4.000 ονόματα ανθρώπων, για τα οποία υπάρχουν υπόνοιες ότι είχαν τεθεί στο «στόχαστρο» της News of the World.
Διαβάστε περισσότερα στο newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εκφραστείτε ελεύθερα, πείτε ότι θέλετε αλλα μην βρίζετε χυδαία για να μην μπαίνουμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, κάτι που δεν το θέλουμε!

Ευχαριστούμε...